12.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telemach, 31. krog

BRAVO KOSTEL - MARIBOR

14. april 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je spomladi znatno padel v formi. Nekaj slabših rezultatov je Šiškarje bolj kot ne izločilo iz boja za Evropo – tja po pokalnih zapletih vodijo le prva tri mesta–, posledično pa je mlado ekipo, kot je priznal Aleš Arnol, težko motivirati. Tudi podoba, v kateri so se rumeno-modri predstavili v Celju, je bila vsaj v prvem polčasu preslaba, da bi lahko resneje izzvali vodilno ekipo lige. Tudi tekma z Mariborom bi imela še pred nekaj tedni povsem drugačne razsežnosti, zdaj pa vijoličasti Bravu bežijo že za deset točk. Lahko Ljubljančani pred svojimi gledalci kljub vsemu presenetijo goste izpod Kalvarije? Oktobra jim je to že uspelo.

Kdo je vroč?

Kljub slabi podobi v prvem polčasu je po uri igre v šišenskem taboru preskočila iskrica upanja. Martin Pečar je odlično izvedel prosti strel, čeravno se ni mogoče znebiti občutka, da bi domači čuvaj mreže moral posredovati bolje. Mladi krilni napadalec se je znova izkazal kot ključen igralec zasedbe iz prestolnice, ki pa se ob koncu sezone vrača v matični klub – dunajsko Austrio. Kdo ga bo nadomestil?

Ali ste vedeli?

Šest krogov pred koncem se že velja ozreti na statistiko, ki razkriva, da je v letošnji sezoni Prve lige Telemach (zaenkrat) največ nastopov zbral Matija Orbanić. Šišenski čuvaj mreže je med rumeno-modri vratnici stopil 30-krat – na prav vsaki prvenstveni tekmi, torej. Skladno s tem ima Hrvat tudi največ minut (2.700). Z nastopom manj in 2.606 minutami mu sledi soigralec Mark Španring, na tretjem mestu pa je Vicko Ševelj (29, 2.479).

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

V skladu z že znano puhlico, da vijolice cvetijo spomladi, Maribor po zimskem premoru niza odlične predstave in rezultate. Zadnja žrtev razigranih Štajercev je postala Mura, ki se je z gostovanja v mestu ob Dravi vrnila z visokim porazom. V črno-beli mreži je sredi tedna odjeknila petarda, še bolj pomenljivo pa je dejstvo, da bi lahko za hrbtom Klemna Mihelaka končala tudi kakšna žoga več. Četa Anteja Šimundže si je evropsko vozovnico bolj kot ne že zagotovila, do dokončne potrditve pa lahko pride v nedeljo, ko jo čaka pot v prestolnico. Bodo Mariborčani iz Spodnje Šiške prvič v sezoni odnesli točke ali se bo ponovil jesenski scenarij?

Hillal Soudani, napadalec NK Maribor: "Odkar smo prišli s priprav prikazujemo dobro igro. Ob tem pa veliko energijo in željo. Veseli nas, kakšna je podoba našega moštva, in storili bomo vse, da bo takšna tudi na naslednjih tekmah. Po zmagi je vedno najlepše, vsak uspeh prinaša pozitivno energijo. Med igralce, v slačilnico, v celoten klub. Toda ni bilo časa za kakšno slavje ali predolgo razmišljanje o tem, kar je bilo. Pozabiti moramo na visoko zmago proti Muri in se že povsem osredotočiti na naslednjo tekmo proti Bravu."

Kdo je vroč?

Že glede na končni izid je mogoče sklepati, da bi si našo pozornost v tej rubriki zaslužilo več Mariborčanov. V prvi vrsti zagotovo Hillal Soudani, ki je spomladi v odlični formi – zbral je kar osem zadetkov (od tega je dva pospravil v mrežo Mure), s čimer je skočil na tretje mesto prvenstvene lestvice strelcev. Arnel Jakupović mu ni ostal dolžan: s petnajstimi zadetki ostaja najnevarnejši napadalec slovenskega prvenstva.

Ali ste vedeli?

Poleg izida štajersko-prekmurskega derbija bo vse, ki se jim po žilah pretaka vijoličasta kri, razveselilo dejstvo, da se je v kader po enomesečnem vrnil Martin Milec. Mariborski kapetan je na tisti pokalni tekmi z Radomljami, ki jo je sicer odigral do konca, staknil zoprno poškodbo: počilo mu je osmo rebro. Srečanje z Muro je izkušeni branilec še presedel, bo prve minute v noge dobil v nedeljo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA