16.09.2011 | NZS
Po 5. seji IO NZS

Na Brdu pri Kranju so se na svoji peti seji zbrali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Na seji so med drugim potrdili nekatere pravilnike in predpise NZS ter dali soglasje h kandidaturi za organizacijo Evropskega prvenstva v futsalu 2014 v Sloveniji.

Izvršni odbor je obravnaval in potrdil poročilo komisije NZS za predpise, potrdil skladnost statutov članov NZS s statutom NZS ter sprejel pravilnik o organih, ki odločajo na prvi stopnji, in o pritožbenih organih.

Na predlog komisije za mali nogomet se je izvršni odbor seznanil tudi s predlogom za organizacijo Evropskega prvenstva v futsalu 2014. Odločitev za kandidaturo temelji na dolgoletnem kredibilnem in strokovnem delu NZS, na strokovnem odnosu z UEFA in na izkušnjah, ki jih je NZS pridobila v preteklih letih z organizacijo številnih UEFA mini-turnirjev, pomenila pa bi novo priložnost za promocijo NZS, celotnega slovenskega nogometa in slovenskega futsala. Izvršni odbor je podal soglasje h kandidaturi, končna odločitev pa bo seveda na strani Uefe.

Reprezentanca Slovenije do 20 let (igralci rojeni po 01.01.1992) bo v tekmovalnem letu 2011/2012 sodelovala v regionalnem tekmovanju skupaj z reprezentancami Hrvaške, Madžarske in Srbije. Tekmovanje je predvsem namenjeno igralcem, ki so na prehodu iz mladinske v člansko kategorijo. Sodelujoče nacionalne nogometne zveze želijo s tem tekmovanjem nadarjenim mladim igralcem omogočiti pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj in kontinuirano nastopanje v mednarodni konkurenci, na tekmah drugih reprezentanc bodo mednarodne izkušnje pridobivali tudi delegirani slovenski sodniki. Izvršni odbor NZS je potrdil koledar reprezentance do 20 let, naša izbrana vrsta pa bo odigrala tri tekme v letu 2011 in tri v letu 2012.

Po določilu 55. člena Statuta NZS mora Skupščina NZS izbrati neodvisnega revizorja za pregled finančnega poslovanja NZS, mandat slednjega pa traja dve leti in se lahko ponovno. Izvršni odbor je sprejel sklep, da Skupščini NZS za revizijski nadzor predlaga družbo Deloitte revizija d.o.o., ki je neodvisno, strokovno in pregledno opravila revizijski nadzor tudi v preteklih dveh poslovnih letih 2009 in 2010.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.
 • 05.06.2020 | NZS
  Pogodbena razmerja med igralci in klubi ter poletni prestopni rok 2020
  S sklepom Izvršnega odbora NZS je bila tekmovalna sezona 2019/2020 podaljšana do 31. julija 2020. Na podlagi FIFA priporočil imajo klubi in igralci možnost, da ob soglasju obeh strank podaljšajo iztekajoče se pogodbe do zaključka aktualne sezone, t.j. do 31. julija.
 • 05.06.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: anketa za igralce
  Nogometna zveza Slovenije si v okviru projekta SPORT – ENT prizadeva za uspešno in učinkovito vključevanje športnikov v poslovno okolje po koncu športnih karier. Za lažjo pripravo smernic za karierno usposabljane športnikov vse vrhunske nogometaše naprošamo, da izpolnijo kratko anketo.
 • 18.05.2020 | NZS
  Navodila in priporočila za izvajanje nogometnih treningov
  Z današnjim dnem je v veljavo stopil odlok vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki pod določenimi pogoji omogoča izvajanje procesa športne vadbe športnikom. V primeru, da se bodo nogometni klubi kljub zaključku tekmovanj v letošnji sezoni odločili za izvajanje nogometnih aktivnosti morajo spoštovati priporočila NZS in NIJZ glede varovanja pred okužbo z virusom COVID-19.
 • 18.05.2020 | NZS
  In memoriam: Marko Elsner
  Po hudi bolezni se je zjutraj v 61. letu poslovil legendarni slovenski nogometaš, nekdanji slovenski in jugoslovanski državni reprezentant, Marko Elsner.
 • 16.05.2020 | NZS
  NZS odprla fotografsko razstavo ob stoletnici
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes v ljubljanskem Tivoliju odprla fotografsko razstavo ob stoletnici krovne nogometne organizacije, ki bo na ogled do 15. avgusta. Kraj razstave je simboličen, saj so nedaleč stran pred več kot stoletjem prvi slovenski nogometaši igrali prve mednarodne tekme.

DELI NA