16.09.2011 | NZS
Po 5. seji IO NZS

Na Brdu pri Kranju so se na svoji peti seji zbrali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Na seji so med drugim potrdili nekatere pravilnike in predpise NZS ter dali soglasje h kandidaturi za organizacijo Evropskega prvenstva v futsalu 2014 v Sloveniji.

Izvršni odbor je obravnaval in potrdil poročilo komisije NZS za predpise, potrdil skladnost statutov članov NZS s statutom NZS ter sprejel pravilnik o organih, ki odločajo na prvi stopnji, in o pritožbenih organih.

Na predlog komisije za mali nogomet se je izvršni odbor seznanil tudi s predlogom za organizacijo Evropskega prvenstva v futsalu 2014. Odločitev za kandidaturo temelji na dolgoletnem kredibilnem in strokovnem delu NZS, na strokovnem odnosu z UEFA in na izkušnjah, ki jih je NZS pridobila v preteklih letih z organizacijo številnih UEFA mini-turnirjev, pomenila pa bi novo priložnost za promocijo NZS, celotnega slovenskega nogometa in slovenskega futsala. Izvršni odbor je podal soglasje h kandidaturi, končna odločitev pa bo seveda na strani Uefe.

Reprezentanca Slovenije do 20 let (igralci rojeni po 01.01.1992) bo v tekmovalnem letu 2011/2012 sodelovala v regionalnem tekmovanju skupaj z reprezentancami Hrvaške, Madžarske in Srbije. Tekmovanje je predvsem namenjeno igralcem, ki so na prehodu iz mladinske v člansko kategorijo. Sodelujoče nacionalne nogometne zveze želijo s tem tekmovanjem nadarjenim mladim igralcem omogočiti pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj in kontinuirano nastopanje v mednarodni konkurenci, na tekmah drugih reprezentanc bodo mednarodne izkušnje pridobivali tudi delegirani slovenski sodniki. Izvršni odbor NZS je potrdil koledar reprezentance do 20 let, naša izbrana vrsta pa bo odigrala tri tekme v letu 2011 in tri v letu 2012.

Po določilu 55. člena Statuta NZS mora Skupščina NZS izbrati neodvisnega revizorja za pregled finančnega poslovanja NZS, mandat slednjega pa traja dve leti in se lahko ponovno. Izvršni odbor je sprejel sklep, da Skupščini NZS za revizijski nadzor predlaga družbo Deloitte revizija d.o.o., ki je neodvisno, strokovno in pregledno opravila revizijski nadzor tudi v preteklih dveh poslovnih letih 2009 in 2010.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA