Pet prvoligašev in trije drugoligaši za polfinale

Kdo bo nadaljeval boj za pokalno lovoriko? V torek in sredo bodo znani štirje potniki v polfinale Pokala Pivovarna Union. Ob peterici prvoligašev so v igro za pokalno krono še trije drugoligaši.

Torek, 15.00: CELJE - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Mihael Antič
Prenos: NZS.si

Boj za polfinalno vstopnico s tekmo v knežjem mestu odpirajo Celjani in Radomljani. Gre za ponovitev lanskoletnega četrtfinala, ko so se po dveh remijih veselili v taboru drugoligaša. Radomlje so lanskoletno pokalno sezono sklenile v polfinalu, grofje pa so se lahko v končnici sezone posvetili zgolj prvenstvu in napadu na naslov državnega prvaka. Štajerci so dobro leto kasneje v povsem drugačnem položaju, saj jih v zadnjih šestih krogih Prve lige Telekom Slovenije čaka boj za prvoligaški obstanek. Po sobotnem porazu v Domžalah se je s trenerske klopi poslovil Jiri Jarošik, novi strateg Agron Šalja pa ni imel veliko časa za spoznavanje s svojimi varovanci.

Celjani na drugi strani igrišča čaka vodilna ekipa 2. SNL. Radomlje so konec tedna premagale tudi ekipo Rudarja in se še bolj utrdile na vrhu lestvice. "Mlinarji" imajo pred najbližjima zasledovalcema iz Doba in Novega mesta šest točk prednosti. Rumeno-črni bodo skušali predstave iz drugoligaških zelenic prenesti tudi v pokalni obračun, jeseni pa so s skalpom Sežancev že dokazali, da se lahko kosajo tudi s prvoligašem. Lahko presenetijo tudi Celjane, ki so sredi marca v drugem krogu tekmovanja premagali Kranjčane?

Agron Šalja, trener NK Celje: "Časa za pripravo ni veliko, danes bomo skušali maksimalno izkoristiti trening in se pogovoriti s fanti. Ekipo Radomelj poznamo, smo jo že analizirali, zato vemo, kaj nas čaka. V prvi vrsti je pomembna naša reakcija. Potrebno se je zavedati, proti komu igramo in resno vzeti prihajajočo tekmo. Pokal lahko prinese veliko, potrebno pa se je ukvarjati s seboj in se dvigniti na višji nivo."

 

Torek, 17.30: DOMŽALE - MARIBOR 
Sodnik: Matej Jug
Prenos: Sportklub 1

Edino prvoligaški obračun bo odigran ob Kamniški Bistrici. Domžalčani gostijo Mariborčane, ki so jim pred dnevi že vzeli mero v državnem prvenstvu. Mariborska mreža se je v Ljudskem vrtu zatresla trikrat, Štajerci pa so ob tem zapravili nekaj zrelih priložnosti. Četa Simona Rožmana se je medtem v zmagovalne tirnice vrnila z ligaško zmago v Šiški in se znova približala vodilni Olimpiji. Velika rivala zdaj ločijo štiri točke, a vsaj do torkovega popoldneva bodo ligaške obveznosti postavljene v ozadje.

Mariborčani lovijo prvo pokalno lovoriko po letu 2016, ko so pokalno tekmovanje osvojili devetič po slovenski osamosvojitvi. Domžalčani so pri dveh naslovih, v sezoni 2016/17 so ga osvojili pod taktirko Simona Rožmana. Možje v rumenem so z dvema zmagama v razmaku nekaj dni povečali samozavest, ki jo bodo skušali vnovčiti tudi v torek. Domžalski strateg Dejan Djuranović je po zmagi nad Celjem priznal, da je imel ob menjavah v mislih tudi svežino igralcev za pokalni obračun, Rožman pa je na drugi strani v dvoboj z Bravom poslal pomlajeno enajsterico. Kakšni enajsterici bosta na zelenico zakorakali v torek?

Denis Adamov, branilec NK Domžale: "Samo šest dni je minilo od zadnje medsebojne tekme z Mariborom, veliko se torej ni spremenilo. Pred dnevi smo skupaj vknjižili tri točke, kar je pred pokalno tekmo, ki odloča o polfinalistu, zelo dobrodošlo. V Ljudskem vrtu smo bili uspešni, a to sedaj ne šteje več in nam jutri ne bo prav nič pomagalo. Gre za drugo tekmovanje in povsem novo zgodbo. Kljub temu, da smo dosegli tri zadetke in bili predvsem v prvem polčasu zelo suvereni, je to potrebno odmisliti."

