17.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 22. krog

BRAVO - DOMŽALE

19. februar 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

»Prvi cilj je, da si zagotovimo obstanek,« v letošnji sezoni poudarja Dejan Grabić. Bravo je vsaj zaenkrat varno ugnezden na sedmem mestu: od šestih Domžal, ki se z ekipami iz zgornje polovice lestvice borijo za Evropo, ga loči celih devet točk, hkrati pa ima sedem točk prednosti pred osmim Taborom. Tako prednost kot zaostanek lahko tekom dolge pomladi hitro skopnita – v Spodnji Šiški si kajpak želijo ujeti priključek z glavnino in se čim bolj oddaljiti od troboja za obstanek. Na mestnem derbiju so sosedom izza Bežigrada povzročili precej sivih las, a na koncu vpisali ničlo. Boljša priložnost za nabiranje točk se jim ponuja v nedeljo, ko prihajajo Domžale.

Kdo je vroč?

Od priložnosti, ki smo jih videli v Stožicah, je bila verjetno najlepša tista, ki se je v prvem polčasu ponudila Davidu Flakusu Bosilju. Visokorasli napadalec se je znašel iz oči v oči z Vidovškom, a je zaključil bistveno preslabo. Oddolžil se je v nadaljevanju, ko je svoji ekipi z vztrajnostjo priboril najstrožjo kazen: od domačega vratarja je s pritiskom izsilil slabo zaustavljanje žoge in nato še prekršek.

Ali ste vedeli?

Na zadnji dan zimske tržnice so Ljubljančani v svoje vrste pripeljali drugo okrepitev v tem prestopnem roku. To je Denis Bušnja, 22-letni krilni napadalec, ki bo v Sloveniji kot posojen nogometaš Rijeke ostal do konca sezone, ko bo imel Bravo tudi možnost odkupa. Medžimurec se lahko pohvali z mednarodnimi izkušnjami (v sezoni 2020/21 je igral za slovaški Sered), bil pa je tudi član mlajših selekcij hrvaške izbrane vrste.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

»Nedopustno,« tako se je glasil lakoničen, a pomenljiv zapis na domžalskih družabnih omrežjih po visokem porazu proti Taboru. Privrženci rumene družine so imeli po nedeljskem popoldnevu vse razloge za nezadovoljstvo s svojimi ljubljenci. Ob Kamniški Bistrici je ob nenavdihnjenih gostiteljih kraljevala zasedba, ki je večino prve polovice sezone preživela pri dnu razpredelnice. Češnjice so ravbarjem natresle poker golov in jim tako prizadejale najvišji poraz v letošnji sezoni. Morda je streznitev prišla pravočasno – Simona Rožmana in druščino v nedeljo čaka dvoboj z zasledovalci iz Šiške. Bodo Domžale držale korak z vodilnimi ali bodo padle v sivo povprečje?

Simon Rožman, trener NK Domžale: ''Videli smo, česar ne želimo videti. Zelo malo stvari z današnje tekme želimo gledati v prihodnje. Mislim, da je to dobro opozorilo. Vsaka tekma je namreč za nas finale, priložnost za dokazovanje in zagotovo pričakujem že proti Bravu povsem drugačen obraz.''

Kdo je vroč?

Ajdin Mulalić je bil v tej sezoni večkrat prvo ime domžalskih uspehov. Podpisal se je pod nekaj najlepših obramb, v nedeljo pa ni imel svojega dne. Za prvi zadetek ne moremo okriviti nikogar drugega kot prav bosansko-hercegovskega vratarja. V šesti minuti je z žogo (pre)samozavestno stopil iz kazenskega prostora, nakar je »asistiral« Alenu Korošcu. Se bo Mulalić v Spodnji Šiški odločal bolj preudarno?

Ali ste vedeli?

Janez Pišek in Christian Schoissengeyr po sporazumni prekinitvi pogodbe nista več člana Domžal, so sredi tedna sporočili Domžalčani. Robustni vezist ter visokorasli branilec nista bila več v načrtih Simona Rožmana in na pripravah nista trenirala s soigralci. Pišek se je Domžalčanom pridružil v sezoni 2019/20 in v rumenem zbral 107 nastopov in pet zadetkov. Schoissengeyr je ob Kamniški Bistrici preživel pol sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.02.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

DELI NA