20.06.2024 | A
Navijaška mrzlica narašča

Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.

Na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) na tekmi s Srbijo, ki se bo na münchenskem stadionu začela ob 15. uri v četrtek, pričakuje tudi do 20.000 navijačev na stadionu. S tem naj bi bil postavljen nov rekord obiska tekme Slovenije na tujih tleh, ki je star zgolj nekaj dni, natančneje od nedelje, ko si je tekmo z Dansko ogledalo okoli 12.000 slovenskih navijačev.

Ob tem naj bi se večje število slovenskih ljubiteljev nogometa v četrtek zbralo tudi v navijaški coni v olimpijskem parku v Münchnu, kjer jih je kar nekaj bilo moč srečati že danes. Kot so dejali, so za tako pomembno tekmo primerne ustrezne navijaške priprave, tako so si v družbi več tisoč nemških navijačev ogledali tekmo med Nemčijo in Madžarsko.

"Tu bomo do večera, da se podružimo in ogrejemo za jutri. Vidimo, da je tu že veliko slovenskih navijačev, in četudi Slovenija danes ne igra, bi radi vzpostavili slovensko atmosfero," je dejal Blaž iz Zreč. "Mene vse skupaj spominja na evforijo iz 2017, ko so bili slovenski košarkarji evropski prvaki, tako da na nek način podoživljam te trenutke. Znova je lepo biti slovenski navijač!"

Podobno je razmišljal tudi Sašo iz Baške Grape, ki si bo v četrtek skupaj s prijateljema ogledal že drugo slovensko tekmo na prvenstvu. "Na pot smo se odpravili že v soboto, tako da smo tu že skoraj teden dni in uživamo v vzdušju. To je praznik nogometa," je dejal. "Lepo je videti, da se navijači različnih reprezentanc družijo v prijateljskem vzdušju," ga je dopolnil prijatelj Matjaž.

Predsednik NZS Radenko Mijatović na tekmi s Srbijo pričakuje izjemno vzdušje. Čeprav je nemška policija ob začetku prvenstva pod drobnogled vzela srbske navijače, nekaj težav je bilo tudi pred tekmo v Gelsenkirchnu med Srbijo in Anglijo, Mijatović ne pričakuje težav v Münchnu. Ob tem slovenske navijače poziva k športnemu navijanju.

Ob stopnjevanju navijaške evforije in pričakovani gneči za eno najbolj težko pričakovanih tekem v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pa so navijačem nekaj priporočil pripravili pri NZS. V prvi vrsti jim zveza svetuje pravočasen odhod na stadion. "Navijači naj se v okolici stadiona začnejo zbirati okoli 11. ure," so zapisali in dodali, da se bodo vrata stadiona odprla že ob 12. uri.

NZS navijačem priporoča tudi uporabo javnega prevoza, kadar je to le mogoče. "Na stadion se ne vozite z avtom, če se niste predhodno registrirali za parkiranje. Kdor nima registracije, bo zavrnjen," so opozorili.

Navijače pa so dodatno še pozvali, da se za tekmo s Srbijo odenejo v bele barve, saj bodo slovenski nogometaši v četrtek nastopili v belih dresih.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA