18.02.2023 | Ženska A
Nova odmevna zmaga članic

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Antalyi odigrala drugo od treh pripravljalnih tekem. Varovanke selektorja Boruta Jarca so z golom kapetanke Mateje Zver slavile zmago proti Zambiji (1:0).

Pripravljalne tekme:

15.2.
Slovenija – Uzbekistan 2:1 (1:0)

18.2.
Slovenija – Zambija 1:0 (1:0)

21.2.
Slovenija – Južna Afrika (13.00)

Udeleženka SP 2023

Slovenija se je danes pomerila z udeleženko svetovnega prvenstva, ki bo letos v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Hkrati pa je to država, ki premore 20 milijonov prebivalcev.

Prva postava

Slovenija je tekmo začela v postavi Zala Meršnik, Kristina Erman, Lana Golob, Kaja Eržen, Sara Agrež, Sara Makovec, Dominika Čonč, Manja Rogan, Mateja Zver, Lara Prašnikar, Špela Kolbl.

Izjemen gol

Uvodnih 15 minut je minilo v znamenju prevlade tekmic, a naša obramba na čelu z danes razpoloženo golmanko Zalo Meršnik ni klonila. Nagrada za trud in požrtvovalnost je prišla v 18. minuti, ko je kapetanka Mateja Zver dobila duel na sredini terena. Ni oklevala, je pa videla, da je golmanka Zambije nekoliko iz svojih vrat. Odločila se je in pomerila ter dosegla 46. gol v dresu Slovenije v svoji 86. tekmi.

Mateja je bila blizu novemu golu v 29. minuti, ko je pomerila s prostega strela, golmanka Zambije pa je strel z veliko težav odbila.

V nadaljevanju velja izpostaviti še dve dobri posredovanji Zale Meršnik, ki je na koncu ohranila mrežo nedotaknjeno.

Izjavi po tekmi:

Zala Meršnik:
„Vedele smo, da bo tekma za našo obrambo težka, saj so Zambijke hitra in čvrsta ekipa, igrajo zelo frontalno. Vedeli smo, da bo ključna disciplina v obrambi.“

Mateja Zver:
„Zambija je povsem drug tip reprezentance, s katerimi smo igrali dosedaj. Zelo so čvrste, smo pa morale odigrati duele proti njimi 200-odstotno. Z disciplinirano igro in taktično postavitvijo smo zelo dobro odigrale in tudi zmagale.“

Za konec še Južna Afrika

Izbranke Boruta Jarca, ki jih letos med drugim čaka začetek lige narodov, so po Uzbekistanu (2:1) tokrat ugnale še Zambijo z 1:0 (1:0). Slovenke bodo v Turčiji čez tri dni igrale še proti Južni Afriki. Tekma bo ob 13. uri.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | Ženska A
  Prva točka članic v ligi narodov
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v ligi B in skupini 4 v Zenici z Bosno in Hercegovino igrala 1:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana naslednji tekmi čakata konec oktobra, obe proti Belorusiji.
 • 26.09.2023 | Ženska A
  V Zenici po prve tri točke v ligi narodov
  „Na petkovi tekmi proti Češki je bilo kar nekaj prilik, ki pa jih nismo izkoristile. Bosna in Hercegovina je po prvi tekmi pri treh točkah, mi na ničli. Upam, da se to danes po tekmi menja in da bomo realizirali, kar bomo imeli,“ se Kaja Korošec nadeja boljšega izkoristka priložnosti, ki si jih naša reprezentanca ustvari.
 • 25.09.2023 | Ženska A
  Pokazati, da znajo zmagovati
  Ženska nogometna reprezentanca v torek proti Bosni in Hercegovini lovi prve točke v ligi narodov. Tekma v Zenici se začne ob 16. uri.
 • 24.09.2023 | Ženska A
  Optimistično v Bosno in Hercegovino
  Ženska članska reprezentanca je danes odpotovala v Bosno in Hercegovino, kjer v torek varovanke selektorja Saše Kolmana čaka 2. tekma lige narodov. Slovenija se bo v torek, 26.9., ob 16. uri pomerila z domačinkami, ki so v 1. krogu z 2:1 premagale Belorusijo.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Kljub pogumni in podjetni igri brez točk
  Varovanke selektorja Saše Kolmana so kljub podjetni in napadalni igri po dveh napakah klonile z rezultatom 0:2. Slovenija ostaja brez zmage proti Češki, ki je sebi v prid odločila vseh šest dosedanjih medsebojnih obračunov.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Ligo narodov začenjajo proti Češki
  Slovenija in Češka bosta danes v Krškem ob 16. uri tudi pred kamerami Sportkluba odigrali tekmo 1. kroga Lige narodov, novoustanovljenega tekmovanja za evropske ženske članske reprezentance. Slovenija v tekmovanje vstopa z novim selektorjem Sašo Kolmanom in željo po uspešnem nastopu.
 • 21.09.2023 | Ženska A
  Po prve tri točke v ligi narodov
  V Krškem je vse pripravljeno, da v petek ob 16. uri gosti uvodno tekmo slovenske ženske reprezentance v ligi narodov. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo ob 16. uri pomerile s Češko. V prvem sklopu tekmovanja sledi še gostovanje v Zenici, kjer Slovenija v torek, 26.9., gostuje pri Bosni in Hercegovini.
 • 20.09.2023 | Ženska A
  Brez strahu po zmago
  Ženska članska nogometna reprezentanca bo v petek v Krškem ob 16. uri odigrala prvo tekmo v novoustanovljenem tekmovanju Uefini ligi narodov. V Posavje prihaja Češka, to bo tekma 40. in 27. reprezentance na Fifini jakostni lestvici.
 • 19.09.2023 | Ženska A
  Motivirane v pričakovanju Češke
  Ženska članska nogometna reprezentanca se pripravlja na skorajšnji začetek tekmovanja v ligi narodov. V petek, 20.9., ob 16. uri Slovenija v Krškem gosti Češko, prihodnji torek, 26.9., pa Slovenija gostuje v Zenici pri Bosni in Hercegovini.
 • 18.09.2023 | Ženska A
  Selektor Kolman izpostavlja velik potencial reprezentantk
  Novi selektor ženske nogometne reprezentance Saša Kolman, danes bo popoldan zbral svoje varovanke, je izpostavil velik potencial, ki ga imajo članice ekipe. Na klopi selekcije bo prvič že ta petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B.

DELI NA