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Tekme si sledijo ena za drugo, skušamo izkoristiti širino kadra. Pokalno tekmovanje je velik izziv, ki se ga bomo lotili s popolno osredotočenostjo, kajti tri tekme so do trofeje, trofeje pa so vedno pomembne za klub. Na ta način se bomo obnašali in skušali priti do celotnega izplena."

 

Sreda, 15.00: DRAVA PTUJ - KOPER
Sodnik: Asmir Sagrković
Prenos: NZS.si

V sredo bomo dobili še dva polfinalista, prvi bo znan po tekmi na Ptuju, kjer domači drugoligaš izziva nogometaše Kopra. Kanarčki so jeseni že premagali tekmeca s Ptujskega polja, dvoboj z Aluminijem se je v korist Primorcev končal po polurnem podaljšku. Tedaj je blestel Dare Vršič, ki pa spomladi ni v prvem planu koprskega trenerja Rodolfa Vanolija. Italijan na koprski klopi je svoje moštvo nazadnje popeljal do remija v primorskem derbiju z Gorico, posledično pa se je zaostanek za četrtim mestom, ki evropsko vozovnico prinaša v primerju pokalnega slavja vodilne ligaške trojice, povečal na šest točk. Si lahko Koprčani evropsko sezono priigrajo s pokalnim uspehom?

Recept je jasen, v kvalifikacije UEFA Evropske lige pelje zgolj pokalni naslov, na katerega lahko še vedno upajo tudi Ptujčani. "Kurenti" bodo v sredo v vlogi izzivalca, a so to vlogo odlično izkoristili že jeseni, ko so v Zavrču ugnali aktualne pokalne prvake Sobočane. Izpad Mure je bil veliko presenečenje, zato bodo morali biti pazljivi tudi Koprčani. Čeprav štajerskemu drugoligašu v prvenstvu ne gre po željah - klub je po 16. krogu zdrsnil na mesta, ki peljejo med tretjeligaše - se v najstarejšem slovenskem mestu zagotovo ne bodo kar predali. Lahko v sredo pripravijo še eno presenečenje?

Rodolfo Vanoli, trener FC Koper: "V sredo nas čaka nova, za nas zelo pomembna tekma v pokalu, na poti do izpolnitve zastavljenega cilja." 

 

Sreda, 17.30: NAFTA 1903 - OLIMPIJA LJUBLJANA
Sodnik: Slavko Vinčić
Prenos: Sportklub 1

Zadnji udeleženec polfinala bo znan po tekmi pod lendavskimi griči. Domača Nafta se bo udarila z Olimpijo, ki se še drugič v nekaj dneh vrača v Prekmurje. Nedeljsko gostovanje v Murski Soboti ni bilo uspešno, zmaje pa tudi v Lendavi ne čaka enostavna naloga, saj Nafta velja za moštvo, ki na domačem igrišču nerada oddaja točke. Čeprav Lendavčani s porazom v Brežicah niso izkoristili priložnosti, da se približajo drugemu mestu 2. SNL, so v lanski sezoni dokazali, da se lahko v pokalnem tekmovanju prebijejo daleč. Lani jih je v finalu zaustavila šele Mura, pristaši modrih pa se podobnega uspeha ne bi branili niti v letošnji sezoni.

Prekmurci bodo skušali izkoristiti nedeljske rane Ljubljančanov, ki v Fazaneriji niso uspeli ponoviti predstave izpred nekaj dni, ko so v Stožicah napolnili mrežo Kopra. Sicer redki poskusi proti domačim vratom so ostali neizkoriščeni, Žiga Frelih pa je drugič v aktualnem prvenstvu klonil trikrat. Prav Idrijčan je Olimpijo reševal na tekmi drugega kroga Pokala Pivovarna Union, saj so Brežice - gostitelji so na krilih Esterja Soklerja vodili že s 3:1 - padle šele po izvajanju kazenskih udarcev. Jasno je, da si Ljubljančani ne smejo privoščiti podcenjevanja, saj ima Nafta v svoji zasedbi tudi nekaj orožij s prvoligaškimi izkušnjami. 

Goran Stanković, trener NK Olimpija: "Glavno je, da se nekaj naučimo iz poraza v Murski Soboti in ga potem pustimo za sabo. Že v sredo nas čaka nova tekma, na katero se je potrebno pripraviti. Za Olimpijo sta odprta tako prvenstvo kot pokal. V ponedeljek se bomo prešteli in se začeli pripravljati na pokalni obračun."

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA