Mura priprave pričela s skupno večerjo

Za nogometaše Mure se je z današnjim treningom končal zimski premor, ki so ga črno-beli preživeli na petem mestu. Prekmurci si želijo ponovitve lanskoletnega uspeha, ko se je Mura prebila do nastopa v UEFA Evropski ligi, ekipa Anteja Šimundže pa ob začetku priprav ni doživela bistvenih sprememb.

Že nekaj časa je znano, da sta soboško zasedbo zapustila Aleksandar Bošković in Armin Čerimagić, ki pa jima Ante Šimundža jeseni ni namenil pomembnejše vloge. Pristaši prekmurskega prvoligaša še čakajo na novice o okrepitvah, ki jih je na včerajšnji večerji napovedal tudi predsednik Robert Kuzmič: "Ekipa je trenutno še takšna, kot je. Na področju kadrovanja delamo že celotne praznike, v igri pa je nekaj želez. V naslednjih dneh bomo opravili še nekaj razgovorov, v petih do desetih dneh pa gre pričakovati tudi razkritje okrepitev."

Sobočani so prvi trening opravili danes dopoldne, drugega bodo popoldne.  Muraši bodo praktično vse do konca januarja trenirali v domačem okolju ter odigrali srečanja z ZTE-jem, Međimurjem, Beltinci in Varaždinom. Nato se bodo 29. januarja preselili v Turčijo in se v bližini Antalyje pomerili z ruskim Akhmatom, makedonskim Vardarjem, ukrajinskim Lvivom in armenskim Noahom. Na domačo ravnico se bodo vrnili 12. februarja, pred uvodno ligaško preizkušnjo pa se bodo udarili še s tretjeligašem iz Odrancev. 

Priprave pričenjajo Matko Obradović, Dean Šafarić, Matic Maruško, Marin Karamarko, Klemen Pucko, Klemen Šturm, Žiga Kous, Žan Karničnik, Marko Brkić, Jon Šporn, Nino Kouter, Tomi Horvat, Andrija Bubnjar, Luka Bobičanec, Luka Šušnjara, Fejsal Mulić, Kevin Žižek, Amadej Maroša ter mladinci Dušan Gyergyek, Žiga Laci, Alan Kaučič, Aljaž Antolin, Luka Marič, Kai Cipot in Lovre Knežević, ki je bil jeseni posojen v Beltince. Kapetan Alen Kozar okreva po poškodbi kolena.

Prekmurci so ob Aluminiju edini prvoligaš, ki bo spomladi igral na dveh frontah, Mura se bo prav s Kidričani pomerila za uvrstitev v finale Pokala Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: NŠ Mura/Fotolens.si

SORODNE NOVICE

 • 17.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Podaljšanje pogodbe in nova moč
  V soboški Fazaneriji so javnosti predstavili še šestega novinca. Med črno-bele se je preselil srbski branilec Aleksandar Bogdanović, ki je z Muro sklenil polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja pogodbe še za tri leta, sodelovanje s Prekmurci pa je podaljšal Jon Šporn.
 • 14.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Za rekordno odškodnino v Atene
  Mura je danes uradno potrdila odhod mladega branilca Žiga Lacija. Sedemnajstletnik bo nogometno kariero nadaljeval v atenskem AEK-u, Sobočanom pa je pripadla rekordno visoko odškodnina.
 • 10.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Mura priprave v Turčiji zaključila s porazom
  Po Celjanih, Ljubljančanih in Mariborčanih so priprave v Turčiji sklenili še nogometaši Mure. Prekmurci so se od Antalyje poslovili s tekmo proti armenskemu Noahu, ki je bil boljši z izidom 3:2.
 • 09.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Ukrajinci boljši od Mure
  Nogometaši Mure so nedeljo izkoristili za predzadnjo preizkušnjo na turških tleh. Četa Anteja Šimundže se je pomerila z ukrajinskim prvoligašem Lvivom, ki je bil boljši z 0:2.
 • 05.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Otrok Krškega se seli v Muro
  Vodstvo Mure je po težji poškodbi Matka Obradovića, ki je v Turčiji že prestal operativni poseg, poseglo po pričakovani potezi in v Fazanerijo zvabilo novega vratarja. V Mursko Soboto se seli otrok krškega kluba Marko Zalokar.
 • 31.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Nekdanji član Gorice bo brcal v Fazaneriji
  Črno-belo opravo soboškega prvoligaša je po Renatu Simiću, Staniši Mandiću in Janu Gorencu zadolžila še četrta zimska okrepitev. V Fazaneriji se je preselil Andrija Filipović, ki smo ga na slovenskih zelenicah spoznali kot člana Gorice.
 • 23.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Prekmurci podaljšali z osrednjim branilcem
  Marin Karamarko se je po poletni selitvi v Mursko Soboto hitro utrdil v zadnji vrsti črno-belih, pol leta po prihodu v Fazanerijo pa je sodelovanje s klubom podaljšal vse do konca leta 2022.
 • 15.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Prekmurci okrepili zadnjo vrsto
  Vodstvo soboške Mure nadaljuje s krepitvijo članske zasedbe. Ekipi Anteja Šimundže se je pridružil še tretji novi obraz, Jan Gorenc se je v Fazanerijo preselil iz ljubljanske Olimpije in s črno-belimi sklenil triletno pogodbo.
 • 11.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  Mura z mladinskim reprezentantom Slovenije
  Dres soboške Mure bo spomladi oblekel tudi Renato Simić. Mladinski reprezentant Slovenije se v Fazanerijo seli iz vrst Fiorentine, s katero so Prekmurci sklenili dogovor o posoji z odkupom. 
 • 09.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
  V črno-belem do leta 2022
  V Murski Soboti so včeraj predstavili prvega zimskega novinca, danes pa so sporočili, da so sodelovanje podaljšali s trojico nogometašev. Dušan Gyergyek je sklenil prvo profesionalno pogodbo v svoji karieri, sodelovanje z Muro pa sta podaljšala Klemen Šturm in Kevin Žižek.

DELI NA