Pred tekmo: Krško - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

19. november 2016, ob 16.00: KRŠKO - LUKA KOPER

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.088 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Žiga Jurečič

Nogometaši Krškega so se na odmor odpravili s serijo štirih zaporednih tekem brez poraza, a tudi z nekaj grenkega priokusa. Četa trenerja Tomaža Petroviča je na povsem razmočenem Gubcu v dvoboju z Radomljami vknjižila točko, a bila, podobno kot dva tedna pred tem, v obračunu z Aluminijem, že na pragu zmage. Če je bil v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije usoden sodniški dodatek, se je v zadnji tekmi pred premorom mreža Marka Zalokarja zatresla zgolj nekaj sekund pred njim, v 88. minuti, ko je bil za Posavce znova usoden Marko Nunić. Ljubljančan je krško mrežo že trikrat zatresel v lanski sezoni. V drugi zaporedni domači tekmi bodo Filip Dangubić in soigralci pričakali Koprčane, ki bi jih lahko ob morebitnem uspehu ujeli tudi na ligaški razpredelnici, saj Primorci z 21 točkami nogometašem v zelenem bežijo le še tri točke.

Ibrahim Mensah, napadalec Krškega: »Za ekipo, za trenerje in za našo publiko, ki me v Krškem vsakič toplo preseneti, si želim samo eno - zmago.«

Kdo je vroč?

Nermin Haljeta, ki letos prvič igra v članski konkurenci, je po šampionski lanski sezoni, ko je bil v dresu celjskega Šampiona najboljši strelec mladinskega prvenstva, ujel tudi ritem članskih tekem. Odličen strelski niz se je pričel s tekmo proti Aluminiju, ko se je mladi Celjan veselil prvoligaškega prvenca, v povratnem pokalnem dvoboju z Domžalčani je omilil krški poraz, le nekaj dni zatem pa v rodnem mestu načel še mrežo Celja in tlakoval pot do krške zmage. S tem se niz ni ustavil, Haljeta je v dvoboju z Radomljami zadel še na četrti tekmi v nizu, bo tudi na peti?

Ali ste vedeli?

Krška zasedba zaradi poškodbe že nekaj časa pogreša izkušenega Dejana Urbanča, v tokratno srečanje pa bo krenila še brez enega pomembnega igralca zvezne vrste. Tomaž Petrovič bo moral začetno enajsterico sestaviti brez kaznovanega Žige Jurečiča, ki je v dvoboju z Radomljami prejel še četrti rumeni karton v letošnji sezoni. Tako se bo lov na že omenjenega Urbanča, ki s 35 prvoligaškimi nastopi zaseda tretje mesto klubske lestvice, nadaljeval po tekmi premora. Jurečič je skupaj z Miho Drnovškom z nastopom proti Radomljam na četrem mestu ujel Luko Volariča in Gregorja Sikoška.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Med tistimi, ki so bili najbolj veseli reprezentančnega premora, so bili tudi nogometaši Kopra, saj so njihove vrste močno razredčile številne poškodbe. Igor Pamić je imel v zaključku oktobra in začetku novembra že obilo preglavic s sestavo začetne enajsterice, kar je pustilo določene posledice tudi na rezultatih. Koprčani so v zadnjih petih krogih klonili trikrat, še tekmo daljši je niz porazov na domači Bonifiki, kjer je bila za kozličke po Mariboru, Rudarju in Domžalah nazadnje usodna še Olimpija. Tako kot v primeru Krškega, tudi za Koprčane po dvoboju z Ljubljančani velja, da so v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom zadetek prejeli v izdihljajih srečanja. Če so Krčani v 88. minuti prejeli gol, ki jih je stal zmage, je primorska zasedba v isti minuti ostala brez neodločenega izida in točke. Kdo bo srečnejši v sobotnem dvoboju, ki so ga septembra z golom Tonija Datkovića dobili tokratni gostje?

Kdo je vroč?

Sobotno srečanje na zelenici Stadiona Matije Gubca bo zagotovo nekaj posebnega za Gregorja Sikoška. Novopečeni reprezentant Slovenije, ki je v dvoboju s Poljsko prvič okusil igranje v dresu z državnim grbom, se bo prvič po poletni selitvi na koprsko Bonifiko predstavil krškim igralcem. Hitronogi bočni branilec, ki je zaradi koprskih težav s poškodbami primoran igrati v osrčju obrambe, je bil član Krškega od sezone 2011/12. Sikošek je v zelenem dresu zbral 83 članskih nastopov, 33 tudi v prvoligaški konkurenci, po krstni sezoni Krčanov se je lahko z večjim številom nastopov pohvalil zgolj vratar Marko Zalokar.

Ali ste vedeli?

Matej Pučko je v letošnji sezoni znova eno močnejših orožij Kopra. Če so imeli koprski strategi v preteklosti precejšnje težave, kam postaviti hitrega Prleka, je nekdanji mladi reprezentant po enoletni izkušnji v španski Pamploni očitno našel svoje mesto na igrišču. Pučko se je v obračunu z Olimpijo veselil še tretjega zadetka v letošnji sezoni, a je jubilejni nastop nekoliko skalil poraz po golu v izdihljajih dvoboja. Nekdanji up Veržeja, Mure in Aluminija je namreč presegel magično mejo 10 tisoč minut in odigral 150 prvoligaško srečanje, kar dolgoletnega člana Kopra uvršča na deseto mesto večne klubske lestvice, le še tekom za Sašo Božičiča.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA