12.11.2021 | U21
Na krilih Flakusa Bosilja in Matka ugnali Albanijo

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 v Kopru s 3:0 premagala Albanijo. Mrežo gostov je dvakrat zatresel David Flakus Bosilj, z golom in podajo se je izkazal tudi Aljoša Matko.

KVALIFIKACIJE ZA EURO U21 2023 - PETI KROG

SLOVENIJA U21 - ALBANIJA U21 3:0 (2:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Hennessy, Lynch in Dynan (vsi Irska).
Strelca: 1:0 Flakus Bosilj (7.), 2:0 Matko (24.), 3:0 Flakus Bosilj (75.).
Rumeni kartoni: Trontelj, Casar, Laci; Muci, Karrica, Celhaka.
Rdeči kartoni: /.
Slovenija U21: Turk, Španring, Laci, Stojinović, Trontelj, Zabukovnik, Žugelj (od 88. Koderman), Svetlin (od 79. Bešir), Casar (od 58. Vešner Tičić), Matko (od 88. Sešlar), Flakus Bosilj (od 80. Kolobarić).
Albanija U21: Tafas, Ismailgeci (od 38. Karrica), Pellumbi, Selmani, Mitaj (od 81. Cepele), Marku (od 38. Doda), Celhaka (od 86. Rrapaj), Asllani, Ndrecka, Dobra (od 80. Qardaku), Muci.

Slovenski nogometaši so proti Albancem lovili že kar nujno zmago za obstanek v boju za vrh skupine oziroma prvi dve mesti. Albanci so na prejšnji medsebojni tekmi zmagali z 2:0, toda že takrat so Slovenci pokazali dobro igro, šepala pa je realizacija. To so danes popravili in imajo po novem sedem točk, dve manj od tretjeuvrščenih Albancev.

Tekma se je začela z manjšim šokom za gostitelje, saj je Žiga Laci že v drugi minuti storil prekršek za najstrožjo kazen nad Kristjanom Asllanijem. A na srečo domačih je nato z bele pike zgrešil Ernest Muci. Potem pa se je igra povsem nagnila na slovensko stran. Domača zasedba je povedla v sedmi minuti, ko je po podaji Aljoše Matka z leve strani nato iz bližine spretno zadel David Flakus Bosilj.

Prednost so Aćimovićevi izbrani podvojili v 24. minuti, takrat je bil Matko v vlogi strelca (z glavo), v vlogi podajalca s prostega strela pa je bil Žan Trontelj. Tudi med obema zadetkoma so bili Slovenci nevarnejši in zapravili tri priložnosti prek Nina Žuglja, Tamarja Svetlina in Flakusa Bosilja. Albanci, ki so enkrat nevarneje poskusili v 34. minuti, so že v prvem polčasu po zaostanku in neprepričljivi igri opravili dve menjavi, a to ni posebej spremenilo dogajanja na zelenici.

V drugem polčasu so Albanci malce zagrozili v 54. minuti, ko je po podaji žoga zadela prečko. Pri tem je Martin Turk ob poskusu obrambe priletel z glavo v vratnico in si poškodoval arkado. Kljub temu je nadaljeval z rano ob desnem očesu. V manj razburljivem delu dvoboja je pri Sloveniji Luka Vešner Tičić zgrešil cilj v 66. minuti, sicer pa so gosti bili malce odločnejši, a ne posebej nevarni.

Zato pa je v 75. minuti zmago domačih potrdil Flakus Bosilj, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po Svetlinovem strelu od daleč. Pozneje so Slovenci izpeljali še en nevaren protinapad, ki se je končal brez pravega strela, Matko pa je v 87. minuti v kazenskem prostoru meril točno v vratarja Albanije.

Na evropsko prvenstvo, ki ga bosta gostili Romunija in Gruzija, se bo uvrstilo devet zmagovalcev skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca, preostale drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Mladi Slovenci bodo v torek na Bonifiki, pravtako ob 18. uri, gostili še Čehe.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA