09.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telemach, 16. krog

KOPER - DOMŽALE

11. november 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper se je z zahtevnega gostovanja v Rogaški Slatini vrnil s tesno zmago, ob porazu Celja pa se je vodilni ekipi Prve lige Telemach približal na tri točke razlike. Primorci se bodo pred novembrskim reprezentančnim premorom znova predstavili na zelenici domače Bonifike, v obračunu z Domžalami pa bodo skušali ostati neporaženi še na 12. ligaški tekmi v nizu. Koprčani so doslej izgubili zgolj z Muro, po nedeljski ničli Celjanov pa so prav kanarčki zasedba z najmanj porazi v letošnjem prvenstvu. Kot že zapisano, bodo naslednji tekmec ekipe Safeta Hadžića nogometaši Domžal, ki so jih Primorci v začetku septembra premagali ob Kamniški Bistrici. Odločilni zadetek za zmago z 1:2 je po uri igre dosegel Matej Palčič.

Enej Jelenič, napadalec FC Koper: "Boljše remizirati kot izgubiti, v Rogaški Slatini smo zmagali, zdaj pa imamo novo priložnost, da zmagamo tudi na domači Bonifiki in nadaljujemo uspešno serijo."

Kdo je vroč?

Za slavje Kopra na tekmi v Rogaški Slatini je sredi prvega polčasa zadel Enej Jelenič. Poletni povratnik na Bonifiko je prvič po vrnitvi v Koper pričel ligaško preizkušnjo, razveselil pa se je drugega zadetka. Izkušeni Primorec je pred dnevi zatresel tudi mrežo Radomelj, a tedaj gol ni bil dovolj za zmago Koprčanov. Bo nekdanji up Dekanov natančen tudi v obračunu z Domžalčani?

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Jelenič se je v domovino vrnil po več kot desetletju igranja na Apeninskem polotoku. Zdaj tridesetletni napadalec se je v Italijo preselil v začetku leta 2011, za štiri italijanske klube - Genoo, Padovo, Livorno in Carpi - pa je odigral kar 350 tekem. V Prvi ligi Telemach je debitiral v sezoni 2010/11 in na 12 tekmah dvakrat meril tudi v polno. Tedaj še 17-letni mladenič se je prvoligaškega prvenca veselil prav na tekmi s sobotnim nasprotnikom, v 81. minuti je potrdil zmago z izidom 0:2.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani se po tesnem in bolečem porazu odpravljajo na zahtevno gostovanje. Koper je v letošnji sezoni na Bonifiki izgubil zgolj eno od sedmih ligaških tekem, zasedba Dušana Kosića pa se še naprej muči tako na domačih preizkušnjah kot na gostovanjih. Maribor je "ravbarjem" zadal tretji zaporedni poraz, skupno pa že devetega v letošnji sezoni. Zgolj za primerjavo, Domžalčani so v celotni sezoni 2022/23 izgubili desetkrat, sezono pred tem, ko so v prvenstvu zasedli sedmo mesto, pa so klonili na 13 ligšakih preizkušnjah. Poraz po rezultatskem preobratu verjetno boli še nekoliko bolj, Domžalčani pa z 11 osvojenimi točkami ostajajo v nevarni coni, saj zadnja Rogaška zaostaja zgolj tri točke.

Dušan Kosić, trener NK Domžale: "Fantje so proti Mariboru odigrali odlično tekmo. Tudi velika večina mladih fantov se je pokazala v zelo dobri luči. Na vsaki tekmi imamo situacijo, v kateri malce zamudimo oziroma nismo dovolj disciplinirani in smo takoj kaznovani z zadetkom. Ne mine tekma, na kateri ne bi prejeli pravega evrogola, zato se mi, iskreno povedano, tudi naš vratar smili, ker na igrišču dobro opravlja svoje naloge. Glave gor, prihaja nova tekma v Kopru in tam moramo pokazati, kaj znamo ter biti tudi rezultatsko uspešnejši."

Kdo je vroč?

Dušan Kosić se ob skromnih rezultatih spopada tudi s številnimi poškodbami. Domžalčani so za nekaj časa izgubili Abrahama Nwankwa, ki je v tem tednu prestal operacijo športne hernije. Luknje v zadnji vrsti krpati tako krpajo tudi vezisti, med najbolj izkušene spada Nermin Hodžić. Nogometaš iz BiH je v dresu Domžal zbral že 111 prvoligaških nastopov, v obrambi pa je že večkrat zaigral tudi v preteklosti. Pred tedni je dvakrat zatresel mrežo Rogaške, to pa je tudi tekma, na kateri so se Domžalčani nazadnje vesleili točk.

Ali ste vedeli?

Domžalčani bi bili, če bi se tekme končale po uvodnih 45 minutah, najskromnejša ekipa Prve lige Telemach, saj bi imeli na svojem računu osem točk, dve manj kot Rogaška. Ob petih remijih bi slavili zgolj eno zmago, kar v praksi pomeni, da so na 14 tekmah ob odmoru vodili zgolj enkrat. Bolj obetavna je podoba ob pogledu na izplen v drugem polčasu. Rumeni bi med 45. in 90. minuto osvojili 16 točk, vknjižili pa bi štiri zmage. Koper je nekoliko uspešnejši v prvi polovici dvobojev, saj bi tedaj nabral štiri točke več kot v drugem polčasu (24 proti 20).

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2023 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

DELI NA