Nafta polfinale potrdila s še drugo zmago

Po Radomljah in Aluminiju se je v polfinale Pokala Slovenije prebila še lendavska Nafta. Prekmurci so po golih Mihaela Rebernika in Rolanda Pakuja dobili tudi povratno tekmo z Rudarjem.

Velenjčani so v povratni obračun z Nafto krenili z minimalnim zaostankom, potem ko so tekmo v Lendavi izgubili z izidom 2:1, knape pa bi po zaslugi gola Elvedina Džinića v polfinale popeljala zmaga z 1:0. Zeleno-črni so si v prvem polčasu pripravili nekaj priložnosti, stresli tudi okvir gostujočega gola, položaj pa se je zapletel po lendavskem golu sredi prvega polčasa. Lendavčani so povedli v 27. minuti tekme, ko se je gola veselil Mihael Rebernik. Hrvat v vrstah Nafte je prvi poskus poslal v levo vratnico, nato pa iz drugega poskusa žogo spravil preko črte.

Gostitelji so v drugem polčasu zagospodarili na zelenici, si pripravili nekaj obetavnih situacij, a vse do 80. minute niso resneje ogrozili vrat Florijana Raduhe. Dominik Radić je po predložku Filipovića sicer zatresel mrežo, a zadetek zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan. Izid se je spremenil v zaključku tekme, ko je lendavsko uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije potrdil Roland Paku.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.03.2021 | 2. SNL
    Rudar slavil v Lendavi
    Nogometaši Rudarja so v Lendavi dobili zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL. Velenjčani so Nafto porazili z dvema zadetkoma v izdihljajih obeh polčasov in tako v nadaljevanje sezone zakorakali z zmago.
  • 23.03.2021 | 2. SNL
    Nafta in Rudar v zaostalem obračunu
    Drugoligaši so konec tedna zakorakali v nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena lani oktobra. Sneg je zagodel Velenjčanom, ki se bodo s Primorjem udarili konec marca, že jutri pa bodo gostovali v Lendavi. Nafta in Rudar bosta pred kamerami Sportkluba odigrala zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL.

DELI NA