28.07.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 2. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

29. julij 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8–15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Ker si Koper v prejšnji sezoni ni priigral evropskega poletja, zadnjo uradno tekmo pa je odigral pred dvema mesecema, je bilo nemogoče predvideti, kako se bo povsem prenovljena primorska zasedba znašla na zelenici. Žreb je kanarčkom že v prvem krogu namenil nasprotnika, proti kateremu lani niso vpisali – reci in piši – niti ene same točke. Ob prevladi Ljubljančanov je nekaj časa kazalo, da bo statistika ostala črna, nato pa so zobe pokazali tudi domačini, dvakrat zadeli in se veselili pomembne zmage. Pomembne zaradi že omenjenih zgodovinskih okoliščin, predvsem pa so rumeno-modri dokazali, da kljub številnim kadrovskim spremembam delujejo kot ekipa.

Kdo je vroč?

Zanimivo, zmajem je največ preglavic povzročal njihov nekdanji član. Nik Omladič je v soboto dokazal, da kljub zrelim letom še ni za staro šaro: s podajami in preigravanji je skrbel za sive lase v zeleno-belih vrstah, po dobri uri igre pa je izboljšal tudi svojo statistiko. Neposredno je bil vpleten pri zadetku Mulahusejnovića, čigar glavo je našel z odličnim predložkom iz kota. Bo 34-letnik razigran tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Že tako povsem predrugačena koprska zasedba je v sredo dobila še enega člana. To je Toura Diaby, Francoz, ki se najbolje znajde v zadnji vrsti in je pravico nastopa dobil že pred tekmo z Olimpijo. Nazadnje je bil član francoskega nižjeligaša Normande Mondeville, v soboto pa bo svojim novim soigralcem že pomagal na tekmi z Radomljani. Bo 22-letnik debitiral pred polnimi tribunami?

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

»Mariboru želimo, da pride čim dlje na evropski poti in morda malo spregleda ta prvi domači krog,« je pred tekmo z vijoličastimi dejal Oliver Bogatinov. Maribor ni spregledal ničesar. Damir Krznar ni ponovil napake Radovana Karanovića, ki se je Radomelj v uvodu lanske sezone spričo evropskih kvalifikacij lotil z levo roko. Te so tedaj v Ljudskem vrtu slavile visoko zmago, tokrat pa sta se vlogi zamenjali. Štajerci so povozili gostitelje in tako končali niz neporaženosti, ki je trajal kar enajst tekem (spomnimo, Radomlje so spomladi izgubile le eno od šestnajstih srečanj). Popravni izpit rumeno-črne čaka na Obali, kjer jih pričakuje samozavestni Koper.

Kdo je vroč?

Nekoliko presenetljivo je mesto med radomeljskima vratnicama od prve minute zasedel mladi, komaj 21-leti Luka Baš. Emil Velić, ki bi bil sicer skoraj zagotovo prva izbira Oliverja Bogatinova in ki je že junija podaljšal pogodbo z rumeno-črnimi, je moral tekmo z Mariborom preskočiti zaradi težav s hrbtom. Baš se izziva ni ustrašil: z nekaj dobrimi posredovanji je mladenič preprečil še višji poraz svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Tik pred tekmo z Mariborom so v radomeljskem taboru naznanili lepo število okrepitev. Mlinarjem se je kot posojen igralec češkega Slovačka pridružil črnogorski branilec Marko Merdović. Na levi strani zadnje vrste mu bo pomagal Elvis Letaj, ki prihaja iz splitskega Hajduka. Polnopravna člana sta postala Žan Žaler in Tibor Gorenc Stanković, ki bosta zaostrila konkurenco na položaju osrednjega branilca.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2023 | Prva liga Telemach
    Koper še do druge domače zmage
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0).

DELI NA