28.07.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telemach, 2. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

30. julij 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Usoda je hotela, da so se Mariborčani z Radomljani tudi letos srečali na začetku sezone, v času, ko so – v večini primerov – kvalifikacije za evropska tekmovanja bolj aktualne od domačega prvenstva. Temu je pred letom dni premajhen pomen pripisoval Radovan Karanović, kar je bila tudi eden izmed njegovih zadnjih spodrsljajev na vijoličasti klopi. Po visokem porazu proti mlinarjem se je poslovil od štajerske prestolnice, zamenjal pa ga je Damir Krznar, ki ni ponovil napake predhodnika. V mestu ob Kamniški Bistrici je zmago prejšnji konec tedna napadel z vsemi topovi, vložek pa se mu je povrnil v obliki polnega izkupička. Bo vsaj tako resno vzel tudi Aluminij?

Marin Laušić, vezist NK Maribor: "Ogledali smo si posnetke Aluminija, vemo, kaj zmorejo. Moramo onemogočiti njihove dobre lastnosti, predvsem pa poskrbeti, da bodo prišle do izraza naše. Gre za prvo tekmo na domačem igrišču v novi sezoni državnega prvenstva, ki vedno prinaša dodaten naboj. Dobro smo vstopili v sezono in tako želimo nadaljevati."

Kdo je vroč?

Arnel Jakupović, seveda. Če bi v tem kontekstu omenjali kogarkoli drugega, bi Avstrijcu naredili krivico. Najboljši posameznik prvega kroga je na znani zelenici domžalskega stadiona potrdil odlično strelsko formo. Za hrbet Luke Baša je pospravil tri žoge in tako vpisal že drugi hat-trick v zelo kratkem času. Spomnimo, na začetku meseca ja trikrat zabil Varaždinu, pri strelu pa je bil (sicer le enkrat) tudi na Malti.

Ali ste vedeli?

Jakupović je bil na delu tudi v Luksemburgu, kjer se je Maribor v drugem krogu kvalifikacij pomeril s tamkajšnjim Differdangeom. Ta se je izkazal za zahtevnega nasprotnika, kar je bilo nenazadnje jasno že lani, ko je iz tekmovanja izločil Olimpijo. Luksemburžani so vodili vse do zadnjih sekund srečanja, ko je prosti strel z roba kazenskega prostora odlično izvedel vroči mariborski napadalec in se veselil četrtega zadetka na dveh tekmah.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Lahko zapišemo, da se je Aluminij med najboljše vrnil po željah. Pred lepo kuliso je v šumi pričakal podprvake iz knežjega mesta in se jim odlično postavil po robu. Varovanci Roberta Pevnika so povedli že po nekaj minutah, v nadaljevanju precej trpeli, nekaj minut pred koncem pa so imeli kljub vsemu v rokah celo vse tri točke. Celjskega pritiska žal niso zdržali, a je bil remi verjetno še najbolj pošten, poleg tega pa bodo z njim gotovo bolj zadovoljni Kidričani. Tekmecem so dali jasno vedeti, da v prvo ligo niso prišli zgolj na obisk in da bodo trd oreh prav za vsakogar – tudi za Mariborčane, čeprav bo zgodovina v nedeljo na strani vijoličastih.

Kdo je vroč?

Pod najbrž najlepši zadetek uvodnega kroga nove sezone se je podpisal Sandro Jovanović. Mladi napadalec je v 3. minuti prebral dogajanje na zelenici, prestregel slabo (in v vsakem primeru tvegano) podajo Davida Zeca, med nogami preigral Nemaniča in za konec suvereno premagal Obradovića. Otrok velenjskega Rudarja je sicer ena od maloštevilnih poletnih pridobitev šumarjev. Bo pri strelu tudi v mestu ob Dravi?

Ali ste vedeli?

V nedeljo se bo pod drobnogledom znašel Gal Gorenak. Komaj 19-letni vezist je bil namreč še do nedavnega član Maribora, ki se je v šumi udejstvoval zgolj kot posojen nogometaš vijoličastih. Po uspešni sezoni v rdeče-belem je mladenič pred nekaj dnevi postal polnopravni član kidričevske zasedbe, pogodbo pa je sklenil do leta 2025. Tekmo s Celjem je nekdanji član Ilirije začel v udarni enajsterici.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2023 | Prva liga Telemach
    Jakupović odločil v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA