Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

CELJE - ALUMINIJ

21. oktober 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 562 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celje je v Novi Gorici izgubilo prvič po menjavi trenerja, a se je Dušan Kosič s svojimi varovanci med tednom veselil pomembne in visoke pokalne zmage. Grofje so v mrežo Mure, vodilnega kluba 2. SNL, pospravili štiri zadetke, z dvema zadetkoma sta se izkazala Luka Šušnjara in Filip Dangubić. Rumeno-modri bodo skušali učinkovito predstavo, potem ko so v zadnjih petih ligaških preizkušnjah zadeli zgolj dvakrat, ponoviti tudi v uvodni preizkušnji druge tretjine Prve lige Telekom Slovenije. Zasedba iz knežjega mesta se bo na domači zelenici udarila s še enim udeležencem četrtfinala Pokala Slovenije, na Savinjskem bodo gostovali nogometaši Aluminija. Kidričani na dvoboje s Celjem nimajo najprijetnejših spominov, saj so izgubili kar šest od devetih ligaških srečanj, s štirih gostovanj v Celju pa so doslej odnesli zgolj točko.

Filip Dangubić, napadalec Celja: »Veliko mi pomeni, da sem proti Muri dosegel dva gola. Goli dajejo zaupanje vase in dodatno samozavest. Vesel sem, da sem pomagal ekipi. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Zato sem tukaj in ekipi želim pomagati na vsakem koraku. Po porazu v Novi Gorici smo potrebovali zmago in prišla je v pravem trenutku. Samozavestni pričakujemo obračun z Aluminijem.«

Luka Žinko, vezist Celja: »V prvenstvu krvavo potrebujemo točke. Pokalna zmaga je dobra popotnica za prihodnost, vendar se na to zmago ne smemo zanašati, da bo lahko. Še naprej moramo trdo delati. Če bomo pokazali pravi pristop, bomo, upam, tudi zmagali.«

Kdo je vroč?

Luka Šušnjara in Filip Dangubić sta bila osrednja junaka pokalne zmage Celjanov. Dangubić je s tremi ligaškimi goli ob Luki Žinku najboljši strelec celjskega moštva, ob dvojcu pa velja izpostaviti tudi Elvedina Džinića. Mariborčan je v letošnji sezoni zasidran v začetni enajsterici rumeno-modrih, saj je edini nogometaš grofov, saj je z izjemo sosedskega spopada z Rudarjem v celoti odigral vse preostala srečanja. Otrok Maribora tudi letos dokazuje, da je izjemno nevaren tudi pred golom nasprotnika, saj se je v Novi Gorici veselil že drugega zadetka sezone. Skupno jih je dosegel že 26, na severu Primorske pa je obenem presegel tudi mejo 19 tisočih minut na prvoligaških igriščih.

Ali ste vedeli?

Na zelenici Stadiona Z'Dežele se bosta v sobotnem popoldnevu udarila nasprotnika, ki sta zadnjo ligaško zmago vknjižila še pred septembrskim reprezentančnim premorom. Celjani so na domačem igrišču s 4:1 ugnali Ankaran Hrvatine, nato pa remizirali z Mariborom, Krškim, Olimpijo in Domžalami ter nazadnje izgubili z Gorico. V sedmem krogu prvenstva so se nazadnje veselili tudi Kidričani, ki so na svojem igrišču ugnali Triglav, po remijih z Velenjčani in Ankarančani pa so izbranci trenerja Slobodana Gruborja izgubili zadnja tri srečanja. Od rdečih so bili boljši Maribor, Krško in Olimpija. Kdo bo v soboto našel vrnitev v zmagovalne tirnice?

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

V knežjem mestu se bosta udarili sedma in osma ekipa prvenstva. Celjani in Kidričani se bodo pomerili za tretjo zmago, po zaslugi dveh remijev več pa pred obračunom 13. kroga bolje kaže Celju, ki je zbralo 12 točk. Tako kot za celjsko zasedbo, tudi za Aluminij velja, da po treh zaporednih porazih že krvavo potrebuje nove točke, saj so se po skalpu Krčanov za njihov hrbet močno približali Kranjčani. Rdeči imajo pred Gorenjci le še dve točki zaloge, zato bi bile nove točke izjemno dobrodošle iz tekmovalnega vidika, še bolj pa bi koristile samozavesti Kidričanov, ki je po daljši seriji in treh zaporednih ničlah zagotovo že malce načeta. Tudi Slobodan Grubor, podobno kot Dušan Kosič, pogreša razpoloženega strelca, saj je s tremi zadetki najboljši Marko Nunić, nekaj preglavic pa povzroča tudi igra v fazi obrambe. Bodo rdeči v Celju zakrpali luknje?

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor je tudi v tekmi z Olimpijo vztrajal pri obrambni vrsti brez pravega osrednjega branilca. Kidričani po poletnem slovesu Damiša, Turkalja in Zebe niso imeli prave sreče z izbiro njihovih nadomestil, posledično pa sta se v ožjo obrambo preselila bočni branilec Nemanja Jakšić in Sanin Muminović, ki se najbolje znajde v zvezni liniji. Na levi strani igrišča je zadnje tekme igral David Lukanc, Matic Vrbanec, lani drugi asistent prvenstva, pa je zasedel mesto ob desni stranski črti. Vrbanec je bil v lanski sezoni eno od odkritij Aluminija, saj je zbral kar deset podaj. Letos tudi zaradi svoje vloge na igrišču še čaka na prvo asistenco, je pa dvakrat meril v polno. Lahko v Celju še tretjič?

Ali ste vedeli?

Tako Kidričani kot tudi Celjani so v šestih gostujočih preizkušnjah nabrali dve točki, pogled na statistiko pa kaže, da so pred sobotnim obračunom v rahli prednosti gostitelji. Grofje na svojem igrišču v tej sezoni še niso izgubili, ob skalpu Goričanov in Ankarančanov pa so pred domačim občinstvom remizirali s Triglavom, Krškim, Olimpijo in Domžalami. Slabše gre rumeno-modrim na gostovanjih, kjer ne blestijo niti rdeči. Slaba serija z gostujočih terenov se sicer vleče že vse od pomladi, zadnje gostujoče zmage pa so se Kidričani veselili v uvodni tekmi nadaljevanja prvenstva, ko so z 0:3 ugnali Radomlje. Z zadnjih 12 gostovanj je ekipa Slobodan Gruborja prinesla vsega štiri točke.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij zmagal v Celju
    Nogometaši Celja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (1:0).

DELI NA