03.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Radomlje

Prva liga Telemach, 15. krog

BRAVO - KALCER RADOMLJE

5. november 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Safet Hadžić je prejšnji konec tedna računal na zmago. To bi bile prve tri točke, ki bi jih vpisal v novi vlogi, pomembne pa so bile tudi za širšo koprsko sliko: resda kanarčki že deset tekem niso izgubili, vendar so na zadnjih petih le enkrat slavili. Nazadnje so si točke razdelili z Bravom, ki je še enkrat več dokazal, da si zasluži visoko četrto mesto. Varovanci Aleša Arnola so z zrelo igro na Obali prišli do točke, tokrat pa bodo spričo vse večjih apetitov, ki so logična posledica šišenskega uspeha, napadali poln izkupiček. Ljubljančani gostijo četo Oliverja Bogatinova, ki so jo na v novi sezoni že ugnali. Bodo ponovili avgustovsko predstavo?

Kdo je vroč?

Šošiću, ki ga omenjamo v nadaljevanju, na tretjem mestu strelske lestvice po zadnjem krogu družbo dela le še Matej Poplatnik. Izkušeni napadalec se v letošnji sezoni odlično počuti predvsem v navezi z Matijo Kavčičem. Ne prvi strelec ne prvi asistent šišenskega kluba pa nista bila vpletena pri edinem zadetku, ki so ga Ljubljančani dosegli na Obali. Podenj se je podpisal mladi Matic Ivanšek, ki je bil natančen že na drugi zaporedni tekmi.

Ali ste vedeli?

Ob številnih razigranih posameznikih Bravo ne pogreša Martina Kramariča. V zadnjih letih eden ključnih nogometašev šišenske zasedbe se je julija preselil na obalo Črnega morja, kjer je okrepil vrste Sočija. Pri zadnjeuvrščeni ekipi ruskega prvenstva Kramarič redno dobiva priložnosti za dokazovanje. Pred dnevi je sodeloval v pokalni zmagi nad Faklom iz Voroneža, med strelce pa se je nazadnje vpisal konec oktobra.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Tudi Radomlje se nahajajo v pozitivnem rezultatskem nizu. Grenkobe poraza niso okusile že več kot mesec dni, na zadnjih štirih srečanjih pa so osvojile šest točk, ki so jih oddaljile od (še vedno preteče) cone izpada. V prejšnjem krogu so mlinarji gostili Prekmurce, ki so zrežirali že viden film. Kljub boljši podobi tekom srečanja so v končnici Sobočani spet popustili, rumeno-črnim pustili do izenačenja, nato pa trepetali še za remi. Vendarle je ostalo pri delitvi plena, ki je poskrbela za dodaten veter v jadra prebujajočega se radomeljskega prvoligaša. Kako se bo razpletlo srečanje z vsaj tako razpoloženimi sosedi iz prestolnice?

Kdo je vroč?

Dvoboj z Muro je bil hkrati tudi dvoboj dveh razpoloženih napadalcev, ki sta si pred tem vsak s po petimi zadetki delila tretje mesto na ligaški lestvici strelcev. Dardan Shabanhaxhaj je svojo statistiko izboljšal za en gol, Madžid Šošić pa tokrat ni znal odkleniti nasprotnikove obrambe. Odgovornost je v sodnikovem dodatku moral prevzeti kapetan Nuhanović, ki je svoji ekipi remi pristreljal v velikem slogu.

Ali ste vedeli?

Že v 11. minuti je moral po trku s soboškim napadalcem igrišče zapustiti Emil Velić. Prvi vratar mlinarjev je utrpel pretres možganov in zlom nosu, zato nismo bili presenečeni, ko ga sredi tedna v pokalu ni bilo med rumeno-črnima vratnicama. Tam ni bilo niti Luke Baša, pač pa je priložnost dobil 19-letni Patrik Mesarić. Svojo mrežo je mladenič ohranil nedotaknjeno, na drugi strani pa so soigralci štirikrat zatresli mrežo Ljubljane.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo klonil doma proti Radomljam
    Nogometaši Brava so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:2 (0:1).

DELI NA