14.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Koper

Prva liga Telemach, 21. krog

ALUMINIJ - KOPER

16. februar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 950 sedežev

Cena vstopnic:
- prost vstop

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Gašper Jovan

Prva spomladanska tekma se za Kidričane ni razpletla po željah. Daleč od tega. Pod Kalvarijo, kjer se Aluminij zgodovinsko že tako ne znajde najbolje, je šlo vse navzdol že v 7. minuti, ko je Gašper Jovan s prekrškom preprečil zaostanek svoje ekipe in se za nagrado vrnil v slačilnico. Bolj točno bi bilo, če bi rekli, da je branilec zaostanek zgolj preložil, in to za vsega nekaj sekund. Z bele točke je Josip Iličić v rdeče-belo mrežo pospravil prvo od sedmih žog, ki so se tam znašle do konca srečanja. Robert Pevnik neusmiljenega navala štajerskih rivalov ni znal zaustaviti niti z menjavami, popravni izpit pa ga čaka ta konec tedna, ko v šumo prihaja Koper.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Pričakujem povsem nov obraz, povsem drugo ekipo kot v nedeljo. Verjamem v večjo agresivnost, samozavest, igralci želijo navijačem pokazati, da je bila tekma v Mariboru zgolj slučaj, ki se ne bo več ponovil. Največji izziv je zagotovo to, da se po padcu že naslednji trenutek pobereš, da si takoj samozavesten, in v petek je idealna priložnost, da naredimo ravno to, da se poberemo."

Kdo je vroč?

V bližnjem Mariboru je bil z naskokom najboljši posameznik šumarjev nedvomno mladi Lan Jovanović. Sedemnajstletnik je med rdeče-belima vratnicama dobil prednost pred Pridgarjem in Petkom ter priložnost izkoristil, čeprav končni rezultat daje misliti drugače. Njegova ekipa bi se lahko domov vrnila še z nekoliko slabšo razliko v zadetkih, a se je debitant izkazal z nekaj dobrimi obrambami. Mu bo Pevnik zaupal tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Podatek, da je bil poraz proti Mariboru najvišji v letošnji izvedbi Prve lige Telemach, ne preseneča. Z 0:5 sta Aluminiju konkurenčni Mura in Rogaška, vlogo rablja v teh primerih pa sta prevzela Celje oziroma Olimpija. Tudi v kidriški mreži je v letošnji sezoni že odjeknila petarda, v 18. krogu so se pod njo podpisale Domžale. Za perspektivo omenimo še najvišji poraz lanske sezone, ko je Olimpija z 8:0 ugnala Tabor.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Primorci so se na uvodno srečanje nadaljevanja sezone pripravljali v znamenju ustoličenja novega trenerja. Vendar pa Aleksandar Radosavljević nad podobo, ki so jo njegovi novi varovanci prikazali na igrišču, ne more biti zadovoljen. In ni bil: »Razočaran sem, ker nismo igrali, kot smo se dogovorili, kot smo trenirali in kot smo igrali na pripravljalnih tekmah.« Dvoboj z Radomljami so kanarčki izgubili v zadnjih sekundah srečanja, a so imeli pred tem dovolj priložnosti, da tekmo odločijo v svojo korist. Tokrat jih bodo morali izkoristiti – v petek gostujejo v Kidričevem, kjer so se v letošnji sezoni že opekli. Novembra je bilo 3:2 za domačine.

Kdo je vroč?

Če bi se kdo od tokrat nerazpoloženih Koprčanov prejšnji konec tedna lahko razveselil zadetka, je bil to zagotovo Luka Vešner Tičić. Vezist je dvakrat zapretil s strelom z razdalje, po podaji Pabaia v drugem polčasu pa je bil nevaren še od blizu. Mreže 23-letnik, kot zapisano, ni zatresel in ostaja pri treh zadetkih med elito, nič uspešnejši pa ni bil niti debitant Deni Jurić, ki je pozimi zaostril konkurenco v primorskem napadu.

Ali ste vedeli?

V soboto nas je le nekaj sekund ločilo od tega, da bi se končal zanimiv niz. Čeprav je vse do zadnjega kazalo na najbolj nepriljubljen nogometni rezultat, se je nato tudi deseto srečanje kanarčkov in mlinarjev na zelenici Bonifike razpletlo z zmago enega ali drugega akterja (v tem primeru so seveda slavile Radomlje). Odkar sta se tekmeca septembra 2014 v koprskem hramu nogometa udarila prvič, si še niti enkrat nista razdelila točk.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 16.02.2024 | Prva liga Telemach
    Nkada odločil v korist Kopra
    Nogometaši Kopra so v prvi tekmi 21. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Aluminij z 2:1 (1:1).

DELI NA