06.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Rogaška

Prva liga Telemach, 12. krog

DOMŽALE - ROGAŠKA

8. oktober 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani bodo na zadnji tekmi pred oktobrskim reprezentančnim premorom gostili Rogaško. Rumeni se v dvoboj s Slatinčani podajajo po porazu v Šiški. Dvoboj v Ljubljani se je sicer pričel po željah gostov, saj je rumena družina z golom Benjamin Markuša povedla že ob koncu uvodne minute. Nadaljevanje se ni razpletlo po željah Domžalčanov, ki so po zadetku Lana Štravsa ostali brez točk. Dvakratni državni prvaki z osmimi točkami na dnu ligaške lestvice sestavljajo skupino moštev, del katere so tudi Slatinčani. Kdo bo v boljšem položaju po dvoboju 12. kroga Prve lige Telemach?

Dušan Kosić, trener NK Domžale: "Enostavno nam ne uspe sestaviti dobre tekme. Imamo veliko težav s poškodbami igralcev, ki bi lahko ekipi pomagali, a kljub temu bi morali biti boljši. Verjamem, da bomo že na naslednji tekmi našli prave rešitve." 

Kdo je vroč?

Preobrat ob koncu tekme z Aluminijem je nakazal, da se zasedbi Dušana Kosića obetajo boljši časi, a so se Domžalčani hitro vrnili v stare tirnice ter izgubili tekmi z Muro in Bravom. Rumeni so se v Šiški po preobratu gostiteljev v igro vrnili z mojstrsko izvedenim prostim strelom Jošta Piška, a to vseeno ni bilo dovolj za pozitiven razplet. Mladi reprezentant Slovenije se je razveselil prvega zadetka v letošnji sezoni, skupno tretjega na tekma Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Domžal bodo v nedeljskem popoldnevu lovili 200. zmago na domačih tekmah Prve lige Telemach. Rumeni so krstno domačo prvoligaško zmago slavili šele v osmem poizkusu, v 16. krogu sezone 1991/92 pa so ob Kamniški Bistrici z goloma Marka Završana in Aleksandra Dejanoviča premagali lendavsko Nafto. Bo čakanje na jubilejno zmago na domači zelenici bolj kratko? Ekipi Dušana Kosića bo pri tem pomagal tudi Zeni Husmani, ki je v Šiški postal nogometaš z največ prvoligaškimi nastopi v zgodovini domžalskega kluba. Dolgoletni član kluba je vknjižil 238. nastop, s tem pa se je znebil spremstva Slobodana Vuka, ki ostaja najboljši strelec kluba.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Žan Benedičič in Rok Vodišek

Rogaška se po treh domačih preizkušnjah podaja na gostovanje ob Kamniški Bistrici, kjer bodo četo Oskarja Drobneta pričakale Domžale Dušana Kosića. Kdo se bo pobral po porazu v prejšnjem krogu? Slatinčani so v minulem tednu gostili oba ljubljanska prvoligaša, po zmagi v obračunu z Bravom pa so se dobro upirali tudi Olimpiji. Državni prvaki so do zmage prišli v izdihljajih srečanja, Rogaška pa je vknjižila še peti poraz po preboju med prvoligaše. Črno-beli so ob tem izgubili še dva pomembna aduta, saj Drobne v Domžalah ne bo smel računati na dva kaznovana nogometaša. Rok Vodišek bo zaradi rdečega kartona izpustil dve tekmi, Žan Benedičič pa je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov.

Kdo je vroč?

Slatinčani so rane po bolečem nedeljskem porazu zacelili v pokalnem tekmovanju. Rogaška se je v Brežicah prebila v drugi krog Pokala Pivovarna Union, črno-beli pa so napredovanje potrdili že v prvem polčasu tekme. Oliver Kregar, ki je sezono pričel v dresu Triglava, je mrežo domačega tretjeligaša načel v četrti minuti, le tri minute kasneje pa je zadel še drugič in tako pošteno opozoril nase. Bo v prihajajočih tednih več priložnosti dobil tudi na tekmah Prve lige Telemach?

Ali ste vedeli?

Domžalsko čakanje na prvo prvoligaško zmago je v sezoni 1991/92 podaljšal tudi Steklar. Nekdanji prvoligaš iz Rogaške Slatine je v šestem krogu ob Kamniški Bistrici iztržil remi, čeprav so Domžalčani dvakrat povedli. Nogometaši Steklarja so se spomladi veselili na domačem igrišču, za zmago s 3:1 so zadeli Edi Koražija, Nenad Brundić in Ibrahim Neskić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.10.2023 | Prva liga Telemach
    Domžalčani zanesljivi proti Rogaški
    Nogometaši Domžal so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško s 3:0 (1:0).

DELI NA