25.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telemach, 6. krog

MARIBOR - DOMŽALE

26. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je v dvoboju s Slatinčani prvič v letošnjem državnem prvenstvu ostal brez zmage, čeprav so vijoličasti po zaslugi Marka Božića vodili že z dvema goloma prednosti. Šestnajkratni državni prvaki so se po drugem golu ustavili, Rogaška pa je tudi po zaslugi rezervistov izničila mariborsko prednost. Trener Damir Krznar po izenačujočem zadetku in koncu tekme ni skrival jeze, ker nogometaši niso sledili njegovim navodilom, pred novo preizkušnjo pa je poudaril, da se kaj takšnega ne sme več ponoviti. Mariborčani bodo rane po po zapravljenem celili proti Domžalčanom, ki še čakajo na prve točke pod taktirko stratega Dušana Kosića. Kljub temu ni potrebno izpostavljati, da so rumeni v dvobojih z Mariborom posebej motivirani, to dokazujejo že rezultati v prejšnji sezoni.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Ni bilo večjih kadrovskih rotacij po spremembi na klopi in v pisarni, tudi način igre se ni bistveno spremenil. Domžalčani so ostali brez Julardžije, ki je bil nevaren v gradnji napada. Potrebujejo določen čas, da ekipa z drugačnimi navodili začne delovati. Imajo precej dobrih lastnosti, v zelo dobri formi je Šturm, kot eden izmed tistih, ki lahko s hitrostjo povzročijo težave. So nepredvidljiva, drzna ekipa, po zagnanosti in neposrednosti v fazi napada. Agresivni so v obeh fazah igre in morali bomo biti maksimalno razpoloženi, da preskočimo sobotno oviro."

Luka Uskoković, branilec NK Maribor: "Storili bomo vse, da se vrnemo na zmagovite tirnice. Po tekmi v Krškem smo se pogovorili, nato ob analizi videli, kaj smo počeli narobe. Zavedamo se, da se moramo predstaviti v boljši luči, slediti navodilom in vztrajati pri našem načrtu. Kar je bilo proti Rogaški, se ne sme več ponoviti. Ni bilo utrujenosti, saj v obdobju, ko se igra dvakrat tedensko, ni intenzivnih treningov. Šlo je predvsem za psihološko blokado, ob tem smo preveč dovolili tekmecem, ki so na prelahek način prihajali proti našim vratom. Smo pa zdaj v tednu brez evropske preizkušnje imeli več časa za pripravo in gremo s popolno osredotočenostjo k naslednjemu izzivu. Verjamem, da bomo to potrdili tudi na igrišču."

Kdo je vroč?

V Ljudskem vrtu so se zdaj že privadili na življenje brez Ivana Brnića. Dalmatinec se je takoj po tekmi s Fenerbahčejem podal novemu izzivu naproti in oblekel dres pirejskega Olympiakosa. Štajerci so v začetku tedna predstavili njegovega naslednika, k vijoličastim se je preselil Behar Feta, ki je v prejšnji sezoni navduševal v drugi severnomakedonski ligi. Bo 20-letnik do sobote pridobil pravico nastopa? Verjetno še ne, kljub vsemu pa lahko Krznarja veseli dobra strelska forma Marka Božića, saj je Hrvat na zadnjih dveh tekmah v polno meril že trikrat. Bo podaljšal strelski niz?

Ali ste vedeli?

Tudi rezultati v minuli sezoni kažejo, da je pred Mariborčani zahtevna preizkušnja. Vijoličasti so v sezoni 2022/23 dobili zgolj enega od štirih ligaških dvobojev z Domžalčani, ki sta jim pripadla oba jesenska spopada. V sobotnem večeru bo dodatno motiviran Danijel Šturm, saj je bil Primorec še do poletja član Maribora, pred tedni pa se je ob prestopu Marka Strajnarja v Ljudski vrt pridružil rumenim in hitro postal eden od nosilcev igre.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dušan Kosić je trenerski stolček domžalskega prvoligaša zasedel ravno pred obdobjem, ko so državni prvaki iz leta 2007 in 2008 vstopali v obdobje zahtevnih preizkušenj. Rumena družina je na polovici sporeda tekem z Olimpijo, Celjem, Mariborom in Koprom, ki trenutno tvorijo tudi četverico na vrhu lestvice Prve lige Telemach. Čeprav so bili obakrat blizu, so proti Olimpiji in Celju ostali brez točk, bo drugače proti Mariboru? Domžalska zasedba se v štajersko prestolnico podaja brez Andreja Đurića, ki se je vrnil v Crveno zvezdo, v zadnji vrsti rumenih pa ga bo skušal nadomestiti mladi Francoz Morre Makadji. To ni edina sprememba v domžalski ekipi, saj se je trenerskemu štabu pridružil stari znanec Dušana Kosića. Jasmin Jerić je z zdajšnjim strategom Domžal sodeloval že v času, ko sta Celje popeljala do naslova državnega prvaka.

Dušan Kosić, trener NK Domžale: "Vsaka tekma je težka. Za vse ekipe. Ko si rezultatsko neuspešen, obstaja dvom v tisto, kar počneš. Fantje so mladi, tudi proti Celju so znova dali vse od sebe, zato jim ni kaj zameriti, moramo pa vsekakor racionalizirati to, kar počnemo."

Jan Đapo, branilec NK Domžale: "Upam, da bo po dveh zahtevnih tekmah, na katerih smo bili zelo blizu želenemu rezultatu, tokrat drugače. Sam se še privajam na višji nivo, nasprotniki so težji, ritem igre je hitrejši. Ampak pridobivam na samozavesti, upam, da bom seveda dosegel še kakšen gol. Odkar moštvo vodi Dušan Kosić, se vsi še bolj dokazujemo iz dneva v dan, zadovoljni smo z delom."

Kdo je vroč?

Kosić še išče pravo formulo za uspešne rezultate, se bo pa moral pri tem znajti tudi brez Edina Julardžije. Nekdanji mladinec Dinama je Domžale zapustil po petih odigranih tekmah in v Sarajevu znova združil moči s Simonom Rožmanom. Hrvaški vezist se je ob Kamniško Bistrico preselil to poletje, podobno kot Jan Đapo. Brežičan, ki se je v 2. SNL uveljavil v dresu Krke, v krstnih prvoligaških nastopih kaže dobre predstave, igro pa je podkrepil tudi s statistiko. Na tekmi z Bravom se je veselil prvoligaškega prvenca.

Ali ste vedeli?

V domžalskem dresu Danijel Šturm, Mirko Mutavčić, Belmin Bobarić pa tudi Luka Topalović, nogometaše, ki so v preteklosti igrali za sobotnega tekmeca, pa ne manjka niti v ekipi Maribora. Ob Marku Strajnarju, Gregorju Sikošku, Svenu Šoštariču Kariču, Andražu Žiniču, Nemanji Mitroviću, Aleksu Pihlerju, Janu Repasu velja izpostaviti Arnela Jakupovića. Na Dunaju rojeni nogometaš v jesenskem delu sezone ni dobival veliko priložnosti, pozimi pa se je pridružil Mariboru. Petindvajsetletnik je navdušil predvsem v uvodu letošnje sezone, tako na evropskih kot ligaških preizkušnjah. Štirje zadetki na dveh julijskih tekmah so mu za nameček zagotovili priznanje za najboljšega nogometaša Prve lige Telemach v mesecu juliju.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2023 | Prva liga Telemach
    Remi med Mariborom in Domžalami
    Nogometaši Maribora in Domžal so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA