29.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Rogaška

Prva liga Telemach, 24. krog

KOPER - ROGAŠKA

3. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Prejšnji krog ni navdušil nevtralnih ljubiteljev nogometa, ki radi gledajo igro z veliko zadetki. Teh ni bilo veliko. Z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom sta se končali že srečanji v Rogaški Slatini in Murski Soboti, glede na zgodovino pa nismo mogli pričakovati, da bo vtis popravila zadnja tekma kroga. Dvoboji Brava in Kopra že tradicionalno ne dajo veliko zadetkov, tokrat pa sta bila tekmeca zaradi vložka se nekoliko bolj konservativna. Delitev točk, ki je sledila, je bila po prikazanem sodeč verjetno tudi najbolj pravična. Koper drži korak z vodilnimi, če pa se jim želi približati, pa bo moral v nedeljo napasti kaj več kot remi.

Kdo je vroč?

Milanu Tučiću, pa tudi že omenjenim nevtralnim nogometnim navdušencem, je veselje pokvaril Jan Koprivec. Vratar je pred koncem prvega polčasa ubranil strel z enajstih metrov, ki ga je glavni delivec pravice domačinom dosodil po trku Ivanška in Bručića. Izkušeni čuvaj mreže je bil v prestolnici tudi sicer ena svetlejših točk koprske zasedbe, s čimer si je prislužil mesto v enajsterici kroga. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Kevin Čustović je po debiju v Kidričevem priložnost dobil tudi v Spodnji Šiški. Švedski nogometaš, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, zaigra pa lahko tudi na desnem boku, je obe srečanji odigral v celoti. Kanarčki so 24-letnika v svoje vrste sicer zvabili konec januarja, pred tem pa je bil Čustović član danskega Vejleja. Večino kariere je preživel na domačih zelenicah, v tujini pa se je preizkusil še pri irskem Cork Cityju.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Žan Flis

Rogaška je proti Mariboru odigrala tekmo, ki je bila čisto po okusu Oskarja Drobneta. Slatinški strateg je svoje varovance na eno najbolj vročih ekip letošnje pomladi dobro pripravil. Odlično, pravzaprav. Zadnjeuvrščena ekipa lige je "grizla travo" in tudi v taktičnem smislu nadigrala štajerske sosede. Od prve minute je bilo jasno, da črno-beli ciljajo na točko in da se bodo zadovoljili tudi z začetnim izidom, kar glede na njihov položaj lahko razumemo. Svoj, povsem legitimen načrt so izpeljali z odliko, s takšnim pristopom pa lahko ta konec tedna zmešajo tudi koprske štrene. Se bodo maščevali za avgustovski in novembrski poraz?

Kdo je vroč?

Patrik Mijić, bržkone najbolj vroč posameznik črno-belih (verjetno pa tudi celotne prve lige) v tem trenutku, je bil nerešljiva uganka tudi za mariborske branilce. Svoje strelske serije sicer ni podaljšal, a je bil nekajkrat zelo blizu. Še posebej dobro se očitno počuti na začetku tekem, saj je tudi tokrat zapretil v uvodne četrt ure – in to kar dvakrat. Prvič je bil na mestu vratar Jug, drugič je bil Hrvat za las premalo natančen.

Ali ste vedeli?

Tekmo z Rogaško si je ogledal znan obraz. Na tribunah slatinškega športnega objekta smo lahko opazili Nejca Gradišarja. Reprezentant, ki je Štajercem pozimi prinesel rekordno odškodnino, je s svojim Fehervarjem nazadnje visoko izgubil. Diosgyöri je Gradišarjevo novo ekipo ugnal s kar 4:0, pri domačinih pa je blestel nekdanji as Kopra in Maribora Rudi Požeg Vancaš, ki je vpisal dve asistenci in priigral enajstmetrovko.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška presenetila v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (1:2).

DELI NA