23.12.2020 | NZS
Po 3. seji izvršnega odbora NZS

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 3. seji po imenovanju novega izvršnega odbora. Kot je že v navadi, je seja potekala v spletnem okolju, člani izvršnega odbora pa so obravnavali enajst točk dnevnega reda. Med njimi tudi imenovanje selektorjev in selektork ženske in dekliških reprezentanc.

Izvršniki so podaljšali mandat selektorju ženske A reprezentance, Borutu Jarcu, kakor tudi selektoricama mlajših reprezentanc. U19 bo še naprej vodila Petra Mikeln, U17 pa Tina Kelenberger. Sodelovanje z omenjenimi pa se podaljša do 30. 11. 2022.

Potrjen je bil tudi koledar za pomladanski del sezone 2020/21 v 1. SNL, 2. SNL in Pokalu Slovenije. PLTS se tako nadaljuje 10. februarja s tekmami 20. kroga, tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje 21. februarja, Pokal Pivovarna Union pa 3. marca s prestavljenimi tekmami 2. kroga oziroma 17. marca s tekmami četrtfinala.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi razpis za novoustanovljene klube. NZS bo vsakemu novoustanovljenemu klubu v letu 2021, ki bo izpolnjeval osnovne pogoje (vključenost v MNZ in vpisan v register klubov NZS, najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah in vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS), namenila 1.000 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) oziroma 500 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) v primeru kluba malega nogometa. Več informacij v okrožnici.

Na predlog predsednika NZS, Radenka Mijatovića, so člani IO prav tako potrdili razdelitev področij dela podpredsednikov NZS. Stanko Glažar bo tako v naslednjih štirih letih zadolžen za področja futsala, infrastrukture, ter sodelovanje s člani in ključnimi deležniki, Danilo Kacijan za področja tekmovanj pod okriljem NZS, Gvido Mravljak za področja sistemskih, normativnih zadev, integritete ter komuniciranja in Dejan Germič za ženski nogomet, mladinski nogomet in nogomet za vse. 

Poleg zgoraj omenjenih tem so člani izvršnega odbora obravnavali in sprejeli še razpis za priznanja NZS za leto 2020, spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika NZS, podaljšanje mandata komisijam in organom do zaključka tekmovalne sezone 2020/21, ter podali soglasje k podpisu pogodbe o prodaji medijskih in sponzorskih pravic.

Tekst: NZS/MaK
 

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2021 | NZS
  Po 5. seji IO NZS: Znan datum nadaljevanja 2. SNL
  V četrtek se je na svoji 5. seji sestal izvršni odbor NZS in sprejel koledar za nadaljevanje tekmovanj v 1. SNL, 2. SNL, Pokalu Slovenije in futsal tekmovanjih v spomladanskem delu sezone 2020/21. Sprejeta sta bila še finančni načrt in program dela, na predlog športnega direktorja Mirana Pavlina pa sta bila imenovana selektorja reprezentanc U19 in U17.
 • 22.02.2021 | NZS
  UEFA in nogometne legende na pomoč prizadetim v potresu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik HNS in član Uefinega izvršnega odbora, Davor Šuker sta neposredno po grozovitem potresu 29. decembra 2020 v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov. Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca odigrana dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije.
 • 11.02.2021 | NZS
  S ponedeljkom dovoljeni treningi za klube 2. SNL in 1. SML
  Vlada Republike Slovenije je na četrtkovi seji sprejela spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Po spremembah se lahko s ponedeljkom k treningom vrnejo nogometaši 2. SNL in 1. SML.
 • 30.01.2021 | NZS
  Po 4. seji IO NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na 4. seji sprejel sklepe o pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2020/21. NZS bo za pomoč klubom namenila skupno 345.068 evrov. Prav tako so v prvi in drugi ligi ter pokalu Slovenije podaljšali tudi možnost petih menjav na tekmo.
 • 06.01.2021 | NZS
  Štiri panožne zveze s pozivom za odpiranje kolektivnega športa
  Predstavniki štirih panožnih zvez (nogometne, rokometne, košarkarske in odbojkarske) so se podpisali pod poziv postopnega odpiranja kolektivnega športa v času pandemije COVID-19 ter ga poslali na Direktorat za šport Republike Slovenije.
 • 31.12.2020 | NZS
  Postani eReprezentant 2021
  NZS je leta 2019 izbrala prva eReprezentanta, ki sta Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah za e-Evropsko prvenstvo v nogometni simulaciji Pro Evolution Soccer 2020. To je lani prvič potekalo v organizaciji Uefe. Slednja tudi letos organizira e-Evropsko prvenstvo, tokrat v igri Pro Evolution 2021, kvalifikacije pa letos potekajo preko spleta. Kvalifikacijski turnir 5. januarja.
 • 27.12.2020 | NZS
  Izšla knjiga NZS 100 in dokumentarni film
  Nogometna zveza Slovenije bo jubilejno leto 2020, v katerem praznuje 100-to obletnico delovanja, sklenila z izdajo knjige NZS 100 in dokumentarnim filmom.
 • 17.12.2020 | NZS
  Pomagaj športu, pomagaj nogometu!
  Zaradi pandemije koronavirusa so se številne slovenske športne organizacije znašle v nezavidljivem položaju. To velja tudi za slovenske nogometne klube, ki jim lahko pomagate z delom odmerjene dohodnine.
 • 27.11.2020 | NZS
  Nogometna zveza med prejemniki Častne listine OKS-ZŠZ
  Predsednik NZS, Radenko Mijatović, je v imenu Nogometne zveze Slovenije sprejel najvišje priznanje olimpijskega komiteja Slovenije, Častno listino, ki ga je slovenska krovna športna organizacija ob 100-letnici olimpizma na slovenskem podelila štirinajstim panožnim zvezam.

DELI NA