23.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telemach, 23. krog

CELJE - ALUMINIJ

25. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- TWIN vstopnic v predprodaji: 15 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Dvaindvajseti krog Prve lige Telemach bosta s štajerskim obračunom odprli ekipi, ki v nadaljevanju sezone še nista osvojili točk. Celje pričakuje Aluminij, ki je izgubil zadnje tri preizkušnje, še poraz daljši pa je niz grofov. Simon Rožman je drugo epizodo na klopi kluba, s katerim je pričel pisati trenersko zgodbo, pričel z dvema ničlama. Celjani so v drugi del državnega prvenstva zakorakali s tesnim porazom v domačem obračunu s Koprom, v soboto pa so se praznih rok vrnili tudi iz Šiške. Uvod v srečanje je bil spodbuden, a so nato pobudo prevzeli gostitelji in preko bivšega grofa Gregorja Bajdeta zadeli dvakrat. Kljub trem menjavam ob polčasu in pritisku v nadaljevanju tekme se tehtnica ni nagnila v korist Celja, ki bo prve spomladanske točke napadlo v spopadu s Kidričani.

Simon Rožman, trener NK Celje: "Najbolj pomembno je, da še naprej trdo delamo, najdemo mir in ekipo stabiliziramo. V petek nas čaka tekma z Aluminijem in želimo si zmage, da v prvi vrsti dobimo prepotrebno samozavest ter zmagovalni ritem za nadaljevanje sezone."

Kdo je vroč?

Ni skrivnost, da imajo Celjani precejšnje težave z doseganjem zadetkov. To potrjuje tudi statistika, saj dosežejo točno zadetek na tekmo. Od grofov sta skromnejši zgolj zadnjeuvrščeni ekipi, Tabor in Aluminij. Obenem drži, da Rožman zaradi poškodbe ne more računati na Žana Medveda in Dujeta Čopa. Ivan Božić je prvi strelec moštva, enega od petih golov pa je dosegel tudi na zadnji tekmi s Kidričani. Celjani so oktobrski dvoboj v  "šumi" dobili prav po zaslugi Hrvata.

Ali ste vedeli?

V prestolnici je na zelenico zakorakala enajsterica, v kateri je bilo osem nogometašev, ki so dres Celja nosili že jeseni. Ob zimskih novincih Damjanu Vukliševiću in Vasiliju Janjičiću je prvič zaigral ruski krilni nogometaš Grigorij Morozov, v nadaljevanju tekme pa sta v celjski opravi debitirala še Tomislav Tomić in Lovro Bizjak. So pa v mestu ob Savinji pred tekmo z Aluminijem potrdili še eno slovo. Stadion Z’dežele je zapustil Kevin Žižek, ki je po poletni selitvi iz Mure odigral devet tekem, pozimi pa ni odpotoval na priprave v Turčijo.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Tudi Kidričani so, tako kot njihovi petkovi gostitelji, v nadaljevanje Prve lige Telemach zakorakali z dvema porazoma. Kljub temu pa bi težko dejali, da sta si bili tekmi z Radomljami in Muro enaki. Štajerci so bili v dvoboju začelja lestvice povsem razglašeni, kar so razigrani Radomljani znali izkoristiti, povsem drugače pa je bilo v soboto, ko so se možje v rdečem predstavili v precej spodbudnejši luči. Oskar Drobne je bil po tesnem porazu - Mura je slavila po strelu z bele točke - zadovoljen z igro svojih varovancev, med katerimi so bili tudi trije novinci. Tomislav Turčin in Mario Musa sta dobila mesto v začetni enajsterici, v drugem polčasu pa se je domači publiki predstavil še Martin Šroler. Po odsluženi kazni sta se v kader vrnila tudi Nik Marinšek in Emir Azemović, ki je pomemben člen zadnje vrste.

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Biti moramo vztrajni in zadovoljni s tem, kar smo pokazali na petkovi tekmi. V naslednje preizkušnje moramo iti z dvignjeno glavo!" 

Kdo je vroč?

Tudi za Kidričane velja, da bodo morali v nadaljevanju sezone popraviti igro v napadu, saj bodo brez doseganja zadetkov težko izpolnili zastavljene cilje. Bolj spodbudna je bila igra v obrambi, saj Sobočani niso imeli veliko prostora domiselne akcije. S čvrsto igro in nekaj pametnimi prekrški je nase opozoril Mario Musa, za katerega lahko zapišemo, da je najizkušenejši v koloniji zimskih novincev s Hrvaške. Enaintridesetletni levi bočni branilec je v najmočnejši hrvaški ligi odigral 168 tekem, 29 tudi v dresu zagrebškega Dinama.

Ali ste vedeli?

Knežje mesto bo v petek gostilo dvoboj ekip, ki sta na lestvici gostujočih tekem povsem na dnu. Tako Celjani kot Kidričani so domov prinesli le sedem točk, rdeči so eno od njih osvojili tudi na Stadionu Z’dežele. Avgustovski spopad v Celju ni postregel z zadetki. To je bila ena od osmih tekem letošnje izdaje Prve lige Telemach, na katerih so mreže mirovale. Kar tri takšne tekme smo spremljali v 12. krogu prvenstva, ko so se brez golov razšli Sežanci in Domžalčani ter Šiškarji in Sobočani, z začetnim rezultatom pa se je razpletel tudi derbi Maribora in Olimpije. Zanimivo je, da so se tri od uvodnih petih tekem Aluminija končale z izidom 0:0.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani do pomembne zmage
    Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:2 (1:0).

DELI NA