14.09.2023 | WU19
Pred kvalifikacijami močan domač turnir

Dekliška mladinska reprezentanca se bo letos novembra borila za napredovanje iz Lige B v Ligo A. Kvalifikacije za evropsko prvenstvo bo pričela v skupini B3, tekmovanje pa bo v Sloveniji. V prihodnjih dneh pa bo selektorica Petra Mikeln zbrala svoje varovanke, ki jih čaka močan mednarodni turnir v Kranjski Gori.

Mladinke bodo med 19.9. in 26.9. odigrale tri tekme.

„V novi sestavi se zbiramo prvič. Zelo dobrodošel prihajajoč turnir z močnimi nasprotnicami bo pokazatelj, kje smo in kakšen je domet te ekipe. Turnir bo tudi edina priprava na kvalifikacije novembra, zato ga bomo poskušali čim bolje izkoristiti za uigranost deklet,“ pred tekmovanjem v Kranjski Gori pove selektorica Petra Mikeln.

Vabljena dekleta WU19:
Tija Šoštarič Karič (Sturm Grauz AVT), Viktoria Bittendorfer (SV Horn AVT), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Julija Poplašen (ND Primorje), Vita Dodič (ND Primorje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Nadin Ferk (ŽNK Gažon), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Ljubljana), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana).

Igralke na čakanju:
Teja Tkalec (USV RB Hof AVT), Špela Bremec (ND Primorje), Metka Markočič (ND Primorje), Mia Tuvić (NK Krim Hubat), Rubi Krmelj (NK Krim Hubat), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Zala Šenk (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Cerklje), Žana Bjelkič (ŽNK Gažon), Tarin Požru (ŽNK Gažon), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija Ljubljana), Tara Knego (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje).

Pripravljalni turnir, Kranjska Gora:

19.9.
Slovenija – Severna Makedonija (17.00)

23.9.
Slovenija – Portugalska (17.00)

26.9.
Slovenija – Češka (11.00)

Kvalifikacije za EP, Liga B:

8.11.
Slovenija – Moldavija

11.11.
Slovenija - Azerbajdžan

14.11.
Kosovo – Slovenija

Liga B, žreb:

skupina B1:
Švica, Albanija, Litva, Ciper

skupina B2:
BiH, Estonija, Gibraltar, Liechtenstein

skupina B3:
Slovenija, Kosovo, Azerbajdžan, Moldavija

skupina B4:
Ukrajina, Severna Makedonija, Luksemburg, Armenija

skupina B5:
Bolgarija, Hrvaška, Latvija, Gruzija

skupina B6:
Romunija, Slovaška, Kazahstan

Sistem tekmovanja in napredovanja WU19

Liga A je sestavljena iz 28 ekip, vključno z osmimi, ki so napredovale iz lige B po 2. krogu tekmovanja v sezoni 2022/23. Teh 28 ekip je žreb razdelil v sedem skupin. V Ligi B je 23 ekip, prvič tudi Luxemburg, razdeljene so v šest skupin. Prvakinje skupin in najboljša drugouvrščena ekipa prvega dela bodo napredovale v Ligo A, temu pa sledil drugi del kvalifikacij po že videnem scenariju: 28 ekip deljenih v sedem skupin, katerih prvakinje se uvrstijo na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Litva. Le ta pa ima že zagotovljen nastop.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | WU19
  Z zmago proti Češki do 2. mesta
  Ženska mladinska reprezentanca je v zadnji tekmi turnirja v Kranjski Gori s preobratom ob koncu prvega polčasa porazila Češko (2:1). To je bila zadnja tekma mladink pred kvalifikacijami za EP 2024.
 • 23.09.2023 | WU19
  Portugalke do 2. zmage v Kranjski Gori
  Dekliška mladinska reprezentanca je odigrala 2. pripravljalno tekmo na turnirju v Kranjski Gori. Tokrat so varovanke selektorice Petre Mikeln klonile z 0:3 proti Portugalski. V torek, 26.9., se bo Slovenija pomerila s Češko.
 • 23.09.2023 | WU19
  Kamere v Kranjski Gori, na drugi strani Portugalska
  Mladinska dekliška reprezentanca danes nadaljuje s pripravljalnim turnirjem v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo pomerile s Portugalsko, ki je v prvem krogu turnirja na Gorenjskem z 1:0 odpravila Češko.
 • 20.09.2023 | WU19
  V 2. polčasu do zmage
  Mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Severni Makedoniji (2:0) začela turnir v Kranjski Gori. Gola za zmago je dosegla Noelle Vilčnik. V soboto proti Portugalski.
 • 19.09.2023 | WU19
  V Kranjski Gori uvodoma proti Severni Makedoniji
  V sredo se v Kranjski Gori začenja močan mednarodni turnir, kjer se bodo merile dekliške mladinske reprezentance. To bo zadnji test za izbrane vrste pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Tudi naše mladinke bodo med 19.9. in 26.9. odigrale tri tekme.
 • 11.04.2023 | WU19
  Po porazu v Ligo B
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Belorusiji (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Belgiji. Z eno točko je Slovenija v svoji kvalifikacijski skupini osvojila 4. mesto in bo jeseni kvalifikacije za EP 2024 začela v Ligi B.
 • 10.04.2023 | WU19
  Za konec še tekma proti Belorusiji
  Prva ekipa skupine se bo uvrstila na evropsko prvenstvo (po dveh tekmah najboljše kaže Španiji), zadnja pa izpade v Ligo B. Slovenija bi si zagotovila obstanek, če ne izgubi. Belorusija za obstanek potrebuje zmago proti Sloveniji.
 • 08.04.2023 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  Aktualne evropske prvakinje so slavile zmago z rezultatom 6:0. Kvalifikacije se bodo sklenile v torek, 11.4. Slovenija se bo ob 11. uri pomerila z Belorusijo.
 • 08.04.2023 | WU19
  S preizkušenim načrtom proti evropskim prvakinjam
  Dekliška mladinska reprezentanca s tekmo proti Španiji nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Belgiji. Po uvodni točki proti Angliji varovanke selektorice Petre Mikeln tekmo 2. kroga začnejo ob 14.15.

DELI NA