18.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 17. krog

DOMŽALE - CELJE

20. november 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Tilen Klemenčič

Po koncu (za našo izbrano vrsto žal neuspešnih) kvalifikacij za mondial v Katarju slovenske ljubitelje nogometa čaka še zadnji mesec jesenskega dela prvoligaškega tekmovanja. Do 12. decembra bodo odigrani štirje krogi – skupno dvajset tekem, prvo pa bomo v soboto videli ob Kamniški Bistrici. Domžalčani so pred slabima dvema tednoma pomerili z aktualnimi prvaki iz Murske Sobote. Srečanje, ki je minilo v znamenju črno-bele barve, se je končalo z remijem, s točko pa so bili brez dvoma bolj zadovoljni v rumenem taboru. Ob vse bolj razpoloženih Radomljah in Aluminiju morajo ravbarji na uspeh upati tudi tokrat, ko na obisk prihaja Celje.

Kdo je vroč?

Končni rezultat je v Prekmurju postavila branilska naveza. Nekaj minut pred koncem prvega dela je v domači kazenski prostor predložek poslal Sven Šoštarič Karič, ob nespretnih črno-belih nogometaših pa je do strela prišel Andraž Žinič in se na svoji šestdeseti prvoligaški tekmi prvič veselil zadetka. Za Šoštariča Kariča je bilo zanimivih tudi naslednjih nekaj dni: reprezentanco je spremljal na srečanjih s Slovaško in Ciprom.

Ali ste vedeli?

Sven Šoštarič Karič je poleg Timija Maxa Elšnika in Žana Karničnika edini »prvoligaš«, ki je pred tedni prejel vabilo v člansko reprezentanco. Ta se je najprej odpravila na Slovaško in si z igralcem manj (Blažič je po slabi uri igre drugič videl rumeno) priborila remi, nato pa je kvalifikacijski cikel zaokrožila na najboljši možen način: v Stožicah je bila po golih Zajca in Gnezde Čerina z 2:1 boljša od Cipra.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjanom je vse do reprezentančnega premora kazalo odlično. Simon Sešlar je bil na knežji klopi nepremagan, še več, pod njegovo taktirko so grofi nanizali dva remija in tri zmage (štiri, če upoštevamo pokalno tekmovanje). Celje, ki si še do nedavnega ni moglo obetati nič dobrega, se je v nekaj krogih prerinilo na solidno šesto mesto. Lahko bi skočilo še kakšno mesto višje, a se mu je nepričakovano zataknilo pri novincu med elito. Štajerci so bili v prejšnjem krogu sicer boljši, a manj učinkoviti tekmec: na tekmi, ki je postregla s kar petimi zadetki, so zadnjo rekli Radomljani. Kako se bodo rumeno-modri ob Kamniški Bistrici znašli tokrat?

Kdo je vroč?

Ester Sokler s pridom izkorišča minute, ki mu jih naklanja Simon Sešar. Prestop 22-letnega napadalca v knežje mesto je pozimi dvignil precej prahu, nekdanji član Krškega in Brežic pa v zadnjem času vse pogosteje upravičuje trenerjevo zaupanje. Čeprav tekme le redko začenja v prvi enajsterici, je na zadnjih osmih vpisal tri zadetke in asistenco. Nazadnje je bil pri strelu prav ob Kamniški Bistrici, bo razpoložen tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom so bili dejavni tudi nekateri celjski nogometaši. David Zec, Tamar Svetlin in Tjaš Begić so pritegnili pozornost Milenka Ačimovića. Z mlado reprezentanco so na koprski Bonifiki pričakali albanske vrstnike (3:0) in češko mlado izbrano vrsto (1:1). Svetlin je obakrat zaigral od prve minute, Zec je bil strelec edinega zadetka na drugi tekmi, Begić pa tokrat ni dobil priložnosti.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.11.2021 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Domžal nad Celjem
    Nogometaši Domžal so v tekmi 17. kroga Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA