06.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Aluminij

Prva liga Telemach, 12. krog

KOPER - ALUMINIJ

8. okotber 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprski prvoligaš je serijo treh zaporednih gostovanj zaključil brez poraza, a Primorci kljub temu niso bili popolnoma zadovoljni z iztrženim. Zmagi v Ljudskem vrtu, za katero je zadel Timothe Nkada, sta sledila še dva neodločena rezultata, najprej v Stožicah in nazadnje še ob Kamniški Bistrici, kjer so se kanarčki merili z Radomljami. V Športnem parku Domžale se je najpomembnejše zgodilo ob koncu srečanja, ko sta padla oba zadetka. Ivan Krolo je s prvencem v 87. minuti razveselil gostitelje, Koper pa je dve minuti kasneje izenačil po mojstrski potezi Eneja Jeleniča. Povratnik na Bonifiko se je podpisal pod prvi zadetek v letošnji sezoni.

Kdo je vroč?

Tudi kanarčki so med tednom opravili s prvo pokalno obveznostjo. Koprčani so gostovali v Kortah, dvoboj z nekdanjim drugoligašem, ki zdaj nastopa v Enotni primorski nogometni ligi, pa je v uvodu drugega polčasa odločil Maks Barišić. Povratnik po poškodbi počasi, a vztrajno lovi staro formo, dvakrat se je med strelce vpisal tudi v Prvi ligi Telemach. Po golu na tekmi z Muro je zatresel še mrežo Domžal.

Ali ste vedeli?

Enej Jelenič se je pred tedni vrnil na Bonifiko, ki jo je kmalu po krstnih prvoligaških nastopih zapustil sredi sezone 2010/11. V omenjeni sezoni je na 12 prvoligaških tekmah dosegel dva zadetka, nato pa se je vse do letošnjega poletja dokazoval na Apeninskem polotoku. Tridesetletni Primorec je kot član Genoe dvakrat zaigral v Serie A, precej bogatejše izkušnje pa premore iz Serie B, saj je v drugem razredu italijanskega nogometa zbral 160 tekem.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so pred dnevi vzeli mero Celjanom in Mariborčanom, serijo zahtevnih preizkušenj pred reprezentančnim premorom pa bodo zaključili z gostovanjem v Kopru. Kaj bo ponudil obračun na Bonifiki? Nogometaši Aluminija Koprčanov na osmih tekmah Prve lige Telemach še nikoli niso premagali v Kidričevem, leta 2001 pa so dvakrat slavili v Kopru. Svež je tudi spomin na letošnjo pomlad, ko so se Primorci z rdečimi opekli v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Koprčani lahko dodaten motiv črpajo prav v tem, dodatno motivacijo pa so med tednom dobili tudi Kidričani, saj so se opekli na pokalnem gostovanju v Zavrču.

Kdo je vroč?

Nekdanji prvoligaš iz Haloz je končal letošnjo sezono Kidričanov, ki so v Zavrču zaigrali s premešano enajsterico. V zadnjih 20 minutah tekme, ki se je po rednem delu končala z začetnim izidom, je zaigral tudi Sandro Jovanović, ki je eno od odkritij letošnje sezone. Nekdanji član velenjskega Rudarja je prvoligaško priložnost zagrabil z obema rokama, doslej pa se lahko pohvali že s petimi asistencami in tremi zadetki. V prejšnjem krogu je odločil štajerski obračun z Mariborom.

Ali ste vedeli?

Robert Pevnik je na nedeljski tekmi z Mariborom priložnost ponudil še tretjemu vratarju. Tibor Banić, ki je mrežo rdečih branil v začetku sezone, namreč okreva po poškodbi, v 11. krogu Prve lige Telemach pa je prednost pred Samom Pridgarjem dobil Jan Petek. Leta 2005 rojeni vratar je po stažu še mladinec, Aluminiju pa se je pridružil v sezoni 2019/20. Letos je šestkrat stal med vratnicama na tekmah mladinske EON Next Gen lige, ob debiju v Prvi ligi Telemach pa je zaklenil svoja vrata.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.10.2023 | Prva liga Telemach
    Koper z visoko zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 4:1 (3:0).

DELI NA