24.10.2023 | 2. SNL
Pred kamero Brinje in Primorje, tretji Triglav izziva vodilne Beltince

Zadnji dnevi oktobra prinašajo zaključek prve polovice prvenstva. Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme tretjega kroga 2. SNL, vodilni Beltinci bodo v sredo gostili tretji Triglav. Pred kamero NZS se bodo v torek pomerili Grosupeljčani in Ajdovci.

Torek, ob 15.00: VITANEST BILJE - FUŽINAR RAVNE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Tretji krog, izvedbo katerega so avgusta preprečile katastrofalne poplave, se bo v torek pričel v Grosupljem in Biljah. V Dolinci bodo gostovali Ravenčani, ki se še drugič v nekaj dneh odpravljajo na Primorsko. Korošci so bili pred dnevi gostje Sežancev, po sanjskem prvem polčasu in vodstvu s tremi zadetki prednosti pa so na koncu ostali brez zmage. Kraševci so izničili prednost, tekmeca pa sta si razdelila plen. Slabše so jo odnesli Biljenci, saj so na domačem igrišču izgubili s Krko. Kdo bo uspešnejši v desetem medsebojnem obračunu Biljencev in Ravenčanov?

 

Torek, ob 15.00: BRINJE GROSUPLJE - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Anže Šparovec (Brinje) ter Haris Dedić (Primorje)
Neposredni prenos: NZS.si

Tako Ajdovci kot Grosupeljčani so v letošnji sezoni 2. SNL že zasedali vrh lestvice, ki pa so ga izpustili iz rok. Niti Dolenjci niti Primorci se trenutno ne morejo pohvaliti z najboljšo formo. Grosupeljčani zmago neuspešno lovijo že osem tekem, v tem času pa so iztržili zgolj tri točke, zadnjo v petkovem obračunu z Bistrico. Tudi v prestolnici burje ne morejo biti pretirano zadovoljni z zadnjimi rezultati, saj so na petih tekmah slavili zgolj v derbiju z Gorico, pred tem remizirali z Ilirijo in Bistrico, v Grosuplje pa se odpravljajo po dveh zaporednih porazih. Po Fužinarju je bil od rdeče-črnih boljši še Triglav. Primorje bo nove točke lovilo brez kapetana Harisa Dedića, gostitelji bodo pogrešali Anžeta Šparovca. Kdo bo uspešnejši pred kamero NZS?

 

Sreda, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Če so Grosupeljčani in Ajdovci po preboju na vrh lestvice popustili pri nabiranju točk, se vodilni Beltinčani ne ustavljajo. V soboto so z golom Roberta Čakša ugnali še Gorico, niz neporaženosti v 2. SNL pa so podaljšali na deset tekem. “Žuti” so v tem času slavili osem zmag, osvojili pa so kar 26 od možnih 30 točk. Zasedba Damjana Gajserja bo vodilno pozicijo potrjevala v sredo, ko na prekmurski ravnici gostujejo Kranjčani. Triglav se je s skalpom Primorja - za preobrat sta zadela Stefan Petrović in Gibson Okocha - zavihtel na tretje mesto lestvice, do Beltincev pa ga loči pet točk. Gorenjci se lahko prav tako pohvalijo z dobro formo, saj bodo skušali v Beltincih še petič zapored ostati neporaženi, na zadnjih štirih tekmah pa so osvojili deset točk.

 

Sreda, ob 15.00: TKK TOLMIN - TABOR SEŽANA
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /

Še pred nekaj dnevi bi bil to derbi dna lestvice, ki pa so se ga Tolminci otresli z dvema zaporednima zmagama. Zasedba trenerja Sanela Konjevića je po zmagi v Slovenski Bistrici slavila še na domačem igrišču, Tolmin so sklonjenih glav zapuščali nogometaši Ilirije. Ljubljančani so klonili trikrat, Tolminci pa so se s tesno zmago zavihteli na 12. mesto, na svojem računu imajo 14 točk. Šest so jih doslej nabrali Sežanci, ki bodo tokratni nasprotnik poletnih povratnikov v 2. SNL. Kraševci še vedno čakajo na prvo ligaško zmago v letošnji sezoni, se pa lahko tolažijo s tem, da so na zadnjih dveh tekmah ostali neporaženi. V dvoboju s Fužinarjem je ob polčasu sicer dišalo po novem porazu, a so se nogometaši Tabora nato prebudili in po zaostanku z 0:3 izvlekli točko. Kdo bo boljši v primorskem spopadu?

 

Sreda, ob 15.00: DRAVINJA - KRKA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /

Se je Novomeščanom naposled le odprlo? Dolenjci na domačem Portovalu resda še niso slavili zmage, so se pa v 14. krogu 2. SNL znova veselili na gostovanju. Tihomir Maksimović in Miha Kancilija sta bila novomeška junaka v Biljah, “farmacevti” pa so se še tretjič zapored z gostovanja vrnili z zmago. Pred tem so slavili v Sežani in Tolminu. Nogometaši Krke se očitno odlično počutijo na Primorskem, status najboljše gostujoče ekipe - na sedmih tekmah so osvojili 14 točk - pa bodo potrjevali na Štajerskem, v Slovenskih Konjicah. Dravinja je po domači tekmi z Biljami izgubila še obračun v Velenju, Konjičani pa ostajajo v nevarni coni, saj predzadnja Ilirija zaostaja za vsega točko.

 

Sreda, ob 15.00: JADRAN DEKANI - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Erik Galina (Dekani) ter Rok Frešer (Bistrica)

Dekančani so se z najdaljšega gostovanja sezone vrnili brez točk in s tesnim porazom. Lendavčani so se veselili po golu rezervista Chrisa Cenerja, ki je v polno meril sedem minut pred koncem tekme. Nafta je prekinila dekanski niz štirih tekem neporaženosti, Primorci pa se bodo skušali v pozitivne vode vrniti v domačem spopadu z Bistrico. Gre za sosedski dvoboj, saj imajo sedmi Štajerci le točko naskoka pred zasledovalci iz Dekanov. Bistričani so 18. točko sezone osvojili v prejšnjem krogu, ko so z golom Chidere Nwoge remizirali z Grosupeljčani. Lani so se v Dekanih veselili Bistričani, kdo bo boljši v letošnji sezoni?

 

Četrtek, ob 15.00: RUDAR VELENJE - GORICA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Sandro Zukić (Rudar)

Velenjčani so se po treh porazih, ki so prinesli tudi trenersko spremembo, le razveselili treh točk. Simon Sešlar je ekipo na svoji drugi tekmi na klopi Rudarja popeljal do zmage v dvoboju z Dravinjo, junak knapov pa je bil Adriano Bloudek, ki je s štirimi zadetki najboljši strelec kluba. Zasedbo iz Šaleške doline po dvoboju začelja lestvice čakajo ranjeni Goričani, ki so po nizu zmag spet zapadli v skromnejšo serijo. Primorci so na treh tekmah osvojili zgolj točko, zaostanek za vodilinimi Beltinci pa po porazu na medsebojni tekmi znašal že sedem točk. Četa trenerja Mirana Srebrniča je v Prekmurju sicer kar dvakrat zatresla okvir gola, kar pa ni bilo dovolj za vsaj točko. Kdo bo boljši v Velenju?

Tretji krog 2. SNL bo sklenjen s tekmo Nafte in Ilirije, ki pa bo odigrana 9. novembra.

Tekst: PDo
Foto: NK Brinje Grosuplje

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA