O prvoligašu se bo odločalo v Kranju

Gorica - Triglav Kranj 1:1 (1:1)

* Športni park, sodniki: Mertik, Kovačič, Vojska.
* Strelca: 1:0 Osuji (27.), 1:1 Arh Česen (30.).
* Gorica: Marjanović, Tomiček (od 87. Hodžić), T. Kavčič, Bardanca, M. Kavčič (od 87. Paljk), Grudina, Kolenc (od 68. Itrak), Jermol (od 80. Aliaga), Marinič (od 68. Begić), Volarič, Osuji.
* Triglav Kranj: Arko, Mlakar, Rogelj, Milanović, Arh Česen, Čerimagić, Mertelj, R. Wilmots (od 56. Gajić), Janković (od 56. Majcen), Bojić (od 82. Gliha), Petrič.
* Rumeni kartoni: Osuji, Marinič; Bojić, Jankovič, Petric.
* Rdeči karton: /.

Prvo dejanje "boja za prvo ligo" v mestu vrtnic se je končal brez zmagovalca, odločitev o zadnji ekipi, ki bo v prihodnji sezoni nastopala v elitnem ligaškem domačem tekmovanju, bo padla čez štiri dni v gorenjski metropoli.

Poleg skupnega zmagovalca goriško-kranjskega obračuna bodo v PLTS v sezoni 2020/21 igrali še Celje, Maribor, Olimpija, Mura, Aluminij, Bravo, Tabor Sežana, Domžale in Koper.

Goričani in Kranjčani so brezkompromisno začeli prvi medsebojni kvalifikacijski obračun za elitno domače ligaško tekmovanje v sezoni 2020/21. Oboji so se gnali do skrajnih meja, prvo priložnost pa so si izborili domači nogometaši.

Po globinski podaji Leona Mariniča se je v sijajni priložnosti znašel nigerijski napadalec Bede Amarachi Osuji, njegov strel pa je z bravurozno obrambo ubranil Jalen Arko in že v uvodu tekme preprečil najhujše.

V izenačenem in enakovrednem obračunu so v nadaljevanju dvakrat gorenjski nogometaši, žoga je po strelu Gabra Petrica z 20 metrov švignila mimo desne vratnice domačega vratarja Darka Marjanovića, ki se je predvsem izkazal v 17. minuti po strelu Rena Wilmotsa.

Gostitelji, ki so se predvsem zanašali na atletske sposobnosti nigerijskega nogometaša v konici napada, so v 27. minuti povedli. Akcijo je začel Tine Kavčič, njegovo dolgo podajo pa je izkoristil Osuji in na spreten in zvit način popeljal svoje soigralce v vodstvo z 1:0.

A veselje izbrancev domačega trenerja Borivoja Lučića je bilo kratkotrajno, le tri minute kasneje so Kranjčani izenačili. Po kotu z desne strani se je v domačem kazenskem prostoru v pravem trenutku na pravem mestu znašel Arh Česen in zadel za 1:1.

V začetku drugega polčasa so primorski in gorenjski nogometaši prikazali zelo všečno predstavo. V obojestransko odprti predstavi je že v drugi minuti nadaljevanja Petric uprizoril samostojen prodor, v zaključku akcije pa ni ne streljal ne podal, tako da je priložnost splavala po vodi.

Le dve minuti kasneje je Kolenc sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, a je bila gostujoča obramba na pravem mestu in preprečila najhujše, v še lepši priložnosti pa se je v 51. minuti po kotu z leve strani znašel Marinić, a je iz neposredne bližine slabo streljal.

V nadaljevanju so več od igre imeli izbranci gostujočega trenerja Vlada Šmita. Ti so imeli jalovo pobudo, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali, medtem ko se je pri gostiteljih poznalo, da so že dolgo časa izven tekmovalnega pogona.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?

DELI NA