19.10.2017 | Ženska A
Optimistično razpoloženje pred Češko

V Domžalah se bodo v petek, 20.10., s tekmo med Slovenijo in Češko nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019. Obračun med gostjami in zasedbo selektorja Damirja Roba se prične ob 18. uri, nekaj minut prej pa tudi prenos na spletni strani www.nzs.si.

Kvalifikacije za SP 2019, 2. krog, 20.10.
Slovenija – Češka (18.00) (prenos na www.nzs.si)
(glavna sodnica tekme: Tania Fernandes Morais (Luksemburg)

:: Praznik ženskega nogometa v Domžalah od 15.30 dalje

Dober rezultat ni znanstvena fantastika

Slovenska izbrana vrsta se je v pomlajeni zasedbi zbrala v ponedeljek, dekleta so trenirala v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. „Čaka nas zahtevna tekma proti Čehinjam, ki so močne v duelih, zato bomo tu izgubile precej moči,“ se zahtevnosti obračuna zaveda izkušena Barbara Kralj.

„V teh dneh smo precej pozornosti na treningu namenile hitri reakciji po izgubljeni žogi, hitrim protinapadom, zaključevanju napadov in točnim podajam,“ je nadaljevala Kraljeva, ki se zaveda, da je ekipa pomlajena. „Upam, da se izkažemo in pridemo dobrega rezultata. To ni znanstvena fantastika. Realno lahko presenetimo!“ odločnosti Kraljevi ne manjka.

Odloča zdravniška služba

Vsi upamo, da bo lahko pomagala tudi izkušena Mateja Zver, ki je na priprave prišla s bolečinami v mišici zadnje lože. „Ali bom igrala, bo odločila zdravniška služba,“ je Zverova dala jasno vedeti, kdo selektorju nehote pomaga pri sestavi zasedbe za 2. tekmo kvalifikacij.

:: Pogovor z Matejo Zver

Rob optimist

„Vemo, da nas čaka zahtevna tekma. Češka je na zadnji tekmi v izdihljajih obračuna z avtogolom izgubila proti Nemčiji. Upam, da bomo uspeli za petkovo tekmo sestaviti najboljšo možno ekipo,“ se nadeja selektor Damir Rob, ki ob tem spomni, da so Čehinje 20 mest višje na Fifini lestvici. Tudi zato so favoritinje.

Po zmago v Slovenijo

Češka se je zbrala v torek, v tem ciklusu pa bo odigrala dve tekmi – uvodoma proti Sloveniji, potem še doma proti Islandiji. „Ponovno bi radi cikel pričeli z zmago. Tekmice smo videli na delo. Želimo do zmage, to bila dobra odskočna deska za obračun proti Islandiji,“ je svoje vtise pred gostovanjem strnil selektor Petr Rada.

Slovenija za obračun s Češko:
Zala Meršnik (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje), Nika Babnik (ŽNK Krim), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija), Evelina Kos(ŽNK Olimpija), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (NK Fužinar), Manja Rogan (ŽNK Split HRV), Kaja Eržen(UPC Tavagnacco ITA), Dominika Čonč (Espanyol ŠPA), Lara Prašnikar (1. FFC Turbine Potsdam NEM), Mateja Zver(FC Simacek St. Pölten).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA