31.08.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija poletno prestopno obdobje zaprla s trojico novincev

Nogometaši Olimpije avgust zaključujejo z gostovanjem v Bakuju, pestro pa je tudi v klubskih pisarnah. Zmaji so na zadnji dan poletnega prestopnega obdobja predstavili tri novince, zeleno-belim so se pridružili Marko Brest, Marko Mijailović in Peter Agba.

Slovenska javnost najbolje pozna Marka Bresta, ki je doslej igral v dresu Aluminija in v uvodu sezone dosegel dva zadetka. Pred dnevi je zatresel tudi mrežo Olimpije. "Veselim se novega izziva, gre za pomemben korak naprej v moji karieri in potrditev dosedanjega dobrega dela. Hvala dosedanjim soigralcem, trenerju in vsem ljudem pri Aluminiju, da so mi omogočili uspešno razvojno pot ter razumeli mojo željo po odhodu. Prav tako pa seveda zahvala Olimpiji za izkazano zaupanje, ki bi ga rad čim hitreje povrnil s predstavami na igriščih. Imam visoke cilje, ki so povezani z moštvenim uspehom. Prestopno dogajanje je trajalo nekaj časa, vendar odločitev o tem, kje bom nadaljeval kariero, ni bila zahtevna. Ko so mi vodilni možje kluba predstavili projekt, smo hitro našli skupen jezik. Začutil sem, da je ustrezen trenutek za naslednjo stopničko in verjamem, da prestop k aktualnemu prvaku pomeni pravo potezo. Novo zgodbo začenjam z velikim motivom, želim prispevati svoj delež v boju za trofeje v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, predvsem pa se veselim možnosti nastopanja v skupinskem delu evropskega tekmovanja," je dejal mladi reprezentant Slovenije.

Brest, ki je z Olimpijo sklenil pogodbo do leta 2026, je nova rešitev na krilnih položajih, konkurenco v osrčju obrambe pa je zaostril 26-letni Marko Mijailović. Srb, ki je januarja debitiral v članski izbrani vrsti svoje domovine, je nazadnje igral za Voždovac. "Počutim se odlično! Olimpija je velik klub z bogato zgodovino in vesel sem, da sem postal njen novi član. Za prihod v Slovenijo sem se odločil zaradi same tradicije kluba. Borba za naslov prvaka je vselej aktualna, po novem tudi skupinski del evropskih tekmovanj. To zame predstavlja velik izziv. Prepričan sem, da tudi za klub. Za prestop sem osebno prvič slišal v ponedeljek. S športnim direktorjem Goranom Boromiso in direktorjem Igorjem Barišićem smo nato stopili v stik in se takoj dogovorili. Dobesedno v desetih minutah. Pričakovanja ob prihodu v Ljubljano so zagotovo velika, a se nadejam, da jih bom izpolnil. Na koncu sezone se želim skupaj s soigralci in navijači veseliti nove dvojne krone in odmevnega preboja v Evropi," je Mijailović dejal po sklenitvi dveletnega pogodbe.

Šest let mlajši Peter Agba se najbolje znajde na položaju obrambnega vezista, v Ljubljano pa se je po podpisu triletne pogodbe preselil iz zagrebške Dubrave: "Vodilni možje Olimpije so pokazali resnično željo, mi povedali, da me potrebuje tudi trener, tako da je bil to zame ključni dejavnik. Bilo je malce zapletov, saj me nekdanji klub ni želel izpustiti, a uspešno smo se dogovorili in uradno sem postal igralec Olimpije. Prestop vidim kot zelo veliko priložnost! Sem maksimalno pripravljen in motiviran. Obenem tudi zelo navdušen, a tega ne jemljem za samoumevno. Že dalj časa trdo garam in potrpežljivo čakam na to priložnost, zato komaj čakam, da spoznam fante in okusim prve igralne minute."

Ljubljančane jeseni prvič v zgodovini kluba čakajo tudi nastopi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

Tekst: PDo
Foto: NK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    V Stožicah bodo še drugo sezono zapored priča evropski jeseni, Olimpija pa se bo po odlični četrtkovi predstavi na tekmi z Rijeko v Prvi ligi Telemach pomerila z Muro. Kdo bo boljši?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v polnih Stožicah po novo evropsko jesen
    Tudi zadnji četrtek v avgustu bo bogat z mednarodnimi preizkušnjami slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v boj za UEFA Evropsko konferenčno ligo podali nogometaši Olimpije, ki imajo po gostovanju na Reki najboljše izhodišče med trojico slovenskih predstavnikov.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Neodločeno na velikem derbiju
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 23.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Nedelja bo postregla s prvim velikim derbijem letošnje sezone. Tako Maribor kot Olimpija sta sredi evropskih obveznosti, a derbi prinaša tudi prestiž, ki ne bo dovoljeval popuščanja. Kdo bo boljši?
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zeleno-beli na Reki računajo tudi na glasno navijaško podporo
    Kot zadnji med slovensko trojico predstavnikov v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige se bodo v četrtkov nogometni spopad podali Ljubljančani, ki so to poletje dobili prav vseh šest preizkušenj na mednarodnem prizorišču.
  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Nedeljski obračun Olimpije in Celja bo vrhunec petega kroga Prve lige Telemach. Kdo bo boljši v spopadu aktualnih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih?
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s četrto evropsko zmago v zadnji krog
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga v gosteh premagali Šerif Tiraspol z 1:0 (0:0). Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:0, so se tako prebili v zadnji kvalifikacijski krog tega tekmovanja. V njem se bodo merili z Rijeko.

DELI NA