24.12.2019 | 2. SNL
Nafta in Dob v pomlad z novim trenerjem

Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.

Nafto, ki bo spomladi lovila preboj v veliki finale Pokala Slovenije, bo v drugi del sezone popeljal Dejan Dončić. Pred meseci trener kranjskega Triglava je v Prekmurju nadomestil Mariana Sluko, ki sicer ni imel primerne trenerske licence za vodenje drugoligaša, a Lendavčani niso skrivali, da je bil prav 40-letni Slovak prvi mož zasedbe modrih. Sluka se je poslovil po jesenskem delu prvenstva, Dončiću pa je zapustil točkovno zapuščino, ki zadostuje za peto mesto. "Štejem si v veliko čast, da sem danes postal član najstarejšega kluba v Sloveniji. Ko me je vodstvo kluba povabilo k sodelovanju in mi predstavilo ustroj kluba ter pogoje dela, moja odločitev ni bila težka. Prihajam v urejeno in pozitivno sredino in sem prepričan, da bomo v prihodnjih letih skupaj dosegali cilje, ki si jih naši navijači želijo in zaslužijo," je Dončić dejal za spletno stran kluba.

Novega trenerja so v začetku božičnega tedna predstavili tudi v Dobu. Nenad Toševski se je po več kot dveh letih poslovil s klopi modrih, zamenjal pa ga je Dejan Djuranović, ki je tako kot soimenjak Dončić dolga leta deloval v domžalskem klubu, v članski ekipi rumenih pa je bil nazadnje pomočnik Simona Rožmana. Dobljani sicer že nekaj časa sodelujejo z dvakratnim državnim prvakom, ki na kaljenje k sosedom pošilja mlajše nogometaše. "Roletarji" bodo v drugi del prvenstva krenili z devetega mesta.

Miran Srebrnič seveda ostaja na čelu vodilnih Koprčanov, ki ob pogledu proti prvoligaški konkurenci stremijo tudi v prihodnost. Vodstvo kluba je namreč profesionalno pogodbo ponudilo golobrademu Eneju Marsetiču, ki je vsega dan po dopolnjenih 15 letih podpisal triletno pogodbo. Eden od največjih talentov svoje generacije že zbira uradne nastope v mladinski selekciji "kanarčkov", pred tedni pa je kot najmlajši s kadetsko reprezentanco nastopil tudi na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo.

Ravenčani so s četrtim mestom najprijenejše presenečenje drugoligaške jeseni. Vodstvo kluba je tako že zavihalo rokave in med drugim podaljšalo sodelovanje s kapetanom ekipe Tadejem Trdino. Napadalec, ki je v preteklosti tresel tudi mreže avstrijskih prvoligašev, je v prvem delu sezone dosegel devet zadetkov.

V Rogaški Slatini so sredi decembra pričeli z gradnjo novih klubskih prostorov. Ob že postavljeni tribuni bo zrasel prostor, v katerem bodo dodatne slačilnice, prostor za uradne osebe, soba za fizioterapevta in prostor za shranjevanje opreme. Nad novozgrajenimi prostori bo tudi tribuna s 162 sedeži. Zaključek del je načrtovan julija 2020.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | 2. SNL
  Licenciranje 2. SNL: Vsi klubi uspešni
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. slovenske nogometne lige za sezono 2020/21. Vseh šestnajst prosilcev je bilo uspešnih.
 • 08.03.2020 | 2. SNL
  V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
  Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
 • 04.03.2020 | 2. SNL
  Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice
  S petkovo tekmo Drave in Nafte bodo po novembru oživela tudi drugoligaška igrišča. Vodilni Koper bo v soboto gostil Brežice, Gorica bo v nedeljo gostovala v Dobu, derbi kroga pa bo odigran v Radomljah. Tretja ekipa lige bo gostila četrte Ravenčane.
 • 24.02.2020 | 2. SNL
  Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću
  Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.
 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.

DELI NA