29.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 11. krog

BRAVO - DOMŽALE

30. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Brava in Domžal niso nadgradili uspeha iz predhodne tekme, saj so po zmagi v devetem krogu Prve lige Telemach med tednom ostali brez točk. Domžalčani so po zmagi nad Kidričani ob Kamniški Bistrici izgubili z Muro, Ljubljančani pa so po tem, ko so dobili mestni derbi z Olimpijo, klonili v Rogaški Slatini. Šiškarji na Obsotelskem niso ponovili predstave, ki so jo prikazali v ljubljanskem spopadu, v Rogaški Slatini pa ob razigranih gostiteljih niso imeli pravih možnosti za zmago. Kdo bo bolje odigral zadnjo septembrsko preizkušnjo? Domžalčanov niso premagali že vse od avgusta 2021.

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Poraz v Rogaški Slatini ne predstavlja drame, točkovno letos prehitevamo naš načrt. Tako kot po zmagah, se bomo tudi po porazu osredotočili na igrišče. V Rogaški Slatini je šlo za netipično tekmo, ne smemo izgubljati glave, kakovostno se moramo spočiti in v Šiški ponovno odigrati tekmo na naši ravni. Videli bomo, kako rezultatsko uspešni bomo."

Kdo je vroč?

Aleš Arnol na sredini tekmi z Rogaško v začetno enajsterico ni uvrstil Mateja Poplatnika. Izkušeni napadalec je v igro vstopil v 60. minuti, ko pa so Slatinčani že držali gol prednosti, s tem pa tudi večino niti igre v svojih rokah. Trikratni kralj strelcev 2. SNL je v uvodu letošnje sezone že dokazal, da se po uspešnem drugoligaškem letu odlično znajde tudi na zelenicah Prve lige Telemach. S štirimi zadetki diha za ovratnik Aljoše Matka in Ruija Pedra, ki sta z golom več vodilna strelca prvenstva.

Ali ste vedeli?

Bravo že vse od avgusta 2021 ni dobil ligaškega obračuna z Domžalami. Rumeni zasedbi sta se od takrat pomerili na osmih tekmah, ob treh remijih pa so se kar petkrat veselili Domžalčani, trikrat tudi v Šiški. Ljubljančani so se zadnjič veselili avgusta 2021, ko je domžalsko mrežo dvakrat zatresel Loren Maružin. Istran se je pred kratkim vrnil na slovenske zelenice in oblekel dres Aluminija.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Preobrat v spopadu s Kidričani je nakazal prebujenje Domžalčanov, a se je rumena družina le nekaj dni kasneje znova vrnila v lastno sivino letošnje sezone. Sobočani so dvakratnim državnim prvakom zadali že peti poraz sezone, z organiziranim in discipliniranim branjenjem pa so prekinili tudi domžalsko serijo desetih tekem z doseženim zadetkom. Se lahko zasedba Dušana Kosića pobere na sobotnem gostovanju na severu prestolnice? Kot že zapisano, se je tehtnica na medsebojnih tekmah z Bravom nagnila v korist Domžalčanov, bodo ravbarji podaljšali uspešen niz?

Jošt Pišek, vezist NK Domžale: "Bravo je dobro vstopil v sezono in nabral zavidljivo število točk. Nazadnje je sicer klonil pri Rogaški, kar pa mislim, da ne bo bistveno vplivalo na moštvo. Kljub porazu so čvrsto na sredini lestvice, mi pa se jim želimo približati. Ne želimo ostati zadaj in takšne ekipe gledati v hrbet. Zavedamo se, da bo težko, saj igramo v Športnem parku Šiška, a treba je biti konkreten in posledično bodo prišle tudi točke."

Kdo je vroč?

Domžalčani so v srečanju s Sobočani streljali s praznimi naboji, bivši vratar rumenih Klemen Mihelak pa ni imel veliko dela. Dušan Kosić še čaka na prvi zadetek Daria Kolobarića, ki se je pred kratim vrnil v klub, v katerem je že opozoril na svoj talent. Leta 2000 rojeni napadalec je v sezoni 2020/21 v domžalskem dresu dosegel 12 zadetkov in si priigral prestop v tujino, a se v Belorusiji ni znašel. Sledil je povratek domov, po nekajmesečni epizodi v Kopru pa je spomladi za Gorico dosegel pet zadetkov. Zdaj lovi 20. gol na tekmah Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

V domžalski sredini so v kratkem obdobju zamenjali precej napadalcev. Ivan Durdov in Franko Kovačević sta se po uspešnih predstavah v rumeni opravi preselila v Belgijo oziroma Nemčijo, Kosić pa ne more več računati niti na Slobodana Vuka. Najboljši strelec v zgodovini domžalskega kluba se je to poletje poslovil od Domžal, po 268 uradnih nastopih v rumeni opravi pa se je odločil pomagati Dobu, ki v letošnji sezoni tekmuje v 3. SNL zahod. Za Dobljane je na šestih ligaških tekmah dosegel že štiri zadetke, še dvakrat je bil uspešen v pokalnem tekmovanju.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do novih točk pred domačo publiko
    Nogometaši Brava so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:2 (2:2).

DELI NA