Poplava golov v drugem krogu Hervis pokala Slovenije


Drugi krog Hervis pokala Slovenije ni prinesel sreče ljubljanski Olimpiji, ki je še tretjič v sezoni izgubila proti večnim tekmecem iz Maribora. Nekoliko v senci večnega derbija je Rudar v gosteh prepričljivo ugnal vodilne Koprčane.

Zaradi zgodnjega začetka, ko je bila večina ljubiteljev nogometa še na svojih delovnih mestih, se je štadion v Spodnji Šiški napolnil sredi prvega polčasa, tisti bolj pozni so morda celo zamudili edini zadetek na tekmi, ko je Ibraimi zapravil žogo na svoji polovici, Školnik je z lepim slalomom prodrl v kazenski prostor Ljubljančanov in močno ustrelil v levi kot Botonjičevih vrat. Ljubljanski vratar, ki je prvič po 1. krogu Prve lige ponovno stal v vratih, je bil nemočen. Do konca tekme bi Mariborčani pravzaprav morali povišati prednost, medtem ko so bili Zmaji na drugi strani slabo razpoloženi in so le občasno prihajali do polpriložnosti, preko katerih bi ogrozili Pridigarja v mariborskih vratih.

Tudi v Kopru so gledalci lahko videli dobro nogometno predstavo, v duhu vseh tekem (razen tiste v Ljubljani) pa so videli tudi cello kopico zadetkov. Velenjčani so bili na koncu prepričljivi z dvema goloma Trifkoviča in dvema Mešiča, Ipavec in Kovačevič pa sta le ublažila poraz. Če pogledamo v prejšnje sezone, je izpad Kopra v drugem krogu njihova najslabša uvrstitev zadnjih nekaj let, kar je še toliko bolj zanimivo, če računamo, da so tokrat na vrhu prvenstvene razpredelnice, medtem ko so bili v preteklih letih pri dnu.

V tretjem prvoligaškem derbiju sta se na Ptuju pomerila Labod Drava Ptuj in Domžale. Nekdanji državni prvaki so bili boljši, odločil pa je gol Hanžiča, ko so Domžalčani nemudoma odgovorili na izenačujoči zadetek Ptujčanov.

V Murski Soboti bo Mura, ki pod vodstvom Primoža Glihe gradi ekipo za povratek v Prvo ligo, morala še nekoliko počakati na zimovanje v slovenskem pokalnem tekmovanju. V zanimivem srečanju so jih tokrat odpravili Celjani, ki so sicer celo tekmo vodili, goleada na Fazaneriji, kateri je bilo priča slabih 1000 gledalcev, pa se je ustavila pri 3:5 za goste.

Tekme med Črenšovci in Hit Gorico, Stojnci in Nafto ter Odranci in Interblockom so se končale po pričakovanju, z (več ali manj) visokimi zmagami prvoligšev. Tu je z nižjo zmago izstopal Interblock, ki je v Odrance odpotoval brez trenerja, saj je Igor Benedejčič podal svoj odstop. Goričani so brez poškodovanega Velikonje, brez katerega se bodo morali navaditi igrati predvsem v prvenstvu, prepreko Črenšovcev prepričljivo obšči, kar pa še ni pokazatelj novogoriške moči za nadaljevanje pokalnega tekmovanja.

V edinem drugoligaškem dvoboju so v Kranju nogometaši Triglava izkoristili prednost domačega igrišča in še drugič v sezoni premagali Ajdovce. Tokrat je bila zmaga toliko bolj sladka, saj so rdečečrnim zabili kar štiri zadetke, ob tem pa ohranili upanje za pokalno lovoriko.

Četrtfinale, polfinale in finale Hervis pokala Slovenije bo odigrano v naslednjem koledarskem letu.

Povzetek tekme Olimpija : Maribor si lahko ogledate na www.hervispokalslovenije.si.

Hervis pokal Slovenije 2. krog:

Črenšovci - Hit Gorica 0:5 (0:4)
?Brečević 22', Cvijanovič (11m) 24', Osterc 27', Galešić 45', Rakušček 85'.

Olimpija - Maribor 0:1 (0:1) ?
Školnik 27'.

Luka Koper - Rudar Velenje 2:4 (1:3)?
Ipavec 25', Kovačevič 86'; Trifkovič 16’, 44’, Mešić 37’, 74’.

Mura 05 - CM Celje 3:5 (1:2)
?Slavic 34’, Bjelkanović (ag) 48’/ag, Flisar 81’; Bezjak 33’, Dvorančič 44’, 83’, Gobec 55’, Štraus 90’.

Stojnci - Nafta 2:6 (1:3)
?Nežmah 24’, Pernik 84’; Čeh 3’, Miljkovič 12’, Janković 22’, Koplarevics 67’, 72’, Bunc 74’

Odranci - Interblock 0:2 (0:1)?
Horvat 35’, Iličič 77’

??Triglav - Primorje 4:0 (2:0)
?Burgar 11’, Marijan 16’, Mišič 48’, Bajalič 90’

Labod Drava - Domžale 2:3 (1:2)
?Ogu 20’, Ekpoki 47’; Zatkovič 26’, Šturm 31’, Hanžič 49’?

Tekst: NZS/MK
Foto:

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA