20.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 22. krog

MARIBOR - BRAVO KOSTEL

22. februar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: Andraž Žinič

Do neljubega dogodka, ki je prekinil nogometni praznik v Murski Soboti, so Mariborčani nadzirali potek dogajanja na zelenici Fazanerije. Že v prvem polčasu so si zagotovili izdatno vodstvo in bi tekmo prav gotovo brez težav pripeljali do konca. Če nič drugega, jih bo vsaj spoznanje, da so bili tudi na drugem spomladanskem srečanju boljši tekmec, pred srečanjem z Bravom navdajalo s pozitivnimi občutki. Nikakor pa ne smejo biti preveč samozavestni: spomnimo, zadnja medsebojna tekma je pripadla Šiškarjem, ki so za povrh pred nekaj dnevi štrene zmešali vodilnemu Celju. Kako se bo razpletel zadnji dvoboj 22. kroga Prve lige Telemach?

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Bravo je zelo tekmovalna ekipa. Ne izbirajo sredstev, kako priti do točk, z dobrimi rezultati pa so pridobili tudi na samozavesti. Kar pa velja tudi za nas. Začeli smo graditi to miselnost od prvega dne priprav, imamo svoj način igre, svoje principe. Na vsako ekipo, proti kateri igramo, se temeljito pripravimo, skušali pa bomo tudi nogometašem Brava vsiliti način igre, ki jim ne ustreza."

Kdo je vroč?

Na Ravnici sta zablestela veterana v vijoličastem. Črno-belo mrežo je v 16. minuti načel Josip Iličić, ki je po zase tako značilnem prodoru domačega vratarja ugnal z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Nekaj minut pred koncem polčasa je bil z razdalje učinkovit tudi Hillel Soudani. Izkušeni Alžirec je spomladi v odlični formi, kar je dal vedeti že na tekmi z Aluminijem. Bo nevaren tudi za ljubljanska vrata?

Ali ste vedeli?

Mesto ob Dravi je do konca sezone zapustil napadalec Erico Castro, ki bo v boju za obstanek pomagal Rogaški, zato pa so vijoličasti dobili novega člana. V svoje vrste so pritegnili Žigo Repasa, ki že trenira s starejšim bratom Janom: »Doslej sva bila tekmeca. Dolgo nisva igrala skupaj, nazadnje na dvorišču kot otroka in se veselim izkušnje v Mariboru še po tej plati. Poznam tudi številne preostale igralce z medsebojnih tekem. Verjamem, da se bo klub vrnil v vrh slovenskega nogometa, sam pa želim pomagati pri uresničevanju ciljev kot pomemben del ekipe.«

BRAVO

Prepoved nastopa: Lan Štravs

Malokdo bi pred začetkom sezone lahko napovedal, da bo obračun Brava in Celja ena osrednjih tekem 21. kroga. Pravzaprav je spopad vodilnih grofov in najprijetnejšega presenečenja letošnje sezone zasenčil le prekmursko-štajerski derbi. Šiškarji nadaljujejo z odličnimi predstavami, in če kdo, potem so oni tisti, ki lahko nekoliko upočasnijo celjski nalet. Prejšnji konec tedna jim je uspelo prav to. Pod uvodnim pritiskom se niso zlomili, tudi v nadaljevanju pa so bili dovolj čvrsti, da so zadržali začetni rezultat. Remiju brez golov v prestolnici ne bodo gledali v zobe, s pozitivnim rezultatom pa bi se najbrž zadovoljili tudi v četrtek.

Kdo je vroč?

Da je šišenska mreža ostala nedotaknjena, se ima Aleš Arnol zahvaliti predvsem svojemu vratarju. Matija Orbanić je bil tokrat v odlični formi: izkazal se je z nekaj sijajnimi obrambami (omenimo na primer tisto iz 9. minute, ko se je za glavo držal Prucev), po slabe pol ure igre pa bi Hrvat skoraj vpisal asistenco. S podajo prek celotnega igrišča je zaposlil Stankovića, ki pa je bil prepočasen – ujel ga je kapetan Popović.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so mojstri neodločenih izidov. Po številu remijev si delijo prvo mesto s Koprom (6), še bolj zanimiv pa je podatek, da so vse razen zadnjega s Celjem vpisali na gostovanjih. Jesenski del so tako sklenili s trojčkom točk, po eno so odtrgali Kopru, Aluminiju in Olimpiji. Omenimo še, da so se vse naštete tekme končale z izidom 1:1, kot tudi preostala dva remija v gosteh (Domžale, Mura). Bo tako tudi pod Kalvarijo?

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor do točk proti Bravu
    Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:1).

DELI NA