19.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 32. krog

CELJE - DOMŽALE

20. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Ekipa trenerja Damirja Krznarja ima pet krogov pred koncem prvenstva 12 točk naskoka pred Olimpijo, ki bo dan prej gostila Aluminij iz Kidričevega. Glede na razplet srečanja v Stožicah bo že v sobotnem večeru jasno, če bodo imeli Celjani že v nedeljo priložnost za potrditev želene lovorike. Nedeljski tekmeci grofov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk v boju za potrditev obstanka med prvoligaši. Da celjska zmaga ni samoumevna, potrjuje zadnji medsebojni obračun, ki so ga ob Kamniški Bistrici dobili gostitelji, kar je bil tudi edini poraz vodilne ekipe prvenstva v drugem delu aktualne sezone.

Kdo je vroč?

Vodilna ekipa Prve lige Telemach je uspešno rezultatsko serijo podaljšala na zahtevnem gostovanju v Rogaški Slatini. Osrednji junak tesne zmage je bil Gregor Bajde, ki je po vstopu v igro dvakrat meril v polno, a se kasneje tudi poškodoval. Izkušeni napadalec je s skupno šestimi zadetki ujel Edmislona, s katerim si zdaj deli drugo mesto klubske lestvice strelcev. Nekdanjega nogometaša Brava in Maribora le še dva gola ločita do manjšega jubileja, 50. zadetka na tekmah Prve lige Telemach. Mu lahko ta dosežek uspe še v letošnji sezoni?

Ali ste vedeli?

Če ne že to nedeljo, pa bodo imeli Celjani novo priložnost za potrditev naslova državnih prvakov v prihodnjem krogu, ko bodo na domačem igrišču gostili prav Olimpijo. Spopad z Ljubljančani je boj za prvaka odločil tudi 2019/20, ko so v knežjem mestu slavili prvi naslov državnih prvakov. Celjanom je za potrditev lovorike zadostovala že točka, zmaji so potrebovali zmago, a so se po golih Luke Kerina in Daria Vizingerja dvakrat znašli v zaostanku. Obakrat je izenačil Timi Max Elšnik, a to ni bilo dovolj za preobrat na vrhu lestvice.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici po zmagi na zaostali tekmi s Koprom znova nekoliko lažje dihajo. Mario Krstovski je z golom priigral prepotrebne točke, s katerimi se je rumena družina vsaj nekoliko oddaljila od začelja lestvice. Domžalčani imajo pet tekem pred koncem sezone osem točk naskoka pred dvojcem na devetem in desetem mestu. Ni nepomembno, da se bo četa Mateja Podlogarja z Radomljami pomerila v 35., z Aluminijem pa v zadnjem krogu prvenstva. V domžalskem taboru poudarjajo, da je zdaj v mislih zgolj obračun s Celjeni, ki so jim rumeni zadali edini spomladanski poraz. Kot je že pred tekmo s Koprom poudaril Slobodan Vuk, ki se je pred tedni pridružil trenerskemu štabu, v trenutni situaciji ni pomembno, kakšen nogomet se igra, ampak je edini cilj zbiranje točk.

Matej Podlogar, NK Domžale: "Smo sredi zahtevnega razporeda tekem, vendar na koncu sezone se vse izravna, saj z vsako ekipo igraš po štirikrat. Lestvica po 36 krogih nikoli ne laže in končaš tam, kjer si zaslužiš."

Kdo je vroč?

Mario Krstovski je z golom za zmago v obračunu s Koprčani prekinil strelski post, ki je trajal od tekme s Celjani. Severnomakedonski napadalec je konec februarja podvojil domačo prednost, gostom s Štajerske pa je po poznem znižanju Jegorja Pruceva zmanjkalo časa za izenačenje. Krstovski, ki igra zaključuje prvo sezono na slovenskih zelenicah, je zaenkrat pri osmih zadetkih, s tem pa je tudi najboljši strelec domžalske ekipe.

Ali ste vedeli?

Matej Podlogar je na tekmi s Koprčani stavil tudi na izkušnje, saj je Zeni Husmani še drugič zapored zaigral v začetni enajsterici rumene družine. Nekdanji član hrvaškega Šibenika je spomladi pričel zgolj tri tekme, po četrtkovem nastopu pa ga le še eno srečanje loči do 250. prvoligaške tekme v dresu Domžal. Dolgoletni vezist rumenih je že pred časom z vrha večne klubske lestvice izrinil Slobodana Vuka, ki je kariero v domžalski opravi sklenil po 237 prvoligaških preizkušnjah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).

DELI NA