12.04.2010 | NZS
NZS za trenažni center na Brdu pri Kranju

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji seji izvršnega odbora sprejela sklep, da gre v projekt gradnje nacionalnega trenažnega centra na Brdu pri Kranju. Kdaj naj bi ta center zaživel, še ni znano, saj mora predlogu NZS soglasje dati slovenska vlada.

"V primeru dobljenega soglasja bomo začeli s postopki gradnje trenažnega centra. Ta bi bil tam, kjer je trenutno hipodrom, vendar - kot že rečeno - mora vlada sprejeti sklep, da se s tem strinja. Kdaj naj bi se to zgodilo, ne vemo, toda s sprejetim sklepom smo pokazali, da si to želimo," je pojasnil predsednik NZS Ivan Simič.

V trenažnem centru naj bi bila tri igrišča, vsako pa naj bi stalo med 300.000 in 500.000 evrov. Sicer pa se je NZS izrekla tudi o tem, da bo svoj sedež zadržala na Čerinovi 4 v Ljubljani, kjer naj bi že prihodnje leto začeli graditi novo stavbo. Ta projekt naj bi stal 1,1 milijona evrov.

Majhen del tega denarja je že vključen tudi v finančni načrt za leto 2010, ko naj bi skupni prihodki NZS znašali približno 8,540 milijona evrov, odhodki pa 8,7 milijona evrov. V letu 2009 so prihodki znašali 13.756.883 evrov, odhodki pa 13.393.440 evrov.

IO NZS je sprejel tudi sklep, da se zaradi uvrstitve članske reprezentance zaposlenim v strokovni službi NZS določi skupna nagrada v višini 60.000 evrov bruto. Med zaposlenimi ima od 1. aprila 2010 novo delovno mesto tudi nekdanji generalni sekretar Dane Jošt, ki bo po novem vodja finančnega sektorja. "Sam pa bom na NZS zaposlen na zvezi do 31. julija 2010. Zadeve namreč s prihodom novega generalnega sekretarja in z novo organizacijo gredo v tako smer, da računam, da bo NZS organizacijsko do takrat pripravljena tako, kot mora biti. Tako ne bom ostal zaposlen štiri leta, kot je bilo načrtovano," je pojasnil Simič.

Ta je predstavil tudi sklep o tem, da bo NZS organiziranim navijačem, ki bodo odšli v Južnoafriško republiko, pomagala s 50.000 evri. Tovrstnih navijačev naj bi bilo sicer približno 200. Ob tem je Simič tudi predstavil sklep, da bo NZS odvzela donacijo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) v višini 10.000 evrov.

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je povedal, da bo delegacija NZS na SP 2010 skupaj z igralci in strokovnim vodstvom štela 42 ljudi. Celoten strošek projekta JAR, brez nagrad igralcem in strokovnemu vodstvu, bo znašal 1,3 milijona evrov.

Sicer pa so na seji IO določili tudi datum začetka sezone 2010/11 v 1. SNL. Ta se bo začela 17. julija, medtem ko se bo 2. SNL začela 8. avgusta.

Tekst: STA
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.

DELI NA