25.02.2010 | U18
Nesrečen poraz na 2. tekmi


Petnajst minut slabe igre, dve minuti popolne zmede v obrambni vrsti, ena sekunda nezbranosti napadalca in slabo izvajanje enajstmetrovk!.Tako bi lahko na kratko opisali tekmo proti Grčiji.

Tekmo so varovanci selektorja Jarca sicer začeli zelo podjetno in že v osmi minuti po akciji na desni strani prenesli žogo na levo, kjer jo je z neubranljivim strelom s kakih destih metrov Derviševič poslal v gol. V naslednjih petnajstih minutah so imeli naši fantje še pet ali šest lepih priložnosti, od tega dve izjemni, za povišanje vodstva.

Toda... korak za korakom so iniciativo prepustili Grkom, ki so tako postajali vse bolj pogumni in nato v samo dveh minutah (27. in 28.) dvakrat zadeli s strelom od daleč skozi obrambo, ki je v tistih trenutkih praktično ni bilo. Do konca prvega polčasa pa bi Grki lahko povedli tudi s 4:1, vendar je bila tokrat sreča na naši strani.

Drugi polčas se je pričel z vstopom Roškarja in Valenčiča in igra je ponovno bila v nogah naših nogometašev. Tokrat so cel drugi polčas napadali, gradili igro, onemogočili dva najboljša nasprotnika ter ves drugi polčas diktirali tempo. V 52. minuti je Valenčič po protinapadu izenačil z lepim »lobom«, ko je opazil, da je grški vratar daleč od gola.

Neverjetno pa se je zgodilo dobesedno v zadnji sekundi tekme (tretja minuta sodnikovega podaljška), ko je Valenčič na levem krilu izigral tri nasprotnike in odlično podal v sredino, kjer je Derviševič s petih metrov žogo brcnil čez popolnoma prazen gol. Grki niso uspeli niti poslati žoge v igro, ko je sodnik odpiskal konec tekme.

Enajstmetrovke, nogometna loterija, pa so tokrat (po napaki Stančiča, ki je vrata zgrešil in Valenčiča, ki mu je strel vratar ubranil ter ga s tem naredil za tragičnega junaka tekme), srečo namenila Grkom, ki so zgrešili samo eno enajstmetrovko.

 

 

Slovenija je nastopila v naslednji postavi: Jug, Kous, Popovič, Dedič, Žibert, Ljubijankič, Stančič, Bratanovič, Derviševič, Lonzarič, Mitrovič. V igro so v drugem polčasu vstopili še: Valenčič, Roškar, Gaber in Klinar.


V drugi tekmi naše skupine (skupina 2) je Romunija premagala Anglijo z 2:0. Lestvica je trenutno naslednja:

1.    Grčija – 5 točk
2.    Slovenija – 4 točke
3.    Romunija – 3 točke
4.    Anglija – 0 točk

(za zmago dobi ekipa 3 točke, za zmago po enajstmetrovkah 2 točki, za poraz po enajstmetrovkah 1 točko in za poraz 0 točk). Naši igralci so si življenje zagrenili v toliko, da za uvrstitev v finale poleg zmage na Romunijo (kar bi v vsakem primeru morali storiti, saj pri enakih točkah odloča medsebojno srečanje) potrebujejo se srčne Angleže, da premagajo Grke.

Današnja para sta Slovenija:Romunija ter Anglija:Grčija.


V skupini 1 je potek turnirja praktično identičen in tudi jutrišnje tekme na enak način odločajo o udeležencu finala:

Italija - Ciper 2:2 (po enajstmetrovkah Ciper) Pokrajina Lazio - Latvia 4:0

1.    Ciper – 5 točk
2.    Italija – 4 točke
3.    Pokrajina Lazio – 3 točke
4.    Latvija – 0 točk

Današnja para sta Italija:Pokrajina Lazio ter Ciper:Latvija.


Tekst: NZS/Aleks Štolfa

 

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2023 | U18
  Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
 • 13.06.2023 | U18
  Slovenija ugnala Poljsko
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA