11.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telemach, 17. krog

CELJE - KOPER

13. november 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja so se z zmago v edinem prvoligaškem obračunu z Muro prebili v osmino finala Pokala Pivovarna Union, pred reprezentančnim premorom pa se bodo s pokalnimi prvaki Koprčani udarili še za drugo mesto Prve lige Telemach. Grofje so pred tekmo v boljšem položaju, saj Primorcem bežijo za dve točki, za nameček pa so si v prvenstvu priigrali tudi boljšo rezultatsko popotnico. Četa Romana Pilipčuka je po porazu v Šiški in remiju v štajerskem derbiju z Mariborom slavila v Novi Gorici. Celjani so samozavest okrepili tudi s pokalno zmago, čeprav so že v prvem polčasu zaradi poškodbe komolca izgubila Neneja Gbambleja. Ali Celjani tudi po dvoboju s Koprom na domačem igrišču ne bodo poznali poraza?

Mark Zabukovnik, vezist NK Celje: "Zmaga proti Kopru bi seveda pomenila zelo veliko. Pet točk prednosti predstavlja lepo prednost in omogoča mirnejši potek nadaljevanja. Zavedamo se, da je do konca prvenstva še ogromno tekem, toda tovrstne medsebojne derbije je potrebno zmagovati, če se na koncu želiš boriti za sam vrh. Prav tako bo zmaga dobrodošla tudi zaradi prihajajočega reprezentančnega premora, na katerega želimo oditi s podaljšanim zmagovalnim nizom."

Kdo je vroč?

Gbamble se je poškodoval ob poskusu udarca s t.i. škarjicami, po trdem pristanku na tla pa so ga hitro prepeljali v celjsko bolnišnico. Razigranega krilnega napadalca je zamenjal Lovro Bizjak, prav on pa je bil, kot se je izkazalo po koncu tekme, z golom za vodstvo z 2:0 zaslužen, da se je Celje prebilo med 16 najboljših pokalnih ekip. Nekdanji nogometaš Aluminija in Domžal je izkoristil predložek Denisa Popovića, ki je v prvem polčasu zadel za domače vodstvo, lahko v nedeljo prvič letos udari še v prvenstvu?

Ali ste vedeli?

V nedeljskem obračunu Celja in Kopra bosta na preizkušnji tudi obrambi obeh moštev. V celjski zadnji vrsti je najbolj standarden David Zec, v minulem obdobju pa se je v začetno enajsterico vrnil tudi Damjan Vuklišević. Osrednji branilec je pred dnevi zadel za točko v štajerskem derbiju z Mariborom, tudi sicer pa se odlično znajde v zračnih dvobojih. Statistika razkriva, da je Ljubljančan v celjski zasedbi v letošnji sezoni dobil kar 85 odstotkov vseh zračnih dvobojev, kar je najboljši delež med dvajsterico nogometašev, ki so doslej nabrali največ dobljenih duelov.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Omar Correia

Koprčani so imeli med tednom bistveno lažjo pokalno nalogo kot Celjani, saj so na domači Bonifiki s 6:0 odpravili Cirkulane. Mrežo tretjeligaša sta po trikrat zatresla Anis Jašaragić in Dario Kolobarić, ki je tako dočakal prvenec v koprskem dresu. Idrijčan še čaka na prvi ligaški zadetek po selitvi k Koprčanom, ki so po slavju v Ljudskem vrtu štirikrat zapored ostali brez zmage. Koprčani so v državnem prvenstvu remizirali z Gorico in Radomljam, po porazu v Stožicah pa so se z remijem razšli tudi z Domžalčani. Tako so se v boj za drugo mesto vključili tudi Sobočani, ki bodo v Kopro gostovali po reprezentančnem premoru. S kakšno popotnico pa se bo zasedba Zorana Zeljkovića podala v obračun s Prekmurci?

Kdo je vroč?

Andrej Kotnik po sijajnem odprtju sezone v drugi četrtini sezone ni bil tako učinkovit kot v prvi, saj je na svoj račun dodal le še dva zadetka. Kljub temu mu Zoran Zeljković še vedno zaupa, saj Koprčan praviloma začenja tekme, tudi na zadnji ligaški tekmi z Domžalčani pa je nekajkrat pokazal, da je lahko izjemno nevaren za nasprotnikova vrata. Bo v nedeljo znova nastavil merilne naprave in s soigralci maščeval septembrski poraz na Bonifiki?

Ali ste vedeli?

Iz koprskega tabora so v začetku tedna sporočili, da je Ivica Guberac po odločitvi upravnega odbora kluba prevzel vlogo športnega direktorja kluba. Dolgoletni kapetan kanarčkov je bil po majski nogometni upokojitvi pomočnik Oliverja Bogatinov, ki je po vrnitvi v Koper postal poslovni direktor, ob tem pa je prevzel tudi skrb za športni del. Nekdanji športni direktor Kopra in trener Aluminija ima s Koprčani sklenjeno pogodbo do konca leta, predsednik Ante Guberac, ki je 8. novembra dobil novi štiriletni mandat, pa je za klubsko spletno stran dejal, da si želi dolgoročnega sodelovanja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.11.2022 | Prva liga Telemach
    Remi med Celjem in Koprom
    Nogometaši Celja in Kopra so se v 17. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA