25.02.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija dobila derbi v Kopru

Koper - Olimpija 0:1 (0:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: M. Jug, Žunič, T. Jug.
* Strelec: 0:1 Kvesić (51.).
* Koper: Golubović, Koderman (od 32. Pavlović), Benedičič, Mittendorfer, Kambič, Vešner Tičić, Jašaragić (od 27. Nkada, od 67. Fanimo), Krajinović, Požeg Vancaš (od 67. Milovanović), Kotnik (od 67. Ochieng), Edomwonyi.
* Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Estrada (od 63. Krdžalić), Crnomarković (od 87. Milović), Sualehe, Elšnik (od 71. Aldair), Doffo, Sešlar, Rui Pedro (od 63. Bristrić), Kvesić (od 63. Posavec).
* Rumeni kartoni: Osuji, Požeg Vancaš, Vešner Tičić; Estrada.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj v Kopru, kjer pri domačih zaradi kazni ni igral Omar Correia, je ponudil kar noro predstavo, v kateri sta že v prvem polčasu ekipi skupaj sprožili kar 24 strelov (Olimpija 17), od tega je ljubljanska zasedba štirikrat zadela okvir vrat, a je ostalo pri 0:0, tudi po zapravljeni enajstmetrovki ob koncu prvih 45 minut. V drugem delu je Olimpija le načela mrežo gostiteljev, tudi sicer je bila s skupaj 22 streli (obe ekipi sta jih na koncu zbrali 34) in skoraj 60-odstotno posestjo žoge boljši tekmec.

Olimpija ima zdaj 57 točk oziroma kar 16 pred Celjem in 17 pred Mariborom, ki imata tekmo manj in se bosta merila v nedeljo, Koper pa zdaj zaostaja že 21 točk.

Tekma je od začetka ponudila živahno predstavo, v kateri je najprej pri domačih v deveti minuti zagrozil Anis Jašaragić, izkazal pa se je Matevž Vidovšek, ki je dobro posredoval tudi v 20. minuti po poskusu Brighta Edomwonyija. Dve minuti pozneje pa je sam pred ljubljanskega vratarja prišel še Andrej Kotnik, a žogo poslal mimo vrat.

Toda še nevarnejša in boljša je bila Olimpija. Ta je v 14., 26. in 28. minuti zatresla tudi okvir vrat. Najprej je Timi Max Elšnik zadel stičišče prečke in vratnice z 18 metrov, nato pa je dvakrat vratnico zadel Rui Pedro - enkrat s strelom iz prve, drugič pa z glavo. Ob tem je bil dvakrat nevaren še Svit Sešlar, obakrat pa je posredoval Adnan Golubović.

Ob številnih priložnostih tekmeca pa je že v dobre prve pol ure domači trener Zoran Zeljković opravil dve menjavi, iz igre sta morala Jašaragić in Vid Koderman. Po teh potezah se je dogajanje malce umirilo, čeprav sta imeli ekipi še nekaj strelov, najnevarnejša pa ob koncu polčasa Pascal Estrada in Rui Pedro, vendar je bil spet obakrat na mestu koprski vratar.

Tik pred odmorom pa je bilo spet vroče pred koprskimi vrati, žoga je namreč po podaji z leve strani zadela Edomwonyija in spet končala v vratnici. Glavni sodnik Matej Jug pa je pogledal še posnetek, saj je žoga v roko zadela koprskega igralca, in dosodil enajstmetrovko. Z bele pike je streljal Mario Kvesić, ki je zapravil najstrožjo na derbiju z Mariborom, tudi tokrat pa mu ni uspelo, saj je strel obranil Golubović.

Je pa Olimpija vendarle povedla v 51. minuti, ko je v kazenski prostor povlekel Sešlar, nato oddal žogo na kratko do Kvesića, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Zanj je bil to deveti gol sezone. Tudi po golu je bila Olimpija aktivnejša, a posebne nevarnostni ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

V 77. minuti je Olimpija spet zagrozila koprski obrambi, v kateri je bil po vseh težavah že od začetka tekme tudi siceršnji vezist Žan Benedičič. Golubović pa je bil spet na delu v 79. minuti po strelu Admirja Bristrića iz bližine, medtem ko Koprčani niso več posebej ogrožali Vidovška.

Koper bo v 25. krogu v soboto gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo gostila Radomlje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Ena od tekem kroga bo odigrana na Obali. Komu bo pripadel primorsko-ljubljanski spopad?

DELI NA