28.11.2011 | U17
Nadaljuje se pot do Slovenije 2012

V torek ob 11:00 bo v Nyonu potekal žreb drugega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-17 2012, ki ga bo gostila Slovenija. Osemindvajset ekip bo tekmovalo v sedmih skupinah, osma udeleženka zaključnega dela turnirja pa bo Slovenija.

Ekipe so v bobnih razporejene glede na koeficiente, oziroma osvojene točke v prvem delu kvalifikacij. Najboljša v svoji skupini je bila tako Francija, ki je ob treh zmagah v prvem delu kvalifikacij zabila kar enajst zadetkov, medtem ko ni prejela nobenega. Poleg Francije je v prvem delu kvalifikacij vseh devet točk osvojilo še sedem ekip, kar pomeni, da so Angleži zaradi najslabše gol razlike med najboljšimi pristali v bobnu B in se bodo zato za uvrstitev na evropsko prvenstvo merili tudi z eno ekipo iz bobna A. Kakorkoli že velja vzpodbudna ugotovitev, da je Slovenija v letu 2011 igrala prijateljske tekme tako z Anglijo, kot tudi s Francijo (dvakrat), vse tri tekme pa so se končale z remijem.

Naslov evropskih prvakov U-17 iz Srbije sicer brani reprezentanca Nizozemske, ki pa bo v "Elite Round" krenila iz drugega bobna. Nasledniki lanskih evropskih prvakov so namreč v skupini z Anglijo, BiH in Latvijo zasedli drugo mesto, potem ko so morali priznati premoč Angležem. V drugem delu kvalifikacij pa med drugim ne bo reprezentanc Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Črne gore, Grčije, ki so že zaključile boj za uvrstitev na Euro 2012 U-17 v Sloveniji.

Žreba v Nyonu se bo sicer udeležila tudi slovenska delegacija v sestavi Aleks Štolfa, vodja organizacije evropskega prvenstva in Mladen Čičmir, vodja mednarodnega in pravnega oddelka Nogometne zveze Slovenije.


Boben A: Francija, Španija, Češka, Madžarska, Danska, Srbija, Nemčija

Boben B: Anglija, Švedska, Škotska, Rusija, Portugalska, Belorusija, Nizozemska

Boben C: Poljska, Italija, Belgija, Gruzija, Islandija, Turčija, Irska

Boben D: Švica, Bolgarija, Ukrajina, Albanija, Luksemburg, Litva in Wales.

Slovenija v drugem bobnu za Euro 2013

Enako pa bo v Nyonu v torek izpeljan tudi žreb prvega dela kvalifikacij za naslednje prvenstvo, ki bo leta 2013 na Slovaškem. V tem delu žreba bo nastopila tudi Slovenija, ki bo tekmovala s sedanjo selekcijo U-16.

V tekmovanje bo vstopilo 52 ekip razdeljenih v dva bobna, z žrebom pa bo oblikovanih 13 skupin s štirimi ekipami (dve iz vsakega bobna). V drugi del kvalifikacij bosta napredovala zmagovalca skupin in dve najboljši tretje-uvrščeni reprezentanci.

Boben A: Anglija, Nizozemska, Španija, Francija, Nemčija, Češka, Turčija, Švica, Portugalska, Hrvaška, Grčija, Romunija, Srbija, Danska, Italija, Avstrija, Norveška, Irska, Belgija, Gruzija, Finska, Madžarska, Severna Irska, Poljska, Belorusija in Škotska.

Boben B: Ukrajina, Rudija, Luksemburg, Wales, Švedska, Izrael, Islandija, Azerbajdžan, Estonija, Slovenija, BiH, Črna gora, Bolgarija, Latvija, Kazahstan, Litva, Ciper, Malta, Ferski otoki, Armenija, Andora, Albanija, Moldavija, Makedonija, San Marino, Lihtenštajn.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2023 | U17
  Še en remi z Belgijci
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka, ki so se tako kot njihovi starejši vrstniki pomerili z Belgijci, so iztržili remi z izidom 1:1.
 • 21.03.2023 | U17
  Brečko želi videti pogumno igro
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v pred dnevi odpotovala na Norveško, natančneje v Sarpsborg, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let.
 • 13.03.2023 | U17
  Brečko izbral moštvo za elitni del kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 18. in 29. marcem sodelovala v drugem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo letos na sosednjem Madžarskem. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki bodo na kvalifikacijskem turnirju branili barve Slovenije na srečanjih proti Belgiji, Norveški in Hrvaški.
 • 16.02.2023 | U17
  Kadeti v drugo ugnali Slovake
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo prijateljsko tekmo s Slovaško ter se tokrat veselila zmage.
 • 14.02.2023 | U17
  Kadeti remizirali s Slovaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih obračunov s Slovaško ter se po prvih devetdesetih minutah s svojim nasprotnikom razšla z neodločenim izidom.
 • 03.02.2023 | U17
  Kadeti dvakrat s Slovaško
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo v februarju odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Slovaške. Obe tekmi bosta odigrani v Gornji Radgoni, selektor Mišo Brečko pa je v ta namen objavil seznam igralcev, ki bodo dobili priložnost proti vrstnikom s Slovaške.
 • 08.12.2022 | U17
  Tudi kadeti z Belgijci
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 v skupini 7 pomerila s Hrvaško, Norveško in Belgijo.
 • 23.11.2022 | U17
  Kadeti kljub porazu v elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 v skupini 1 sklenila na drugem mestu in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po zmagi nad Ferskimi otoki in remiju s Kazahstanom, se je Slovenija pomerila še s Portugalsko in klonila z 0:2.
 • 19.11.2022 | U17
  Remi Slovenije proti Kazahstanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2023. Varovanci Miša Brečka so se z zasedbo Kazahstana razšli brez zadetkov.
 • 16.11.2022 | U17
  Za uvod zmaga proti Ferskim otokom
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023 odprla z  zmago. Varovanci Miša Brečka so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:2.

DELI NA