02.05.2016 | A
Oblak po finale lige prvakov, Verbič med strelci

Sezona se je z nedeljskim dnem že prevesila v maj, s tem pa se tekmovanja prevešajo v povsem zaključno fazo. Le še tri tekme so ostale do zaključka letošnje lige prvakov, v kateri pa imamo svojega predstavnika tudi Slovenci.

Janu Oblaku pred torkovim povratnim obračunom z Bayernom kaže izjemno dobro, saj je Atletico tudi po zaslugi Škofjeločana, ki je zbral nekaj odličnih obramb, z golom Saula Nigueza dobil prvi polfinalni obračun na domačem igrišču. Oblak s soigralci ostaja v lovu na dvojno krono, saj so rdeče-beli v španskem prvenstvu v troboju za naslov državnega prvaka še vedno izenačeni z vodilno Barcelono. Atletico je v soboto z minimalno razliko premagal Rayo Vallecano, reprezentant Slovenije pa je še na šesti tekmi v nizu zaklenil svoja vrata in je nepremagan že 601 minuto. Oblak je v 47 tekmah letošnje sezone kar 31-krat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, s 16 prejetimi zadetki pa ostaja v lovu na rekord iz sezoni 1993/94, ko je Francisco Liano v golu Deportiva prejel 18 zadetkov. Atletico se bo v zadnjih dveh krogih La lige pomeril še z Levantejem in Celto.

Zelo dobro v lovu na naslov prvaka kaže tudi Benjaminu Verbiču. Vojničan se je s Kobenhavnom včeraj veselil nove izjemno pomembne zmage, s katero so levi šest krogov pred koncem sezone ohranili sedem točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Kobenhavn je pred domačimi gledalci z izidom 5:3 premagal Midtjylland, tretjega ligaškega zadetka v sezoni se je razveselil tudi Benjamin Verbič. Krilni nogometaš je v 51. minuti zadel za domače vodstvo s 3:1 in z zadetkom ekspresno hitro odgovoril na gostujoče znižanje zaostanka, saj so nogometaši Midtjyllanda zgolj nekaj sekund pred tem zadeli za 2:1.

Že včeraj pa se je naslova državnega prvaka veselil Petar Stojanović. Zagrebški Dinamo je po zaslugi Rečanov, ki so na domači zelenici remizirali z RNK Splitom, osvojil že 11. naslov hrvaškega prvaka v nizu, skupno 18. Dinamo je že v soboto z minimalno razliko premagal puljsko Istro, Stojanović je odigral celotno tekmo, podobno kot včeraj tudi Roman Bezjak in Miral Samardžić, ki bosta sezono zaključila na drugem mestu lestvice. Igranje v evropski ligi je že pred časom potrdil tudi Konyaspor Nejca Skubica, ki je včeraj doživel prvi ligaški poraz po prestopu v Turčijo. Bočni branilec je odigral celotno tekmo z Antalyasporom, ki pa je na domači zelenici slavil z golom legendarnega Eto'oja.

Za uvrstitev v evropsko ligo pa se s Fiorentino bori Josip Iličić, ki se je v soboto srečal z reprezentančnima soigralcema. Firenčani so gostovali v Veroni, pri Chievu Valterja Birse in Boštjana Cesarja. Slovenski dvoboj je od prve minute pričel zgolj kapetan Cesar, Iličić je v igro vstopil deset minut pred koncem tekme, Birsa pa je odigral zadnjo četrtino dvoboja, ki ni ponudil zadetkov. Fiorentina ima dva kroga pred koncem sezone točko prednosti pred šestim Sassuolom. Trdo bitko za obstanek v Serie A pa s Carpijem in Palermom bijeta Vid Belec in Andraž Struna. Po nedeljski zmagi nad Sampdorio bolje kaže Primorcu, ki pa je tekmo spremljal s klopi za rezerviste, medtem ko je moral Belec v obračunu z Juventsom dvakrat po žogo v svojo mrežo. Ekipi sta po 36. krogu s 35 točkami poravnani, a bolje kaže Sicilijancem.

Za konec dodajmo še, da si je igranje v ligi prvakov dva kroga pred zaključkom nemške Bundeslige zagotovil Kevin Kampl, ki je v soboto s soigralci premagal najbližjo zasledovalko Hertho. S sedmimi točkami prednosti so farmacevti že potrdili tretje mesto, ki prinaša igranje v skupinskem delu najelitnejšega tekmovanja.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA