29.07.2021 | 2. SNL
Nova sezona se pričenja v Kranju

S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.

Petek, ob 19.00: TRIGLAV KRANJ - GORICA
Sodnik:
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Novo sezono 2. SNL bosta odprla kluba, ki sta se pred dobrim letom udarila v kvalifikacijah za popolnitev prvoligaškega tekmovanja. Tedaj so se predvsem po zaslugi odlične predstave v Kranju veselili Goričani, ki pa se sezono kasneje vračajo v drugi razred slovenskega nogometa. Zahteven položaj vrtnic bo reševal stari znanec Miran Srebrnič, povratnik na klop Gorice. Ekipa je doživela popoln remont, od vidnejših članov prvoligaške ekipe so ostali zgolj Uroš Likar, Nejc Mevlja, Matija Širok in Etien Velikonja. Med novinci najdemo tudi nekaj nogometašev s prvoligaškimi izkušnjami, kot so Denis Cerovec, Jošt Urbančič in Luka Vekić.

V Kranju še naprej zaupajo Boštjanu Mikliču, ki je pred dnevi pogodbo podaljšal še za dve leti. Strateg Gorenjcev bo tudi v prihajajoči sezoni računal na mlado zasedbo igralcev, med katerimi bo tudi precej takšnih iz klubske mladinske šole. Zgolj z mladostjo ne bo šlo, bogate izkušnje pa v ekipo prinaša predvsem Dare Vršič. Virtuoz prvoligaških zelenic se je izkazal že na pripravljalnih preizkušnjah, na tekmah 2. SNL pa bo skušal dokazati, da je lahko tudi dober mentor mladim upom. In še zanimivost, v orlovem gnezdu bomo spremljali kar dva Matića, prvi je Tim, drugi pa novinec Tin. Hrvaški napadalec je bil v minuli sezoni član Bilj, dosegel pa je 12 zadetkov.

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - ILIRIJA 1911
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Prvo sobotno srečanje bo odigrano v biljenski Dolinci, na Primorsko pa prihajajo povratniki med drugoligaše. Ilirija se je z zmago v 3. SNL zahod po dveh letih vrnila v drugoliško druščino. Četi Roka Goloba je do prvega mesta - Ilirija je imela pred drugo Izolo deset točk prednosti - pomagalo tudi nekaj znancev s prvoligaških zelenic. Dejan Djermanović je bil 16 goli najboljši strelec ekipe, Milan Đajić je dodal 11 zadetkov, zadnjo vrsto zeleno-belih pa je vodil Darko Zec. Ob tem so v Šiški priključili še nekaj mladcev, na vrata članske ekipe pa trka še nekaj golobradih mladeničev. Ilirija je na skupni lestvici mladinskega in kadetskega prvenstva zasedla peto mesto. Kadeti, ki jih vodi prav Golob, so zaostali zgolj za Domžalami in Mariborom.

Biljenci so bili s šestim mestom prijetno presenečenje minule sezone, v nove izzive pa se podajajo z nekoliko spremenjeno podobo. Marina Mikaca je na trenerskem stolčku zamenjal Domen Beršnjak, zgodilo pa se je tudi nekaj igralskih sprememb. Danijel Šturm je postal član Maribora, Aljaž Tavčar se je pridružil italijanskemu Ascoliju, Abel Marc je oblekel dres Gorice, že omenjeni Tin Matić pa bo zaigral za Triglav. Primorci so za zdaj potrdili enega novinca, Rok Erniša, ki je črno-bele kombinacije vajen iz Fazanerije, bo v Biljah igral kot posojeni član Mure, Nik Jermol pa je postal polnopravni član kluba.

 

Sobota, ob 17.30: ROLTEK DOB - JADRAN DEKANI
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Dobljani so zadnjo sezono zaključili na četrtem mestu lestvice, a jim je nekaj časa kazalo še bolje. Modri so popustili v zaključku prvenstva, so pa na drugoligaški zemljevid znova uvrstili nekaj mladih fantov. Žiga Repas, ki je bil spomladi posojen Dobu, je to poletje že dobil vidnejšo vlogo v domžalski ekipi. Dob je v pripravljalnem obdobju remiziral z romunskim prvoligašem Hermannstadtom, a visoko izgubil s Fužinarjem, v uvodu priprav pa premagal Gorico. Dobljani bodo s trenerjem Jernejem Javornikom tudi v prihodnje sodelovali z Domžalami, ki so na kaljenje že poslale Nikolo Ostojića.

Dekančani, ki bodo prvi gostje Doba, nadaljujejo sodelovanje s koprskim prvoligašem. Kanarčki so v bližnje Dekani poslali nekaj fantov generacije 2002, ki so prerasli mladinsko konkurenco, pa tudi izkušenega Igorja Nenezića, ki šteje že 37 pomladi. Da je Alen Šćulac s sodelavci znova sestavil zanimivo igralsko posadko, potrjuje tudi podatek, da so se Primorci pred dnevi vse do zaključnih minut dobro upirali Olimpiji. Spomladi so si z dobrim nizom hitro zagotivili drugoligaški obstanek, kako dobro bodo zakorakali v sezono 2021/22?

 

Sobota, ob 17.30: PRIMORJE - ROGAŠKA
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Sinovi burje so se lani vrnili v drugoligaško druščino, obstanek v ligi pa so potrdili po prihodu Borivoja Lučića. Nekdanji napadalec rdeče-črnih je poleti v slačilnici pozdravil nekaj novincev. Iz Brd se je v prestolnico burje preselil Rok Bužinel, Franci Perko se je v minuli sezoni dokazal v dresu Bilj, Luka Jakopović pa je bil član Krke. Maribor je Primorcem posodil mladega Belmina Bobarića, Mateo Itrak, v Sloveniji že član Gorice, pa se je Ajdovcem pridružil iz vrst italijanskega Crotoneja. Rdeče-črni so zadržali okostje moštva, tudi Amela Džuzdanovića, ki ostaja zaščitni znak sinov burje.

Ajdovci se bodo v uvodnem krogu sezone pomerili s povratnikom v 2. SNL. V Vipavsko dolini bo gostovala Rogaška, ki se po letu premoru med drugoligaše vrača tudi z izboljšano infrastrukturo. Slatinčani so po napeti končnici slavili v 3. SNL vzhod, pod vodstvom Franca Fridla pa bodo skušali nase opozoriti tudi na zelenicah drugoligaškega tekmovanja. Ogrodje ekipe ostaja nespremenjeno, v njem pa najdemo tudi nekaj prekaljenih nogometašev, kot sta Mitja Rešek in Alen Ploj. Slednji je v pretekosti igral tudi v dresu Nafte, iz katere se je med črno-bele preselil Rok Pirtovšek. Iz Hrvaške prihajata Dinko Matošević in Ivan Ptiček, ki je bil pred leti član Zavrča.

 

Sobota, ob 18.30: RUDAR VELENJE - KRKA
Sodnik:
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V prenosu na spletni strani NZS boste lahko spremljali sobotni obračun Rudarja in Krke. Tako Velenjčani kot Novomeščani se v novo sezono podajajo z močno spremenjenim kadrom. Dolenjce je po kvalifikacijah za preboj med prvoligaše zapustilo nekaj nosilcev igre, tudi trener Zoran Zeljković. Na Bonifiki so mu sledili Luka Kambič, Luka Vešner Tičić in Kaheem Parris, najboljši strelec 2. SNL. Marko Huč bo kariero nadaljeval v Španiji, Anis Jašaragić, Ognjen Bubnjević in Darko Hrka pa so okrepili ligaško konkurenco Novomeščanov. Z novim trenerjem Rokom Zorkom so se na Portoval preselil štirje člani Brežic, Marko Felja, Andraž Lipec, Tomaž Zakrajšek in Žiga Jurečič.

V Velenju so pred dnevi potrdili sodelovanje z novimi partnerji. Novosti s tem še ni konec, Almir Sulejmanović se je poslovil po sezoni, v kateri si Rudar ni izboril vrnitve med prvoligaše, slovenska javnost pa v novem trenerskem štabu najbolje pozna Milana Petrovića. Ljubljančan je pred leti že deloval v Velenju, a tedaj na čelu ženske selekcije Rudarja. Že lani pomlajena ekipa bo v sezoni 2021/22 še mlajša, knape sta poleti zapustila tudi dolgoletna člana kluba Leon Črnčič in David Kašnik. Kako visoko lahko Velenjčani posežejo v prihajajočem prvenstvu?

