13.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Radomlje

Prva liga Telemach, 31. krog

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

15. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 950 sedežev

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach. Tako Kidričani kot Radomljani se v ponedeljkov obračun podajajo s 26 točkami na svojem računu, precej boljšo popotnico pa so si v minulem krogu pripravili mlinarji, ki so v Stožicah remizirali z Olimpijo. Štajerci so se s Kopra vrnili brez točk, čeprav so tik pred odmorom povedli z golom Gašperja Jovana. Kanarčki so v nadaljevanju srečanja prišli do popolnega preobrata ter rdečim zadali četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Ekipa Roberta Pevnika je v istem obdobju osvojila zgolj točko, lahko zbirko obogati v ponedeljek?

Kdo je vroč?

Čeprav imajo Kidričani s 57 prejetimi goli najbolj luknjasto obrambo, pa mladi Lan Jovanović dokazuje, da se razvija v kakovostnega vratarja. Mlajši brat Sandra Jovanovića je pred dnevi blestel na tekmi s Celjem in odigral pomembno vlogo pri osvojeni točki. Njegove obrambe bodo pomembne tudi v končnici letošnjega prvenstva, ko lahko o izpadu v 2. SNL odloča vsaka malenkost. Je lahko junak "šumarov" prav vsega 18-letni čuvaj mreže?

Ali ste vedeli?

Niti Kidričani niti Radomljani niso bili pretirano zadovoljni nad razpletom obračuna Domžal in Rogaške, saj so Slatinčani z zmago v Kamniški Bistrici pobegnili na šest točk prednosti. Ponedeljkov zmagovalec bi se ob ugodnem razpletu tekem v Rogaški Slatini in Domžalah vrnil v igro za osmo mesto. Lani je osmouvrščeni Bravo osvojil 36 točk, Gorica je bila deveta s 27 točkami. Zdi se, da bo letos ta izkupiček premalo za igranje dodatnih kvalifikacij.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Po uvodnih minutah tekme z Olimpijo je dišalo po novem porazu, a so Radomljani nato strnili svoje vrste in zmajem nudili dostojen odpor. V prvem polčasu je s prvoligaškim prvencem izenačil Matej Malenšek, v drugem pa je bil pred golom tekmeca znova najvišji Gaber Dobrovoljc. Z nekaj sreče bi lahko mlinarji prišli tudi do popolnega preobrata, a so bili v taboru rumeno-črnih zadovoljni tudi s točko. Radomljani so v prestolnici prvič zaigrali pod taktirko Darjana Slavica, ki je z ekipo pred tekmo z Olimpijo opravil zgolj en trening. Prekmurec ni posegel po večjih spremembah v sestavi enajsterici, se bo za več rošad odločil pred ponedeljkovo tekmo v Kidričevem? Z zmago bi eni ali drugi storili pomemben korak v boju za obstanek.

Kdo je vroč?

Gaber Dobrovoljc je v zadnjih tednih morda kar prvo orožje radomeljskega napada. Domžalčan je namreč zadel še na drugi zaporedni tekmi, krog prej je točko priigral tudi v izdihljajih dvoboja s Koprom. Izkušeni osrednji branilec je po zimski vrnitvi v Radomlje dosegel že tri zadetke in z njimi priigral pet točk. Spomnimo, februarja je po njegovem odbitku klonil Koper. Je lahko prav on glavni radomeljski junak v borbi za obstanek?

Ali ste vedeli?

Darjan Slavic je v letošnji sezoni Kidričevo že zapuščal kot zmagovalec. Ko je Prekmurec na klopi Mure začasno nasledil Dejana Grabića, je črno-bele najprej popeljal do zmage na koprski Bonifiki, nekaj dni kasneje pa so Sobočani slavili še v "šumi". Aluminij in Radomlje sta doslej v Prvi ligi Telemach odigrala 11 medsebojnih tekem, mlinarji pa so vse tri zmage vknjižili v Kidričevem. Jeseni so na Štajerskem slavili z 0:2, rdeči pa so bili obakrat boljši ob Kamniški Bistrici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA