Mura z zmago ostaja na vrhu

Mura - Gorica 1:0 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Sagrković, Švarc, Povšnar.
* Strelec: 1:0 Maroša (53./11 m).
* Mura: Obradović, Šturm, Lovrić, Karničnik, Marič (od 84. Kous), Brkić (od 68. Kozar), Horvat, Maroša (od 81. Kouter), Bobičanec, K. Cipot (od 68. Filipović), Štrakl (od 81. Žižek).
* Gorica: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić (od 89. Jermol), Cvijanović (od 74. Marinič), Nkame, Grudina, Oyewusi, Smajlagić, Volarič (od 66. Begić).
* Rumeni kartoni: Maroša; Grudina, M. Kavčič.
* Rdeči karton: /.

Sobočani, ki so v dosedanjem poteku sezone pustili zelo dober vtis, ne nazadnje so se prebili v 3. krog kvalifikacij evropske lige in bodo v četrtek gostili sloviti PSV, so tokrat gostili Novogoričane in ob enem remiju - pri Olimpiji - vpisali tretjo zmago, s katero so na vrhu prvenstvene lestvice. Obenem v sezoni še niso prejeli zadetka. Na drugi strani so Novogoričani kljub precej boljši predstavi kot v prejšnjih tekmah še tretjič ostali brez točke.

Čeprav se je prvi polčas končal brez zadetkov, sta ekipi prikazali kar dinamično predstavo. Precej spremenjena začetna postava Mure v primerjavi s prejšnjimi obračuni si je priigrala prva nevarna strela prek Tomija Horvata v 15. in 27. minuti, obakrat je bil na mestu Uroš Likar.

Prav tako je slednji izvrstno posredoval v 39. minuti, ko je streljal Amadej Maroša, odbito žogo pa je Kai Cipot poslal mimo vrat. Na drugi strani so tudi Novogoričani opozorili nase, Mathias Oyewusi je v peti minuti streljal z glavo, Matko Obradović pa je žogo rešil na golovi črti, isti igralec je nato streljal še v 23. minuti, spet je bil uspešnejši Obradović. Šest minut pozneje je bil z glavo nenatančen Semir Smajlagić.

V 53. minuti pa je Matija Kavčič v kazenskem prostoru igral z roko, tako da so sodniki dosodili najstrožjo kazen v korist Mure, z bele pike pa je po sredini zadel Maroša. Ekipi sta tudi v nadaljevanju bili dokaj izenačeno bitko, večjih priložnosti oziroma nevarnih zaključnih strelov pa ni bilo .

V 83. minuti je znova nevarno poskusil Smajlagić, Obradović je žogo odbil in tako spet ohranil mrežo nedotaknjeno, na drugi strani pa je Andrija Filipović s strelom z glavo v 87. minuti zadel prečko, Nino Kouter pa je z močnim strelom žogo poslal le malce čez gol. Že v sodniškem dodatku je sam pred Likarja prišel Kevin Žižek, a preveč okleval, tako da mu je Chinwendu Johan Nkame žogo izbil v zadnjem trenutku.

Mura bo v 5. krogu v nedeljo gostovala v Kopru, Gorica pa bo dan prej gostila Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    Prekmurci žoge iz svoje mreže niso pobrali že mesec dni, na drugi strani četa iz mesta vrtnic niza poraz za porazom. Se bosta seriji v nedeljo nadaljevali?

DELI NA