12.04.2010 | NZS
NZS za trenažni center na Brdu pri Kranju

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji seji izvršnega odbora sprejela sklep, da gre v projekt gradnje nacionalnega trenažnega centra na Brdu pri Kranju. Kdaj naj bi ta center zaživel, še ni znano, saj mora predlogu NZS soglasje dati slovenska vlada.

"V primeru dobljenega soglasja bomo začeli s postopki gradnje trenažnega centra. Ta bi bil tam, kjer je trenutno hipodrom, vendar - kot že rečeno - mora vlada sprejeti sklep, da se s tem strinja. Kdaj naj bi se to zgodilo, ne vemo, toda s sprejetim sklepom smo pokazali, da si to želimo," je pojasnil predsednik NZS Ivan Simič.

V trenažnem centru naj bi bila tri igrišča, vsako pa naj bi stalo med 300.000 in 500.000 evrov. Sicer pa se je NZS izrekla tudi o tem, da bo svoj sedež zadržala na Čerinovi 4 v Ljubljani, kjer naj bi že prihodnje leto začeli graditi novo stavbo. Ta projekt naj bi stal 1,1 milijona evrov.

Majhen del tega denarja je že vključen tudi v finančni načrt za leto 2010, ko naj bi skupni prihodki NZS znašali približno 8,540 milijona evrov, odhodki pa 8,7 milijona evrov. V letu 2009 so prihodki znašali 13.756.883 evrov, odhodki pa 13.393.440 evrov.

IO NZS je sprejel tudi sklep, da se zaradi uvrstitve članske reprezentance zaposlenim v strokovni službi NZS določi skupna nagrada v višini 60.000 evrov bruto. Med zaposlenimi ima od 1. aprila 2010 novo delovno mesto tudi nekdanji generalni sekretar Dane Jošt, ki bo po novem vodja finančnega sektorja. "Sam pa bom na NZS zaposlen na zvezi do 31. julija 2010. Zadeve namreč s prihodom novega generalnega sekretarja in z novo organizacijo gredo v tako smer, da računam, da bo NZS organizacijsko do takrat pripravljena tako, kot mora biti. Tako ne bom ostal zaposlen štiri leta, kot je bilo načrtovano," je pojasnil Simič.

Ta je predstavil tudi sklep o tem, da bo NZS organiziranim navijačem, ki bodo odšli v Južnoafriško republiko, pomagala s 50.000 evri. Tovrstnih navijačev naj bi bilo sicer približno 200. Ob tem je Simič tudi predstavil sklep, da bo NZS odvzela donacijo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) v višini 10.000 evrov.

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je povedal, da bo delegacija NZS na SP 2010 skupaj z igralci in strokovnim vodstvom štela 42 ljudi. Celoten strošek projekta JAR, brez nagrad igralcem in strokovnemu vodstvu, bo znašal 1,3 milijona evrov.

Sicer pa so na seji IO določili tudi datum začetka sezone 2010/11 v 1. SNL. Ta se bo začela 17. julija, medtem ko se bo 2. SNL začela 8. avgusta.

Tekst: STA
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | NZS
  V Stožicah na dobrodelni nogometni tekmi zbrali 3,5 milijona evrov za žrtve poplav
  Nogometni zvezdniki na čelu s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je bil pobudnik akcije, so v Stožicah igrali dobrodelno tekmo za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji. Na razprodanem stadionu je po enajstmetrovkah slavila modra ekipa s 5:4. Skupno so na tekmi zbrali nekaj več kot 3,5 milijona evrov.
 • 14.09.2023 | NZS
  Delovna skupina podala poročilo o preučitvi razmer v ženski reprezentanci
  Delovna skupina, ki je bila zadolžena za preučitev razmer v ženski reprezentanci, pod vodstvom predsednice Maje Berger Levičar, je vodstvu Nogometne zveze Slovenije poslala obsežno poročilo o razmerah v ženski reprezentanci ter v zvezi s podanimi ugotovitvami podala priporočila.
 • 01.09.2023 | NZS
  Vodja tekmovanj sprejel odločitev o tekmi 6. kroga PLT
  Vodja tekmovanj NZS je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine, saj ekipa NK Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, ki je v veljavi od začetka letošnje sezone.
 • 30.08.2023 | NZS
  Čeferin zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano
  Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa.
 • 25.08.2023 | NZS
  V prodaji vstopnice za žensko A, U21 in futsal A reprezentanco
  V pestrem nogometnem septembru bodo aktivne številne slovenske reprezentančne selekcije. Slovenska A-reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, medtem ko ženska A-reprezentanca pričenja s tekmovanjem v Uefini ligi narodov. Nov cikel čaka tudi slovensko reprezentanco do 21 let, ki odpira kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, futsal A reprezentanco pa čakajo tekme v elitnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.
 • 08.08.2023 | NZS
  Uefa in NZS na pomoč žrtvam poplav
  Nogometna zveza Slovenije, v sodelovanju s stalno podporo UEFA sporoča, da je krovna evropska nogometna zveza odobrila sredstva v višini 300.000 € za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah. Nogometna zveza Slovenije bo k temu dodatno namenila 20.000 €.
 • 20.07.2023 | NZS
  Obvestilo za javnost
  Nogometna zveza Slovenije (v nadaljevanju NZS) sporoča, da je 17. 7. 2023 prejela elektronsko sporočilo s strani igralk ženske članske nogometne reprezentance. Če so reprezentantke do nedavnega zahtevale izenačitev pogojev ženske in moške reprezentance, pa tokrat s pismom seznanjajo NZS z dogajanjem znotraj ženske A reprezentance, ki se nanaša na razmere in medsebojne odnose na reprezentančnih zborih ter komunikacijo med strokovnim štabom in igralkami. V odprtem pismu reprezentantke v času najboljših rezultatov v zgodovini reprezentance zahtevajo zamenjavo selektorja in strokovnega vodstva ženske A reprezentance. 
 • 26.06.2023 | NZS
  Po 36. seji IO NZS
  Minuli teden se je na Brdu pri Kranju na svoji 36. seji sestal izvršni odbor NZS in ob koncu sezone sprejel nekaj novosti, ki bodo pomembno vplivale na razvoj slovenskega nogometa v prihodnjih letih.
 • 23.06.2023 | NZS
  Poslovil se je Miloš Rovšnik
  Slovenski nogometni prvoligaš Celje je sporočil, da je v 64. letu umrl predsednik kluba Miloš Rovšnik.
 • 22.06.2023 | NZS
  IO na 36. seji potrdil sestavo lig za prihajajočo sezono
  Pred četrtkovim žrebom PLT in 2. SNL je IO potrdil sestavo lig, ki potekajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA