25.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telemach, 6. krog

ALUMINIJ - MURA

25. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminij je imel po zmagi proti Radomljam dovolj razlogov, da je aktualne prvake pričakal z dobršno mero optimizma. Poleg tega spomnimo, da je trener šumarjev sam dejal, da veliko raje igra tekme, na katerih nasprotnik prevzame vlogo izrazitega favorita. Točno takšen dvoboj smo v Kidričevem videli pretekli konec tedna. Olimpija je v goste prihajala polna vtisov iz Carigrada in predvsem evropski vročici gre pripisati raztresenost zeleno-bele obrambe, ki so jo domačini tudi unovčili, a kaj, ko so bili na drugi strani enako razpoloženi Ljubljančani. Nora tekma je postregla z devetimi zadetki, eden več pa se je znašel v štajerski mreži. Bo tokrat drugače?

Rok Schaubach, branilec NK Aluminij: "Na tekmi z Olimpijo smo pokazali, da smo lahko nevarni v napadu, bo pa treba še pokrpati luknje v obrambi. Če nam uspe obdržati to formo, lahko proti Muri upamo na tri točke."

Kdo je vroč?

Roberta Pevnika bo gotovo veselilo dejstvo, da je strelsko formo našel Marko Brest. Krilni napadalec se je med strelce vpisal že ob Kamniški Bistrici, zatresel pa je tudi ljubljansko mrežo. V 77. minuti je zabil za 4:3 in veliko veselje na tribunah kidričevskega športnega parka, a domače vodstvo znova ni zdržalo. Omeniti velja še Gašperja Jovana, ki se je proslavil s podajo (1:0) in zadetkom (3:3).

Ali ste vedeli?

Devet zadetkov na eni tekmi bo bržkone rekord letošnje sezone. Konec koncev smo nekaj podobnega nazadnje videli pred pol desetletja, ko sta se novembra 2018 zasedbi Olimpije in Domžal razšle brez zmagovalca, na semaforju pa je svetil izid 4:4. Takrat so ravbarji dolgo vodili z 2:4, nakar je na prizorišče stopil Rok Kronaveter in z dvema uspešno izvedenima enajstmetrovkama v končnici (77. in 86. minuta) izpolnil hat-trick.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Da je bila kar nekoliko presenetljiva zmaga na Obali zgolj preblisk, je po prejšnjem krogu kristalno jasno. Učinek, ki so ga onkraj Mure dosegli z nenadno menjavo trenerja, »šok terapija«, če hočete, je do srečanja z Radomljami zvodenel. Prekmurci so se pred svojimi gledalci predstavili v povsem drugačni luči: delovali so utrujeno, bledo, nemotivirano. Na trenutke se je zdelo, da je igralcev v rumeno-črnem na zelenici enkrat več kot tistih v črno-belem. Drugače kot z zmago gostov se dvoboj ni mogel končati, Muraši pa bodo nove točke iskali v šumi. Gostovanja pri Aluminiju so vselej neugodna, vendar bo tokrat zgodovina na strani zasedbe iz Murske Sobote.

Darjan Slavic, vršilec dolžnosti trenerja NŠ Mura: "V šumi moramo ponoviti obrambno predstavo, ki smo jo prikazali v Kopru, v napadu pa dodati agresivnost. Biti moramo bolj pogumni in čim mirnejši na žogi. Čas je, da igralci to, kar kažejo na treningu, pokažejo tudi na tekmi. V Kidričevem je vedno težko. Aluminij je agresiven, ima dobro kombinatoriko. Dali bomo vse od sebe, da pridemo do pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

V 73. minuti se je po podaji iz kota v zmedi pred nasprotnikovimi vrati najbolje znašel Amadej Maroša in v padcu sprožil, a je bil premalo natančen. Priložnost je splavala po vodi, povratnik v črno-belem pa tako ni izboljšal svoje statistike. Izkušeni napadalec je bil pred tem natančen na Obali, kar je bil njegov 31 prvenstveni zadetek za prekmurski ponos na 119 tekmah. Bosta v petek številki skočili na 32 in 120?

Ali ste vedeli?

Morda bi ga lahko izpostavili že pod prejšnjo rubriko. Roko Jurišić je bil v soboto edina svetla točka sredi prekmurske sivine. Hrvaški bočni branilec, ki je julija na sončno stran Alp prišel iz Rieda, je za Muro zaigral na vseh štirih prvenstvenih tekmah. Produkt mladinskega pogona Dinama, ki je doma zaigral tudi za Rijeko in Dragovoljac, bo v Murski Soboti ostal vsaj do konca tekoče sezone, pogodbo pa lahko podaljša še za eno leto.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Mure pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:1 (0:1).

DELI NA