28.04.2018 | 2. SNL
Na Ptuju za drugo mesto

Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.

Lendavčani se v mesto ob reki Dravi odpravljajo s točko naskoka pred prvim zasledovalcem, ki so ga Prekmurci prehiteli z visoko zmago v zaostali tekmi s kranjsko Zarico. V obračunu z Gorenjci je izjemen niz pričel tudi Marko Roginić, ki je v zadnjih treh nastopih dosegel kar deset zadetkov. Hrvaški napadalec je za enako število zadetkov pred tem potreboval kar 22 krogov. V Bjelovarju rojeni nogometaš je s strelskim preporodom ekspresno skočil na vrh ligaške lestvice strelcev, pred gostovanjem na Ptuju pa je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije strnil pričakovanja pred derbijem kroga.

»Nikoli ne želim napovedovati razpleta, tega še nikoli nisem, zato tudi tokrat ne bom,« je uvodoma dejal junak zadnjih zmag Nafte, ki pa se je bolj razgovoril ob vprašanju, kje tiči vzrok za njegovo strelsko eksplozijo: »Nič se ni spremenilo, vse ostaja isto. Nekaj več je sreče, na igrišču bolje komuniciramo. Zadnje zmage so poskrbele za še boljše odnose v moštvu. Ne vem, kaj reči, žoga me ima rajši kot prej.«

Roginić priznava, da je strelski niz prinesel še več samozavesti. »Res je, zadnji zadetki so prinesli še več samozavesti, takšne predstave si želim ponavljati,« dodaja nekdanji up Varaždina, ki je pred poletno selitvijo v Lendavo igral v četrtem rangu hrvaškega nogometa. Kaj pa prvi strelec lige pričakuje od tekme na Ptuju: »Zmaga v dvoboju z Dravo bi zagotovo močno pripomogla, vseeno pa prvenstva še ne bo konec, tudi če zmagamo ali izgubimo. Po tekmi na Ptuju nas čakajo še štirje krogi. Boj za drugo mesto še ne bo odločen, naši cilji pa so jasni, igralci si želimo preboja med prvoligaše.«

S kakšnimi pričakovanji pa v obračun z Nafto vstopajo gostitelji? »Zmagovalec tega dvoboja bo v psihološki prednosti. Ne vem, kako razmišljajo v Lendavi, a bodo verjetno zadovoljni tudi s točko. Do konca prvenstva nas potem čakajo še štirje krogi, razlike na lestvici pa ne bodo prevelike, da bi bil boj za drugo mesto odločen že po nedeljski tekmi,« razmišlja Dejan Školnik, ki s soigralci ostaja tik za lendavsko zasedbo. Prekmurci so izkoristili ptujska spodrsljaja v obračunih z ljubljanskima drugoligašema, ko so se nogometaši Ilirije in Brava veselili prestižnega skalpa.

Medtem so se tudi Štajerci vrnili v ustaljene tirnice, po dveh porazih so pred domačimi gledalci ugnali Rogaško, v sredo pa so kot drugi to sezono slavili še na novomeškem Portovalu. »Proti Iliriji in Bravu smo imeli nekaj težav. V tekmi z Rogaško pa smo se vrnili v zmagovalne steze in v sredo dobili zahtevno gostovanje v Novem mestu. Samozavest se je popravila, čaka nas Nafta in zmaga bi samozavest vrnila na raven, ki je bila že pred zadnjimi spodrsljaji. Z zmago bi bili izjemno nevarni vse do konca sezone,« poudarja Mariborčan, ki se lahko pohvali tudi s pomembnimi izkušnjami iz tujine.

Kot je znano, bodo kurenti sezono sklenili brez kapetana Nastje Čeha, ki je zaradi poškodbe stopala sklenil z nastopi v letošnjem prvenstvu. Školnik priznava, da se odsotnost Čeha pozna tudi na zelenici, a zdaj pomembnejšo vlogo prevzemajo tudi mlajši nogometaši. Tekmo v Novem mestu je tako odločil Jon Šporn: »Odsotnost Nastje Čeha se zagotovo pozna, saj gre za izjemno izkušenega in kakovostnega nogometaša. Tekmo proti Krki sem izpustil zaradi manjše poškodbo, a so ostali igralci v Novem mestu prevzeli vlogo na igrišču in uspešno nadomestili odsotne nogometaše. Verjamem, da bo tako tudi v nedeljo.«

Razplet nedeljskega derbija Drave in Nafte bi lahko pomembno vplival tudi na podelitev krone. Če obračuna na Ptuju ne bo dal zmagovalca, bi Mura z zmago nad Bravom že postala prvak 2. SNL. A s tem si tako v Lendavi kot na Ptuju ne belijo glave, misli so osredotočene zgolj v lastne predstave. Školnik za zaključek pogovora poudari, da bo dvoboj v najstarejšem slovenskem mestu znova poskrbel za lepo reklamo drugi ligi: »Verjamem, da bo tekma kakovostna in bo prava promocija 2. SNL. Drugoligaško prvenstvo je v letošnji sezoni močno napredovalo, tudi medijsko je boljše pokrito, izboljšal pa se je tudi obisk tekem. Upam, da bomo v nedeljo poskrbeli za še en praznik slovenskega nogometa, zmaga pa naj gre boljšemu.«

Srečanje za drugo mesto lestvice boste lahko, kot že zapisano, spremljali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu, glavni sodnik Nejc Kajtazović bo nogometaše v boj za okroglo usnje poslal ob 13.15.

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | 2. SNL
    V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
    Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
  • 20.03.2019 | 2. SNL
    Lendavčani napadajo Ptuj
    Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.
  • 01.09.2018 | 2. SNL
    V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto
    Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
  • 29.04.2018 | 2. SNL
    Drava s skalpom Nafte do drugega mesta
    Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.
  • 13.10.2017 | 2. SNL
    Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti
    V 2. SNL se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju in pred kamerami Sportkluba napadli šesto zmago v nizu.

DELI NA