29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
Oplast in Dobovec finalista pokala

Oplast se je kot prva ekipa uvrstil v finale pokala Terme Ollimia. Ekipa trenerja Zorana Teska je na uvodni tekmi polfinala s 4:1 porazila FK Siliko. Drugo mesto v finalu so si priigrali igralci Dobovca MB-Montinga, ki so v 2. polčasu strli odpor Sevnice in slavili z 2:0.

Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.

Obračun Dobovca in Oplasta bo ponovitev finala pokala Terme Olimia, ki smo ga gledali leta 2015, z 11:7 so se veselili igralci Oplasta.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Odmevi po polfinalu:
Mitja Jontez, trener Sevnice:
„Čestitam Dobovcu za preboj v finale. Pohvalim pa moje fante, ki so taktično izvrstno odigrali in se povsem držali tega, kar smo se dogovorili. Nekaj stvari nam ni šlo na roke, upam pa, da se iz tega kaj naučimo za novo sezono!“

Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting:
„Pričakovali smo točno tako tekmo, kot se je zgodila. Z igralci smo se veliko pogovarjali in se dobro pripravili. Sevnica je zaigrala z vratarjem v polju, kar pa nam ni delalo težav. Mi smo bil iti, ki smo hoteli igrati in imeti žogo v svojih nogah. Smo v finalu, to šteje.“

Mile Simeunovič, trener Silika:
„Mogoče res žoga ni hotela v gol, a to so take tekme, da si moraš to srečo tudi malce zaslužiti. Očitno si je nismo. Oplast je dal vse od sebe, dosegel je dva gola, z 2:0 pa je lažje igrati. Imeli smo situacije, imeli smo možnosti. Nismo dosegli zadetka. Morda je bilo tudi kaj narobe pri taktiki, to bomo ugotavljali hladnih glav. Oplast je zasluženo zmagal, bil je boljši, želim jim srečno v finalu!“

Zoran Tesko, trener KMN Oplasta:
„Pokal je specifično tekmovanje, odloča ena sama tekma, kjer staviš vse ali nič. V prvenstvu jih res nismo premagali, a bil sem poleg le na drugi tekmi, ko naša igra še ni bila dobra, moral sem se takrat zapirati. Potrebovali smo točke, da ne bi izpadli iz lige. Tisti gol za 1:1 smo v 1. SFL dobili ob koncu. Danes se nam je izšlo, zabili smo gole, to šteje. Mile Simeunovič je vrhunsko pripravil ekipo, a v pokalu nekaj pomeni tudi sreča.“

Videoposnetka polfinala pokala Terme Olimia:finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid - Dobovec MB-Monting (17.30) (videoprenos na www.nzs.si)

Zgodbe iz taborov udeležencev finalnega turnirja:

:: V PRIČAKOVANJU FINALNEGA TURNIRJA V PODČETRTKU

:: VERJAME V EKIPO, KI PRIHAJA PO NASLOV

:: OPLAST SE SPOGLEDUJE Z NOVIM NASLOVOM

:: VRHNIČANOM SO ZRASLE AMBICIJE

:: PROTI PRVAKU IŠČEJO SVOJO PRILOŽNOST

Lestvica strelcev pokala Terme Olimia v sezoni 2019/2020:
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) 5
Denis Totošković (Dobovec MB-Monting) 4
Domen Krnc (KMN Sevnica) 4
Stefan Popović (FK Siliko) 5

Nagrade za najboljše

V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič (drugič sicer) pa bomo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.
 • 27.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Oplast med osem v pokalu
  Nocoj se je sklenila osmina finala pokala Terme Olimia, ki se igra 26. sezono. Napredovanje v četrtfinale so si zagotovili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija, FC Bronx, FK Siliko, ŠD Mlinše, KMN Oplast Kobarid in KMN Meteorplast.  Žreb četrtfinala bo izveden v ponedeljek, 29.03., v prostorih NZS

DELI NA