Olimpija s Ferskih otokov praznih rok

Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - TRETJI KROG

KLAKSVIK - OLIMPIJA LJUBLJANA 3:0 (2:0)

Stadion Torsvoellur, gledalcev 1500, sodniki: Osmers, Kempter in Schaal (vsi Nemčija).
Strelci: 1:0 R. Joensen (30.), 2:0 Klettskard (44.), 3:0 J. Andreasen (54.).
Klaksvik: Johansson, Forren, Vatnsdal (od 72. Petersen), Pavlović (od 62. Hansson), Da Silva (od 62. Kronberg), J. Andreasen, Kassi, Danielsen (od 83. Mikkelsen), Ar. Frederiksberg, R. Joensen, Klettskard (od 72. Gussias).
Olimpija: Pintol, Krefl, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas (od 57. Silva), Doffo (od 75. Pinto), Elšnik, Fadida (od 46. Brest), Motika (od 66. Kasa), Rui Pedro, Nukić (od 57. Bristrić).
Rumeni kartoni: Motika, Fadida, Bristrić.
Rdeči karton: /.

Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave je slovenski prvak prve evropske točke iskal na Ferskih otokih. Klaksvik, ki je v tej sezoni že marsikateremu favoritu otežil delo, naj bi bil za to primeren kandidat, a izkazalo se je obratno.

Izbranci novega stratega Zorana Zeljkovića so se z izjemo uvoda tekme v večjem delu pokazali v dokaj bledi luči in so po treh porazih ter prikazanem v vse težjem položaju, kar zadeva želje za napredovanje iz skupine A.

V tej je Olimpija še edina brez točke, Klaksvik je pri štirih, Slovan ima šest, Lille pa sedem točk po današnji zmagi z 2:1 proti Slovakom.

Olimpija je imela po dobrih dveh minutah prvo izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred domačim vratarjem Mustafa Nukić, a je preslabo streljal, tako da je Nils Jonatan Johansson ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ob izdatno večji posesti žoge je bila Olimpija tista s pobudo na igrišču, a posebej nevarna ni bila, so se pa po 20 minutah tudi gostitelji malce bolj osredotočili na posest žoge in izvedli nekaj podaj v kazenski prostor, a tako kot na drugi strani te niso bile natančne.

V 29. minuti so gosti tudi prvič streljali, vendar Denis Pintol, ki brani v odsotnosti dlje poškodovanega Matevža Vidovška, ni imel težav. Ga je pa minuto pozneje premagal Rene Joensen, ki je izkoristil podajo Arnija Frederiksberga z desne strani, ko je pred vrati prišel pred svojega čuvaja in zadel za 1:0.

Domači so bili nevarni tudi 34. minuti, ko je na drugi vratnici po kotu z vsega nekaj decimetrov žogo čez gol z glavo poslal Deni Pavlović, na drugi strani pa so Ljubljančani v statistko vpisovali bolj kot ne nedovoljene položaje, le v 43. minuti je še Nemanja Motika zgrešil z roba kazenskega prostora.

V 44. minuti pa so neodločni zeleno-beli še drugič na tekmi morali pobrati žogo iz svoje mreže, potem ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Pall Klettskard in jo kljub trem branilcem poslal za Pintolov hrbet za 2:0.

Po slabi minuti nadaljevanja je Rui Pedro streljal v kazenskem prostoru, dobro pa je posredoval domači vratar. So pa gostitelji v 54. minuti zlahka prišli še do tretjega zadetka, po kotu z leve strani je pred vrati povsem sam ostal kapetan Jakup Andreasen, ki je brez težav zadel z glavo za 3:0.

Kljub menjavam se raven konkretnosti pri ljubljanski zasedbi ni zvišala, tako da so domači dokaj nepričakovano lahko nadzorovali dogajanje. V 82. minuti je sicer poskusil Admir Bristrić, vendar tudi on ne posebej nevarno, v 90. pa je za malo zgrešil cilj.

"Najbolj me boli, ker smo vedeli, na kašen način igrajo, mi pa smo napačno reagirali. Imeli smo sicer takoj priložnost, a po tem so nam pobrali vse druge žoge, držali so nas daleč od gola. Bili smo zelo slabi v tem segmentu, tako da bo treba precej dobro analizirati. Na splošno zelo slaba tekma z naše strani," je za Kanal A povedal trener Zeljković.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).

DELI NA