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Sobotno dogajanje v uvodnem krogu 2. SNL bo zaključeno s tekmo v Brežicah. Posavci, ki so močno pomladili svojo ekipo, gostijo ambiciozne Ravenčane. Korošci po zadnji sezoni niso skrivali, da so imeli višje cilje, na koncu pa morali v zadnjih krogih potrjevati obstanek v ligi. Na Ravnah dokončujejo gradnjo nove tribune, prenovili pa so tudi člansko zasedbo. Fužinarju se je pridružilo nekaj mlajših nogometašev, tudi Cene Kitek in Jakov Katuša, ki je nase opozoril v dresu Beltincev. Na Koroško se je vrnil tudi prekaljeni David Kašnik, ki je bil nekaj let zvest Rudarju, pohvali pa se lahko z izkušnjami iz Anglije. Kam lahko Ravenčani posežejo v novi sezoni?

Prvi odgovor na to vprašanje bo znan že po sobotn večerni tekmi v Brežicah. Vodenje posavske čete je pred tedni prevzel Željko Mitraković, ki pa je v roke dobil povsem spremenjeno ekipo. Moštvo, ki je spomladi zasedlo peto mesto, so zapustili številni nogometaši, med drugimi tudi Tin Martić, ki bo nogometno pot nadaljeval v dresu Aluminija. Brežičani so večino novincev našli pri južnih sosedih, a mladeniči slovenski javnosti za zdaj predstavljajo še neznanko. Spremljevalci drugoligaškega nogometa najbolje poznajo Sebastiana Lesjaka, ki je v prejšnji sezoni igral za Krško.

 

Nedelja, ob 17.30: DRAVA PTUJ - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Prekmurci se v novo sezono podajajo z novim trenerjem, na levi breg reke Mure se je vrnil Damjan Gajser, ki je pred jesensko epizodi pri Triglavu deloval v soboški Fazaneriji. Nekaj adutov se je poslovilo, novinci pa so dokazovanja željni mladci. Celjani so posodili Stiana Džumhurja, polnopravni člani kluba pa so postali dosedanji upi Mure, Vito Mörec, Maksimiljan Zorman, Luka Sočič in Alen Andrejč. V Beltinci se je vrnil Luka Hari, prve članske minute bo v rumeno-modri opravi nabiral Žan Žaler, Chris Cener pa je najbolj zanimivo ime na seznamu novincev. Dvajsetletnik, v preteklosti član mladinskih selekcij dunajskega Rapida, je namreč sin Kristjana Cenerja, ki se ga starejši ljubitelji spomnijo kot vezista Mure in Beltincev, bil pa je tudi član nemškega Cottbusa.

O dogajanju v ptujskem drugoligašu je znanega precej manj, Drava pa je doslej registrirala zgolj enega novinca. Marko Mikulić, nekdanji član mladinskih selekcij Dinama, je zaostril konkurenco med vratnicama. Ekipo bo vodil Perica Ognjenović, v preteklosti selektor kadetske reprezentance Srbije. V najstarejšem slovenskem mestu sicer veliko stavijo na mlade adute, nekateri med njimi so se na zelenicah 2. SNL predstavili že v preteklem prvenstvu.

 

Nedelja, ob 17.30: NAFTA 1903 - KRŠKO
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Nafta je v skrajšani sezoni 2020/21 za las zgrešila drugo mesto in nastop v kvalifikacijah za napredovanje med prvoligaše. Četa Dejana Dončića je med poletjem doživela nekaj kadrovskih sprememb. V Lendavi so se že v začetku julija poslovili od novega vratatarja Celja Florijana Raduhe in Jake Bizjaka, ki je oblekel dres Aluminija, Stjepan Oštrek se je pred dnevi pridružil Kopru. Dončić na pripravljalnih tekmah pogreša tudi prvega strelca ekipe Ubochiomo Meshacka. Ob Madžaru Eriku Buraiju so se modrim pridružili Žan Florjanc, Marsel Stare in Žan Kumer, za mesto med vratnicama pa se bosta borila Stefan Močić in Aljaž Cotman.

Prvi nasprotnik Lendavčanov bodo Krčani, ki so pred novo sezono doživeli še več sprememb, vodstvo kluba pa je poseglo tudi po trenerski zamenjavi. Po Damijanu Romihu je trenerski stolček zasedel Darijan Matić, ki mu bo pri delu pomagal Aljaž Leskovar. Krčani so tudi tokrat pokukali k južnim sosedom, trenerski dvojec pa bo lahko računal tudi na nekaj znanih obrazov. Matteo Tomiček je bil nazadnje član Gorice, Matic Predanič pa je predvsem jeseni veljal za motor brežiške igre. Na stadion Matija Gubec se je preselil tudi Erwin Tiganj, sina nekdanjega reprezentanta Senada Tiganja smo pred leti spoznali v dresu Ilirije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?

DELI NA