15.01.2022 | Prva liga Telemach
Mura remizirala z Nafto, poraz Olimpije in Brava

Mura je na uvodni preizkušnji remizirala v prekmurskem spopadu z Nafto. Olimpija in Bravo sta priznala premoč hrvaškima prvoligašema, Domžale in Tabor pa sta teden zaključila z remijem.

Mura, ki je pred dnevi odpovedala tekmi s Kapfenbergom in ZTE-jem, je v Fazaneriji gostila Nafto. Lendavčani so dvakrat povedli, prvič po hitrem protinapadu Daniela Feketeja, a je še pred odmorom izenačil Nardin Mulahusejnović. V uvodu drugega polčasa je napako Tarika Bagole, ki se je, tako kot Miha Kompan Breznik in Amar Beganović predstavil v črno-belem dresu, kaznoval Nermin Haljeta. Za končnih 2:2 je po lepi akciji Mure zadel šele 16-letni Niko Kasalo. To je bila prva in zadnja tekma pred odhodom v Turčijo in prva za Damirja Čontalo v vlogi glavnega trenerja Mure.

Olimpija je priprave v Poreču zaključila s porazom, Osijek je bil boljši z izidom 0:3. Ljubljančani so prvič klonili v peti minuti srečanja, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Damjan Bohar. V 17. minuti so Slavonci podvojili svojo prednost, Karlo Bartolec je silovito udaril po žogi in iz prostega strela s 23 metrov zadel pod stičišče prečnika in leve vratnice. Po menjavah se je mreža zmajev tresla še tretjič, hiter protinapad tekmeca pa je v 63. minuti zaključil Merlind Daku.

Tudi Bravo je gostoval v hrvaški Istri, v Umagu se je pomeril z Rečani, ki so zdesetkano zasedbo Ljubljančanov premagali z izidom 3:0. Mreža Šiškarjev se je prvič zatresla v 36. minuti, ko je po kotu Murića z glavo zadel Ivan Lepinjica. Tik pred odmorom je po protinapadu udaril še Robert Murić, izid srečanja pa je v drugi minuti nadaljevanja tekme postavil Issah Abass, nekdanji napadalec Olimpije je izkorstil podajo Bušnje.

V Umagu so drugo tekmo priprav odigrali tudi Domžalčani, ki so z dvobojem proti madžarskemu drugoligašu Budafokiju sklenili prvi del priprav na Hrvaškem. Srečanje se je pričelo po željah ekipe iz Budimpešte, ki je po napaki Svena Šoštariča Kariča zadela v 17. minuti. Hitro akcijo je uspešno zaključil Peter Beke, a so Domžalčani odgovorili preko Dejana Georgijevića. Srbski napadalec je vsega dve minuti zatem izkoristil dolgo podajo Alena Jurilja. A Madžari so hitro zatem znova vodili, po predložku Mateja Kotule in poskusu Petra Bekeja je lastno mrežo zatresel Mark Strajnar. Poraz rumenih je v zadnji minuti srečanja preprečil Slobodan Vuk, potem ko je po podaji Nermina Hodžića zadel po preigravanju in natančnem udarcu.

Tabor je z oslabljeno zasedbo - Dušan Kosić je pogrešal Klemna Nemaniča, Mihaela Briški, Blaža Urh, Nemanjo Ristić, Toma Alena Tolić, Denisa Kouaa, Adriana Zeljković, Vjekoslava Stanković, Filpa Kosi in Marka Krivičiča - gostoval v Dekanih. Sežanci so z golom Dina Stančiča dobili prvi polčas, gostitelji pa so izenačili v nadaljevanju tekme.

RIJEKA - BRAVO 3:0 (2:0)

Strelci: Lepinjica (36'), Murić (42'), Abass (47').

DOMŽALE - BUDAFOKI 2:2 

Strelci: Georgijević (19'), Vuk (90'); Beke (17'), Strajnar (22'/AG).
Domžale: Mihelak, Dobrovoljc, Jurilj, Georgijević, Ibričić, Karič Šoštarič, Martinović, Jakupović, Strajnar, Ilenič, Husmani. Igrali so še: Ja. Pišek, Jovičević, Hodžić, Markuš, Podlogar, Dajčman, Elijah, Gorenc Stankovič, Perc, Alić, Jo. Pišek. Trener: Dejan Djuranović.

MURA - NAFTA 1903 2:2 (1:1)

Strelci: Mulahusejnović (27'), Kasalo (73'); Fekete (5'), Haljeta (48').
Mura - prvi polčas: Zalokar, K. Cipot, Karamarko, Ščernjavič, Beganović, Lorbek, Kozar, Bobičanec, Kompan Breznik, Mulahusejnović, Lotrič. Drugi polčas: Gyergyek, Bagola, Gorenc, Pucko, Nerguti, Kous, Šturm, Horvat, Ouro, T. Cipot, Kasalo. Trener: Damir Čontala.

OLIMPIJA LJUBLJANA - OSIJEK 0:3 (0:2)

Strelci: Bohar (5'/11m), Bartolec (17'), Daku (63').
Olimpija: Banić, Boakye, Milović, Ratnik, Pavlović, Kapun, Pilj, Mudražija, Ziljkić, Sešlar, Nukić. Igrali so še: Vidovšek, Andrejašič, Delamea Mlinar, Korun, Fink, Gavrić, Špehar, Baskera, Kurež, Aldair, Tall. Trener: Dino Skender.

JADRAN DEKANI - CB24 TABOR SEŽANA 1:1 (0:1)

Strelec: Stančič.
Tabor - začetna enajsterica: Koprivec, Salkić, Ovsenek, Kompare, Guerrico, Grobry, Mavretič, Bongongui, Kljun, Stančič, Monjac. Trener: Dušan Kosić.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Enajsterica 31. kroga Prve lige Telemach
    Enajsterica kroga Prve lige Telemach je sestavljena po izboru obiskovalcev portala in uredništva Prvaliga.si. V najboljši enajsterici so lahko največ štirje nogometaši posameznega kluba.
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

DELI NA