28.11.2011 | U17
Nadaljuje se pot do Slovenije 2012

V torek ob 11:00 bo v Nyonu potekal žreb drugega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-17 2012, ki ga bo gostila Slovenija. Osemindvajset ekip bo tekmovalo v sedmih skupinah, osma udeleženka zaključnega dela turnirja pa bo Slovenija.

Ekipe so v bobnih razporejene glede na koeficiente, oziroma osvojene točke v prvem delu kvalifikacij. Najboljša v svoji skupini je bila tako Francija, ki je ob treh zmagah v prvem delu kvalifikacij zabila kar enajst zadetkov, medtem ko ni prejela nobenega. Poleg Francije je v prvem delu kvalifikacij vseh devet točk osvojilo še sedem ekip, kar pomeni, da so Angleži zaradi najslabše gol razlike med najboljšimi pristali v bobnu B in se bodo zato za uvrstitev na evropsko prvenstvo merili tudi z eno ekipo iz bobna A. Kakorkoli že velja vzpodbudna ugotovitev, da je Slovenija v letu 2011 igrala prijateljske tekme tako z Anglijo, kot tudi s Francijo (dvakrat), vse tri tekme pa so se končale z remijem.

Naslov evropskih prvakov U-17 iz Srbije sicer brani reprezentanca Nizozemske, ki pa bo v "Elite Round" krenila iz drugega bobna. Nasledniki lanskih evropskih prvakov so namreč v skupini z Anglijo, BiH in Latvijo zasedli drugo mesto, potem ko so morali priznati premoč Angležem. V drugem delu kvalifikacij pa med drugim ne bo reprezentanc Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Črne gore, Grčije, ki so že zaključile boj za uvrstitev na Euro 2012 U-17 v Sloveniji.

Žreba v Nyonu se bo sicer udeležila tudi slovenska delegacija v sestavi Aleks Štolfa, vodja organizacije evropskega prvenstva in Mladen Čičmir, vodja mednarodnega in pravnega oddelka Nogometne zveze Slovenije.


Boben A: Francija, Španija, Češka, Madžarska, Danska, Srbija, Nemčija

Boben B: Anglija, Švedska, Škotska, Rusija, Portugalska, Belorusija, Nizozemska

Boben C: Poljska, Italija, Belgija, Gruzija, Islandija, Turčija, Irska

Boben D: Švica, Bolgarija, Ukrajina, Albanija, Luksemburg, Litva in Wales.

Slovenija v drugem bobnu za Euro 2013

Enako pa bo v Nyonu v torek izpeljan tudi žreb prvega dela kvalifikacij za naslednje prvenstvo, ki bo leta 2013 na Slovaškem. V tem delu žreba bo nastopila tudi Slovenija, ki bo tekmovala s sedanjo selekcijo U-16.

V tekmovanje bo vstopilo 52 ekip razdeljenih v dva bobna, z žrebom pa bo oblikovanih 13 skupin s štirimi ekipami (dve iz vsakega bobna). V drugi del kvalifikacij bosta napredovala zmagovalca skupin in dve najboljši tretje-uvrščeni reprezentanci.

Boben A: Anglija, Nizozemska, Španija, Francija, Nemčija, Češka, Turčija, Švica, Portugalska, Hrvaška, Grčija, Romunija, Srbija, Danska, Italija, Avstrija, Norveška, Irska, Belgija, Gruzija, Finska, Madžarska, Severna Irska, Poljska, Belorusija in Škotska.

Boben B: Ukrajina, Rudija, Luksemburg, Wales, Švedska, Izrael, Islandija, Azerbajdžan, Estonija, Slovenija, BiH, Črna gora, Bolgarija, Latvija, Kazahstan, Litva, Ciper, Malta, Ferski otoki, Armenija, Andora, Albanija, Moldavija, Makedonija, San Marino, Lihtenštajn.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 24.05.2023 | U17
  Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu
  Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.
 • 23.05.2023 | U17
  EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, nato pa so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji (3:1). Jutri bodo odigrali odločilno tekmo z Italijo, na kateri si lahko priigrajo napredovanje v četrfinale.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Pred tekmo s Španijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, bo v nedeljo odigrala drugo srečanje na UEFA Evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 16:30 na stadionu Hidegkuti pomerila s Španijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 21.05.2023 | U17
  Fotogalerija Euro U17: Srbija - Slovenija 2:4
  Slovenska reprezentanca do 17 let je zabeležila zgodovinsko zmago na evropskem prvenstvu do 17 let, trenutke in veselje po tekmi pa smo ujeli v spodnji fotogaleriji.
 • 19.05.2023 | U17
  VIDEO: Vrhunci tekme in izjave akterjev po zmagi Slovenije na EP U17
  Slovenska reprezentanca je na evropvskem prvenstvu do 17 let zabeležila prepričljivo zmago proti Srbiji s 4:2. Po tekmi so pred mikrofon stopili Mišo Brečko, Luka Topalović in Kristjan Bendra.
 • 18.05.2023 | U17
  Slovenija do prve zmage na evropskem prvenstvu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. V Telkiju se je pomerila z izbrano vrsto Srbije in po odlični predstavi slavila z 2:4.  V nedeljo bodo varovanci Brečka pričakali Španijo.
 • 18.05.2023 | U17
  EURO U17: Danes za uvod s Srbijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, danes pričenja z UEFA Evropskim prvenstvom do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 17. uri na stadionu Telki pomerila s Srbijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 17.05.2023 | U17
  Euro U17: Borba za grb in eden za drugega
  Dan pred prvo tekmo na Evropskem prvenstvu do 17 let je Slovenija opravila edini trening pred začetkom v Budimpešti, v mešani coni pa sta cilje Slovenije predstavila selektor Mišo Brečko in kapetan Lovro Golič.

DELI NA