27.03.2010 | Ženska A
Nogometašice premagale Armenijo


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2011 v Nemčiji v Velenju premagala Armenijo z 1:0 (0:0). Slovenijo do konca kvalifikacij čakajo še tekme v gosteh pri Italiji, Portugalski in Finski.

Izbranke Darka Žižka so v kvalifikacijah dosegle še drugo zmago. Še drugič so na medsebojnih tekmah premagale Armenijo. Slovenke so bile praktično vso tekmo nevarnejše in boljše tekmice. "Zmaga je bila pričakovana, ampak sem že prej opozarjal, da bo tekma težka. Bili smo favoriti na papirju, ampak smo imeli nekoliko trde noge. Tako v prvem polčasu igra ni stekla, nekoliko bolje je bilo v drugem. Težava je, da ne znamo izkoristiti priložnosti, kar bi se nam lahko v zadnji minuti maščevalo, ko so gostje sprožile nevaren strel," je po tekmi povedal selektor Žižek.

Slovenke so odločilni gol so zabile v 56. minuti, ko se je med strelke vpisala Anja Milenkovič. Ob njej so bile tokrat v reprezentanci še Lucija Mori, Ksenja Povh, Adrijana Bogolin, Jana Horvat, Urška Žganec, Mateja Zver, Fata Salkunič, Snežana Maleševič, Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Sonja Čevnik, Saša Ljubec, Katja Nežmah, Tea Podrecca, Anja Levačič, Alja Krznarič in Staša Špur.

Reprezentanca je bila tako pred tekmo z Armenijo dodobra pomlajena, saj je med drugim nogometne čevlje v kot postavila nekdanja kapetanka Andreja Nikl, nekatere igralke pa so bodisi poškodovane bodisi ne morejo nastopiti zaradi drugačnih razlogov. Zaradi kartonov je manjkala Manja Benak, poškodovani sta Urška Pavlek in Natalija Golob, zaradi študijskih obveznosti ni bilo Ines Špelič in Alene Miljkovič, zaradi službene odsotnosti pa Polone Govek.

"Odsotnost izkušenih igralk se je poznala. Bili smo nekoliko šibki v zadnji vrsti, malo nam je manjkala hitrost. Ampak menim, da je to ekipa za prihodnost in posrečen izbor mladih in izkušenejših igralk," pravi Žižek, ki ga skupaj z dekleti v teh kvalifikacijah čakajo še tri tekme proti favoriziranim tekmicam. "Mislim, da bomo na gostovanju lažje igrali. Menim, da imamo določene možnosti proti Portugalski in Finski, Italija pa je dejansko premočna. Seveda se ne bomo predali vnaprej, ampak bomo skušali iztržiti čim ugodnejše izide," je zaključil Žižek.


Sicer pa v kvalifikacijah nastopa 41 reprezentanc v osmih skupinah. V tako imenovani "play-off" bodo napredovale le prvouvrščene ekipe. Ta osmerica se bo nato pomerila za štiri neposredna mesta na SP 2011. Štiri poražene ekipe pa bodo v nadaljnjih tekmah določile še reprezentanco, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah za peto evropsko mesto na SP spopadla z ekipo iz zveze CONCACAF (Severna in Srednja Amerika ter Karibi).


Tekst: STA

 

SORODNE NOVICE

 • 12.07.2024 | Ženska A
  Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
 • 12.07.2024 | Ženska A
  Nocoj proti Moldaviji
  "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
 • 11.07.2024 | Ženska A
  Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
  Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
 • 10.07.2024 | Ženska A
  Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
  „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.
 • 28.06.2024 | Ženska A
  Znan seznam članic za tekmi kvalifikacij za Euro 2025
  Varovanke selektorja Saše Kolmana bodo 12.7. gostovale v Moldaviji, 16.7. pa doma gostile Severno Makedonijo. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na zadnjih dveh tekmah v tem delu kvalifikacij.
 • 20.06.2024 | Ženska A
  Kaja Eržen še naprej v Italiji
  Kaja Eržen je članica Fiorentine od leta 2022, pred tem je igrala za italijanske klube Napoli, Romo in Tavagnaco. Pred tem je nosila dres NK Sava, ŽNK Velesovo, Pomurje, Olimpijo in avstrijska kluba LUV Graz in Carinthians.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
  Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Proti Latviji postaviti piko na i
  Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
 • 03.06.2024 | Ženska A
  Pripravljene na Latvijo
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.

DELI NA