Olimpija z zmago tudi proti Celju

Olimpija - Celje 2:0 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Kajtazović, Vukan in Klančnik.
* Strelca: 1:0 Črnic (45.), 2:0 Savić (68.).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Burin (od 71. Valenčič), Maksimenko, Jurčević, Brkić, Tomić, Črnic (od 86. Cekici), Suljić, Savić, Lupeta (od 65. Kidrič).
* Celje: Jurhar, Zaletel, Stojinović, Brecl, Vidmajer, Benedičič (od 65. Ibišević), Pišek, D. Štraus (od 46. Pungaršek), Lotrič, Požeg Vancaš, Vizinger (od 89. Novak).
* Rumeni kartoni: Suljić, Valenčič, Jurčević; Benedičič, Vidmajer.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je po uspehu v Krškem niz zmag podaljšala na tri tekme, pa čeprav je igrala brez Mackyja Bagnacka, Jana Andrejašiča, Nika Kapuna, Jana Gorenca ter tudi Roka Kronavetra in Mirze Mujčića. Na drugi strani so Celjani, ki so pogrešali kaznovanega Lovra Cveka, po jesenskem remiju v Stožicah ostali brez točke, kar pomeni, da se tudi niz Dušana Kosića brez zmage proti Olimpiji nadaljuje.

Olimpija se je vsaj začasno vodilnemu Mariboru približala na štiri točke, Mariborčane v nedeljo čaka obračun v Kidričevem, Celjani pa po šestem porazu v sezoni ostajajo peti.

Ljubljančani in Celjani si v prvem polčasu niso priigrali prav resne priložnosti z izjemo 45. minute, ko je po dolgi podaji Erica Boakyeja in nespretnosti Dušana Stojinovića Matic Črnic sam prišel pred Metoda Jurharja in ga premagal za 1:0.

Takrat in praktično celo drugo polovico prvega polčasa so bili gosti celo nevarnejši, a pravega strela jim ni uspelo sprožiti. V uvodu tekme pa je imela ljubljanska ekipa nekaj polpriložnosti, med drugim je Črnic v deveti minuti z roba kazenskega prostora meril točno v Jurharja, v četrti pa je Mario Jurčević močno z leve strani zadel drugo vratnico.

V drugem polčasu je prvi v 51. minuti zagrozil Jucie Lupeta, a brez uspeha, tako kot Črnic v 55 minuti, ko je zgrešil iz obrata. Ljubljančani, ki so igrali v črnih dresih (kot spomin na ustanovitev Akademske športne zveze Olympia leta 1955), so bili v teh trenutkih tisti, ki so pokazali več želje po zadetku, Celjani pa so nase opozorili v 63. minuti, ko je protinapad slabo končal Mitja Lotrič.

V 65. minuti je v igro pri Olimpiji vstopil novinec Rok Kidrič (v začetni postavi je bil prvič tudi mladi, še ne 18-letni Matija Burin), malce pozneje pa je domača ekipa povedla z 2:0, potem ko sta kombinirala Asmir Suljić in Stefan Savić, slednji pa se je vpisal med strelce. Suljić se je z enajsto asistenco izenačil z doslej vodilnim Mariborčanom Amirjem Derviševićem.

Celjani so tik pred tem v želji po izenačenju na igrišče poslali še enega napadalca, a se jim to ni obrestovalo. Olimpija je kljub ne ravno blesteči predstavi brez posebnih težav tekmo pripeljala do zanje srečnega konca.

Olimpija bo v 23. krogu v soboto gostovala v Kranju, Celje pa dan pozneje v Krškem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah se bosta udarili ekipi, ki sta pomlad odprli z zmago. Celjani so po preobratu v prvem polčasu ugnali Gorico, Olimpija je v drugem polčasu strla Krčane. Komu bo šlo bolje v prestolnici?

DELI NA